Odrzavanje klime (filter klime, kabine, gas, podmazivanje...)

Započeo Lela5, 02.06.2008. - 09:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Torex

Ком' опанци, Том и Џери

deda Bojan

Ako ode za dan to se nađe i bez boje, naduva se na azot na 20 bara i mora da se čuje negde. Ili hladnjak ili je crevo najverovatnije.
You can have all the money in the world, but there's one thing you can't buy - a dinosaur.

Torex

Bilo je crevo koje je bilo naslonjeno n ahladnjak i trljalo, predihtivali sve spojeve i napunili pa kada napunili opet se čulo da šišti. Fora je bila što se nije videlo oštećenje. Zamenili crevo
Ком' опанци, Том и Џери

pedjak

Meni je (Clio II) jednom puštalo na ventilu, na koji se kači aparat za punjenje. Drugi put je minijaturno puštalo na alu cevki.

Sitnice, ali neki "majstori" nisu uspeli da otkriju.

TT

Ultrena

Moj majstor nije video da je hladnjak razvaljen a bio auto danima kod njega i punio par puta :D
Otisao kod drugog, covek pogledao kroz resetku i kaze hladnjak :fucka: Stavljen nov (kinez verovatno) i resen problem.

Storm

Pozzz drugari,
Da li je mozda neko imao slicno iskustvo ili pak resenje.
Megane 2 2003 god.
Klima napunjena, hladi, na sredini auto ocišcen odvod i izbacuje kondez sve po ps-u  Naime primetio sam da mi nakon 20-30 min rada klime , kada otvorim haubu crevo od klime mi je bukvalno snezno. Sta moze da bude problem ? U prilogu saljem sliku cevi. Hvala

Pamet je ogranicena, glupost nije.

slavko_bgd

Ako je ovo LP cev i ako je sistem sa TEX ventilom, kvar je ili u TEX ventilu, ili u kondenzatoru (loše hlađenje pa je previsok pritisak u HP delu ispred TEX-a) ili je začepljen/zaprljan isparivač ili čak filter kabine pa nema razmene toplote na isparivaču iako se čini da klima hladi. Manje-više je isti princip i ako je sistem sa OT-om (orifice tube ili kalibrisani fiksni otvor). Ja bih odvezao auto kod klimadžije da se na mašini dok sistem radi provere HP i LP i da se izmere temperature cevovoda. A kada je već na mašini da se proveri da li je gramaža rashladnog gasa ispravna, što bi trebalo da bude prvi korak u proveri sistema.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Storm

Jutros krenem kod majstora, ukljucim klimu na 1 (nije digitalna). Sve ok radi. Voznja nekih 20tak minuta. Kada sam stigao pogledam ispod haube, crevo opet belo.
Dodje majstor, kaze mnogo dobro hladi za 1, okrene na 4, nakon toga se ukljuci ventilator, i crevo se otopi. Kaze Sonda isparivaca ili
Termostart klime...
Trebao bih prvo na dijagnostiku...
Pamet je ogranicena, glupost nije.

Ivan037

Meni od pre par dana nece da povecava jacinu duvanja kad je na AUTO modu.
Manuelno radi bez problema.

Sta moze biti?

Laguna 2 je u pitanju.

frenchkey

Ivan037

Ventilator se cuje da radi a sam senzor je ciscen pre par meseci.

Kad namestim na 16⁰ ventilator treba da duva na najjace a on stoji na prvu crtu.

Cekao sam par minuta da vidim jel hoce da krene da pojacava ali nista.

Ivan037

Ap0calypto

Sta kaze senzor spoljne?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ivan037

Juce sam okacio zivin termometar na retrovizor i razlika je bila 1 ili 2 stepena u odnosu na temperaturu koju je pokazivao na displeju.

wcyber

a senzor unutrasnje temp se vidi jedino preko dijagnostike sta meri ?