Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
R

Kompresor klime- problemi, iskustva, saveti

Započeo rilegrozni, 30.06.2011. - 14:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Slavce20

On mi reko kompresor kod ovog auta radi non stop kad motor radi,ni meni nije logicno takvo resenje. Sutra ce da pogleda situaciju pa cu da napisem sta je bilo.

wcyber

e ovako.. i moj scenic 3 je bio prazan kad sam kupio auto .. pred leto sam napunio klimu sa gasom, koji je nravno opet iscureo, posle toga smo zamenili prednji hladnjak koji je bio totalno porozan.. to je bilo proslo leto .. klima jos uvek radi od onda ..

ne bi trebalo kompresor da crkne tek tako .. svakako ostane ulje u sistmeu i kad gas iscuri

Ap0calypto

U 99% gubi se freon na hladnjaku. Zamenis, napunis, i udri.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Jakota

Kako su saznali da je hladnjak otisao?

Sipali freon sa bojom pa se video trag ili su slucajnom metodom menjali pa sta bude...
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

Na C4 i C4p, jasno se vidi crn krug gde je ventilator blizu, to im je boljka.
Na P107 sam zamenio na svoju procenu hladnjak.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

da, moze sse i sa bojom videti .. hladnjak je postao toliko porozan da je cureo na sve strane u sitnim rupicama .. ali toliko sitnim da je trebalo dugo vremena da iscuri .. oko 2-3 meseca .. jedva su i skontali da curi na hladnjaku

alexsasa

Slavce20

Sredjena klima,sad radi pitanje je dokle jer kolko sam razumeo covek je napunio klimu i zamenio ulje u kompresoru i reko mi je "nema mehurica" verovatno na tom servisnom ventilu,reko mi je da klima nije idealan sistem u smislu da freon jednostavno ispari,sad ne znam da li prica tacno ili ne.

Ap0calypto

Evo meni vec 4 godine isparava, nikako da ispari. Gubi ti freon, verovatno na hladnjaku. Privremeno si rešio problem

— Robert Todd Carroll

wcyber

na scenicu 2, kad sam ga kupio isto bila prazna klima ... napunimo klimu, ispusti za mesec dana ... tad je savetovano da se uradi zamena seta dihtunga gde god to sve bilo .. nakon toga klima je godinama drzala ... u jednom momentu je pocela da gubi gas.. dosuli smo jednom gas, drzalo je pola godine, dosuli opet da probamo da skontamo sa bojom gde pusta .. i prestala je sama da pusta .. moguce da je boja zacepila  :pije:  i tako prodah taj auto .

Slavce20

Pa zafrknuo me izgleda da je izbegao da iskoristi tu zelenu boju da vidi gde curi freon,sad je samo pitanje dokle ce da radi.

wcyber

pa s obzirom da je bila prazna, ispustice sigurno ..

ja sam eto sa scenicom 2 prosao samo sa tim dihtunzima, a auto napunio 20 god..

na ovom scenicu 3 eto bio propao prednji hladnjak klime .. nista probusen, neg jednostavno propao, korodirao, sta li ..

Igor Cigulajkic

Pozdrav imam problem sa Reno megan 3 1,6 benzin zamenjena su mi 2 nova kompresora klime jer se cuje da nesto cese kao ventilator da cese pa smo mislili da je do kompresora,ali nije promenjena je remenica radilice ali je zvuk jos uvek prisutan promenjeni lezajevi alternatora ali nista i to se zvuk cuje kada se kompresor iskljuci i ventilator isto a kada se kompresor ukljuci cuje se tek,tek jel neko imao iskustva sa ovim i sta moze biti da resim problem jer zvuk bas nervira.Hvala

zokce

Predlazem da prvo promenis majstora.

mire

Pozdrav @Igor Cigulajkic. Pre nego što se uključiš u diskusije, potrebno je da pročitaš pravila, da popuniš profil do kraja (lokacija, datum rođenja) i da se predstaviš u temi za nove članove. Nakon toga ćeš dobiti pun pristup forumu.

:rfs: