Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Klima ne radi, Scenic 2

Započeo Boeing, 16.07.2025. - 15:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boeing

I evo, poslednji izvestaj - nista od klime. Sve zamenjeno sto je trebalo, crevo to neko, presostat ali - cuje se kompresor. Kaze majstor da ne hladi u punom kapacitetu i da se 'cuje' kompresor. Savetuje da ne palim klimu i da kad se vratim sa odmora uradim nesto po tom pitanju.. Eto, jbg, necemo se klimati do mora 😒

fLiP

Srećno.
Dok smo putovali bilo je 40 na meraču u kolima u toku vožnje.

wcyber

opcija je i da se putuje nocu  :spit:

ne secam se sta si rekao, je li menjan nekad kompresor? moguce da je i on pri crkavanju ako nije dugo radio i tako to ..

da li se pojacava hladjenje pri vecim brzinama? je li se upali ventilator kad se upali klima dok auto stoji ?

meni se poslednjih godina voznje scenica 2 desavalo da slabije hladi dok stoji u mestu .. sto u neku ruku i jeste normalno jer se kompresor vrti na manje obrtaja

slavko_bgd

Citat: Boeing poslato 16.07.2025. - 15:09
Scenic 2, 2005. Klima ne radi od kada sam ga kupio, mada mi je prethodni vlasnik (prijatelj) rekao da je NIKADA nije koristio zbog alergije. Auto je kod majstora, istrazujemo zasto ne radi.. Danas me je pozvao i rekao da moram da zamenim presostat i ono najskuplje - crevo od kondenzatora ka isparivacu!!! Crevo nema ni jedna prodavnica delova na stanju, a cena je prava sitnica - 7.500din. Dakle, crevo na autu je trulo. Pitanje je da li juriti to crevo polovno, mada kontam da to moze biti kao ovo moje, jbg.. Ili da porucujem novo iz Madjarske ili Bugarske, jer tamo ima.. Kako majstor rece, morace da se rastura sve iznad motora, ispod brisaca da bi se crevo promenilo.. A to taman kad rasturim da zamenim solje amortizera.. Bar nesto dobro..

Citat: Boeing poslato 15.08.2025. - 03:56
I evo, poslednji izvestaj - nista od klime. Sve zamenjeno sto je trebalo, crevo to neko, presostat ali - cuje se kompresor. Kaze majstor da ne hladi u punom kapacitetu i da se 'cuje' kompresor. Savetuje da ne palim klimu i da kad se vratim sa odmora uradim nesto po tom pitanju.. Eto, jbg, necemo se klimati do mora 😒

Znači, nije uključivao klimu jer nije bilo gasa u sistemu a kompresor je najverovatnije pomalo zaribao usled nekorišćenja.
Dobro je da se klima uključuje i kako-tako radi.
Da sam na tvom mestu ja bih reparirao taj kompresor.

Srećan put i dobar odmor!
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Boeing

Hvala svima.. Da, morace neka reparacija kompresora.. Probao sam ga danas u voznji, ne osecam da ista hladi..

Jakota

Rekao ja, prijatelju ne smeta klima, nego je neispravna pa je zato nije koristio

Kakav ti je to prijatelj ako te je slagao

Ja bi za pocetak, dopunio klimu i video sta se desava, a kompresor i sam mozes da ocenis da li se cuje remenica ili pravi problem

Najlakse je zamenuti deo, ali otkloniti kvar tesko
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

mire

Pa valjda je majstor napunio gas pre nego što je dao dijagnozu.

Jakota

Pa ako je uradio kao sto je naposao kolega u par postova iznad, ne bi me cudilo da nije nesto uradjeno kako treba

Prvo je crevo zamenjeno, pa onda presostat, pa je tek onda skontao da su popucala creva, i onda kad je i to promenjeno, onda je kompresor problem, koji slabo radi
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

Slabo radi ako nema plina

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll