0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Scenic 2, 2005. Klima ne radi od kada sam ga kupio, mada mi je prethodni vlasnik (prijatelj) rekao da je NIKADA nije koristio zbog alergije. Auto je kod majstora, istrazujemo zasto ne radi.. Danas me je pozvao i rekao da moram da zamenim presostat i ono najskuplje - crevo od kondenzatora ka isparivacu!!! Crevo nema ni jedna prodavnica delova na stanju, a cena je prava sitnica - 7.500din. Dakle, crevo na autu je trulo. Pitanje je da li juriti to crevo polovno, mada kontam da to moze biti kao ovo moje, jbg.. Ili da porucujem novo iz Madjarske ili Bugarske, jer tamo ima.. Kako majstor rece, morace da se rastura sve iznad motora, ispod brisaca da bi se crevo promenilo.. A to taman kad rasturim da zamenim solje amortizera.. Bar nesto dobro..
I evo, poslednji izvestaj - nista od klime. Sve zamenjeno sto je trebalo, crevo to neko, presostat ali - cuje se kompresor. Kaze majstor da ne hladi u punom kapacitetu i da se 'cuje' kompresor. Savetuje da ne palim klimu i da kad se vratim sa odmora uradim nesto po tom pitanju.. Eto, jbg, necemo se klimati do mora 😒