Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa potrosnjom antifriza reno talisman

Započeo milan.savic, 13.09.2025. - 22:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

milan.savic

Pozdrav,

Imam reno talisman 1.6 160 ks iz 2017 godine.

Imam problems a potrosnjom antifriza.

Menjao sam hladnjak EGR ventila jer je tu curilo i opet isti problem.

Naime na dva tri dana dolijem po decilitar antifriza.

Sve pregledano i nigdje ne curi spolja, auto stavili na kompresiju od 1 bara, za celu noc spustio na 0.5 bara ali nigdje se ne vidi da curi.

Auto lepo radi, nema belog dima na auspuhu, creva nisu po pritiskom kada je vruc.

Bio kod dva majstora i jedan rece nije dihtung glave jer ne bi mogao da ga voyis, drugi kaze dihting glave. Bio kod jednog majstora za CO2 i kao pokazao da ima gasova u antifrizu, ali mi taj nekako nije pouzdan, nesto mulja.

Sa ovim problemom vozim  vec 2800km za mesec dana, dolivam i teram. Isao do grcke, dolio decilitar u makedoniji i decilitar u grckoj, tako i nazad.

Auto ide kao mecava.

Da li neko ima predstavu gdje bi moglo da curi, i sta bi mogloda bude.

Meni nije problem da platim zamenu dihtunga i obradu glave, ali sta ako nije to.

Da li moze pomoc iskusnijih kolega.

Goxxy

Može pomoć, samo za početak ispuni uslove registracije - sve je odgovoreno ovde: https://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=60936.msg901604#msg901604.

Do tada tema ide pod ključ...