Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Auto trese

Započeo Boeing, 19.07.2025. - 09:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boeing

Ala me je poteralo.. Na svakoj sam temi skoro 🤦
Elem.. Sta sve moze da izazove da se auto trese ma brzinama izmedju 50 i 60km/h? Promenio sam sve 4 gume, stavio alu felne i sve to izbalansirano.. Posle zamene guma momentalno otisao i centrirao trap koji nije bio najsrecniji. I auto - ljulja!!!! Fora je sto je ljuljao i pre zamene tockova ali znam da je prednja desna celicna felna bila kriva i mislio sam da ona dovodi do toga... Ispostavlja se da nije to. Ono sto znam da je za zamenu i zamenice se ovih dana je jedan nosac motora i obe solje amortizera prednje. Da li te lose komponente mogu da dovedu do tresenja auta? Dakle, ne trese volan vec ceo auto kao da ide u osmicu, ako me razumete..

Jakota

Kako znas da su solje za zamenu?

Mozda su tebi amortizeri i opruge za zamenu

Kad se auto ljulja to je do amortizacije

Ako su gume nove, nek ponovo provere tockove
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Boeing

Sumnjam da su solje ok, cuju se ti neki udarci u voznji, a ne znam da li ih je ikada i kada ako jeste menjao prethodni vlasnik.. Nosac jeste u problemu, to znam.. Za amortizere i opruge stvarno ne znam..

Ap0calypto

Ljuljanje je od amortizera, menj je jedna celicna na ivici savijena, ali guma ne pušta zbog toga. Niti trese ni pri 150 na sat zbog toga. Ja sam menjao sve, solje, amortizere, opruge. Drugi auto bude

Sent from my Poco using Tapatalk
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Drobac

Je l' se ljulja gore-dole ili se trese levo-desno? Nisam baš najbolje razumeo.

Jakota

Ako nesto udara u voznji ne verujem da su solje

Mozda stabilizator ili nedto drugo

Ali dok se auto ne podigne na dizalicu i neko ne pogleda kako treba, dzabe sve
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

wcyber

i moj scenic 2 2004 se ljuljao.. resio sam to tako sto sam uzeo scenic 3 2014   :pije: :rofl:

Boeing

Citat: Drobac poslato 19.07.2025. - 15:07
Je l' se ljulja gore-dole ili se trese levo-desno? Nisam baš najbolje razumeo.
Ljulja levo desno.. Kao u osmicu.. I kako polako prelazim 60ak na sat, smiruje se.. Pri vecim brzinama nista, kao ni do 50 na sat.. Kao recimo da imam balon na gumi..

Boeing

Citat: Jakota poslato 19.07.2025. - 15:17
Ako nesto udara u voznji ne verujem da su solje

Mozda stabilizator ili nedto drugo

Ali dok se auto ne podigne na dizalicu i neko ne pogleda kako treba, dzabe sve

Bio dignut, zamenjene obe kugle tada, sve ostalo bilo ok. Stabilizatori svi dobri. Jedino u medjuvremenu da se nije nesto pokarabasilo..

Drobac

Citat: Boeing poslato 19.07.2025. - 19:37
Ljulja levo desno.. Kao u osmicu.. I kako polako prelazim 60ak na sat, smiruje se.. Pri vecim brzinama nista, kao ni do 50 na sat.. Kao recimo da imam balon na gumi..
Moj auto se tako ponašao kad je otišla poluosovina, ali je bilo obrnuto, tresao se iznad 50-60km/h. U svakom slučaju, kad se trese stisni kvačilo, ako se i dalje trese, nije poluosovina.

Boeing

Aj probacu

EDIT: obrisan citat