Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nedoumica sa motorom

Započeo coa, 21.09.2025. - 06:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

coa

Pozdrav svima,
Naime imam jedan problem koji se sastoji od više nedoumica, pa Vas molim za pomoć. Ukratko o problemu.
Vlasnik sam Megana2 1.6 benzin sa plinom, 82 kw, 2008 god.
Prvi problem je što su mu na leru obrtaji 650, zatim pali ček engin treptereću lampicu.  rad motora je blago nepravilan i loš uopšteno.
Bio sam kod majstora i na dve profi dijagnostike. rečeno mi je sledeće
Da motor nije u frekfenciji ili ti da postoji razlika u zupčenju između bregastih osovina, i da zamenim svećice.ž
Majstor koji je pregledo problem, rekao mi je da su bregaste osovine razvaljene, ili preciznije da on nikako nemože da ih stavi u normalan položaj jer postoji lufta u kanalima gde ide alat za zupčenje, OK kažem ja ako kupim druge bregaste, hoće li problem biti rešen kažem mu ja, na šta on meni odgovara, pa nije siguran, jer ako to sredi, možda je problem i u varijabilnoj remenici, tu ima i neka pumpa, a može da se nastavi i dalje, da su i dizne.
Sve to me je jako obradovalo, i jbg. ako treba radiću sve, ali jedna stvar mi nije jasna. Recimo vozim ga u takvom stanju 200 km sve je kako treba, nema problema, a sutra kada ga upalim, on krene da pravi probleme, neće na plin, ide na 3 cilindra..... Stanem sa strane, ugasim ga zatim upalim, i vozilo kao da se ništa nije desilo, ide normalno.
Ljudi svaka pomoć ili savet su dobrodošli, koliko god da mi se sviđa auto, ova situacija me izluđuje, da sam pomislio i da ga prodam takvog kakav je.

Ap0calypto

Da li se isto desava na plinu i na gorivu?

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Miloshh

Da je u pitanju takav mehanički problem, bio bi stalno prisutan.

Pošto voziš na plin, prva sumnja treba tu biti. Pokušaj odvoziti nekoliko desetina km isključivo na benzin (svaka vožnja na benzin) pa vidi da li se stanje promijenilo.

Ako nije do plina, moguće da je do nekog senzora ili kablaže, tj elektro problem. Ali to bi trebala dijagnostika pokazati, mada ne mora da znači.
All excess is rooted in emptiness

coa

Hvala momci na brzom odgovoru, ali istina je dok se vozi na plin, auto lepše radi, na benzinu, užas. moja bojazan je u tome, ako krenem u menjanje bregastih, pa bude pumpa, pa varijabilna pa dizne, nadrljo sam, razumete, zato pitam za iskustva, ili neke predloge,

wcyber