0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Nemam pojma ko radi za/u Master/u , ali znam da su meni na licu mesta dopunjavali freon . Ja bio prisutan
A kod mene nije u pitanju freon. Treba procistiti dovode vazduha, ne znam da li ce se time petljati ovlasceni servis ali pitacu.
Mada mislim da bi trebali da rade i redovno punjenje na licu mesta a ne da šalju mušterije "kod majstor Pere na Telep". Nek taj "majstor Pera" dođe kod njih, ali mislim da je elegantnije da to urade u servisu
Ne znam, samo sam malo zagrebao po netu i negde je spomenut taj sprej, mislim na rkhr. Ali probacu jos negde da nadjem. Da imam manual, sam bi ga rastavio i ocistio. Mislim bar ovaj deo iza filtera.
Sve mozes sam da napravis. Sprej mozes da kupis u Bgd 0113370828 -Tadiran-traziti Gorana. Ako nema kupis asepsol u apoteci. Demontiras sa desne strane kasetu (Megane II) , cev ventilacije za noge (ispod Kasete) i izvadis Filter. Kuciste filtera dobro izduvas (potreban kompresor) ili usisivac i cetka za prasinu . Od prskalica za pranje prozora ( mer ili slicni ) demontiras rasprsivac -diznu i napravis produzetak sa cevcicom iz pomenute prskalice. Asepsolom natopis sve kanale i obavezno hladnjak koji se nalazi ispred filtera u kucistu. Od starog filtera otkines poklopac zatvoris otvor za filter i pustis vetilaciju na max sa ukljucenom klimom. Po potebi ponovis postupak vise puta. Visak asepsola ce jako brzo ispariti.Da ne zaboravim na kraju novi filter.Pravi sprej treba da ispusta penu. U kompletu se dobija i cev duzine 30cm . Jednostavno se svi otvori ventilacije napune penom do vrha. Jako bitno je ponoviti postupak na samom hladnjaku ispred filtera.Posalji mi info o modelu automobila i broju sasije i dobices nazad servisno upustvo za ciscenje.