Odrzavanje klime (filter klime, kabine, gas, podmazivanje...)

Započeo Lela5, 02.06.2008. - 09:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ivan037

Verovatno.

Ventilator se cuje da radi kad dam kontakt.

Storm

Citat: Storm poslato 08.06.2022. - 22:59
Pozzz drugari,
Da li je mozda neko imao slicno iskustvo ili pak resenje.
Megane 2 2003 god.
Klima napunjena, hladi, na sredini auto ocišcen odvod i izbacuje kondez sve po ps-u  Naime primetio sam da mi nakon 20-30 min rada klime , kada otvorim haubu crevo od klime mi je bukvalno snezno. Sta moze da bude problem ? U prilogu saljem sliku cevi. Hvala

Samo da javim problem resen, zamenjen ventil u kompresoru. Hvala i clanovima na savetima...
Pamet je ogranicena, glupost nije.

Mrki

Pri povratku sa mora,40C, dan, iz GRcke,  Megane 3, manuelna klima, desavalo mi se da kaplje voda kod suvozacevih nogu, klima je radila celim putem, negde kroz MK, su pocela desavanja, kao da nema strujanja vazduha, ventilator na 3, deluje kao da ne duva,  kad ugasim klimu i pustim ventilator imam, duvanje, tj. on radi, posle desetak minuta ponovo pustim, klima pocne normalno da duva hladan vazduh, nema kapljica kod suvozaca...pa posle 30km opet,tako bar 4-5 puta...SAD po gradu i malo dalje hladi...
Sta moze biti uzrok? Odvod kod vozacevih nogu izbacuje vodu

zlatibor

Koliko znam iz iskustva drugih,u pitanju je "zaleđivanje" klime u delu koji je u kabini.Klima je preopterećena i rešenje je isključiti je povremeno da se "odmori".

wcyber

probaj malo da odvrnes grejanje da pustis malo toplijeg vazduha od motora preko klime.. ako su ti kanali povezani

Ivan037

Pre neki dan kad sam ukljucio klimu sve radilo kako treba. Posle nekih 20-ak minuta sam osetio da ne duva kako treba, tj. cuje se ventilator da radi ali kao da falsira vazduh i ne duva sav vazduh na otvore nego po malo.
Ugasio sam klimu i odjednom je pocelo da duva kako treba i vazduh je bio mnogo hladniji nego dok nije duvalo kako treba.

Juce je isto klima radila malo duze ali nije bilo problema.

mire

@Mrki, verovatno su ti zapušeni odvodi za kondenz pa se voda skuplja na isparivaču i blokira prolaz vazduha.

Torex

Citat: Torex poslato 25.04.2022. - 01:49
Danas sam testirao klimu i ne hladi uopšte. Nije problem dopuniću je ali prošle godine kad sam je dopunio a i pre dopune kad vozim sa klimom kompresor se čuo da čangrlja onako baš zuji kao da je gotov, ali hladio.
Danas kad sam testirao, uključim je i cakne kompresor ali ne čuje se ono čangrljanje. Da li je otišao kompresor?
I još jedna stvar, kada smanjim temperaturu i bez klime na minimum (15 stepeni) i dalje duva dosta vruće.
Dakle dva su pitanja,
1) dal je kompresor crko ili ne čangrlja zato što je klima prazna?,
2) zašto duva u kabini baš vruće iako sam spustio na minimum temperaturu?
Odgovaram sam sebi na pitanje broj 2. Vratanca koja zatvaraju filter kabine au pala dole između motora i pregradnog zida i uvlačio je vreo vazduh direktno od motora. Danas kad sam zamenio vidi majstor i kaže zbog toga duva vruć vazduh i kada nameatiš na 15 stepeni. Sada je daleko osetnija razlika na 15.
Pre je bilo skoro isto i na 15 i na 27 stepeni.
Ком' опанци, Том и Џери

wcyber

Ivan037

Ja kod mene jos nisam uspeo da provalim zasto kad smanjim sa 26⁰ na 25.5⁰ mnogo se promeni temperatura duvanja.
Na 26 vrelo na 25.5 malo toplije nego kad je na 16.

Jos sad pocelo da me zeza u AUTO modu.

wcyber

je li  bese 26 maks temperatura ? Moguce da te zeza senzor unutrasnje temp kabine ..

Ivan037

Jeste.
Skidao sam ventilator pre par meseci da vidim da li je prljav senzor.
Ocistio vatom i vratio na mesto.
Jedino ako se tada nije nesto zeznulo.

Ivan037

Opet sam skinuo senzor i evo koliko je prljav.

Da li moze da zeza zbog ovoliko prasine na njemu?

Provericu i kontakte da nema neki 'ladan lem.

wcyber

najbolje videti sa dijagnostikom koju temp meri

Ivan037