Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Grejanje Renault scenic 1

Započeo StefanDrazic, 20.10.2025. - 19:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

StefanDrazic

Cackao sam radio, izgubio grejanje i sat. Ne mogu grejanje na dugme da upalim. Nije do osiguraca ispod volana. Sta moze biti?

Ako je neko mozda imao slican problem neka se javi

Goxxy

Hm, imao sam sličan slučaj doduše sa Meganom 2 - izgubio sam sve na centralnoj konzoli: klima se uključila na sekund i nakon toga mrtva skroz, više ni da gukne. Ekran, komande na konzoli, ventilator, ništa ne radi.

Ispostavilo se da je kratkospojila kablaža maglenki i izbijao osigurač u motornom prostoru. Ako nije nijedan od osigurača u kabini, onda je neki od osigurača u motornom prostoru. Proveri sve osigurače ako možeš...

https://www.startmycar.com/renault/scenic/info/fusebox/2001
https://www.startmycar.com/renault/scenic/info/fusebox/2001#anchorfusebox3

StefanDrazic

I desava se kad stisnem kocnicu da mi na tabli svetli kao da mi je upaljena maglenka

Ap0calypto

Proveri plocu nazad sa sijalicama.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Goxxy

Citat: StefanDrazic poslato 20.10.2025. - 21:23
I desava se kad stisnem kocnicu da mi na tabli svetli kao da mi je upaljena maglenka
Ovo ti 100% probija masa na tom zadnjem svetlu. Proveri konektore, očisti, naprskaj kontakt sprejom - nikako sa WD-40! Javi šta si uradio kada si proverio osigurače u motornom prostoru.

markofpi

Imao isti problem na Laguni 2, problem resen zamenom dzeka koji ulazi u zadnju lampu.
Vrv je to problem i za ostale tvoj boljke ali kao sto si vec dobio savet precesljaj osigurace, to je uvek prvo i osnovno.

StefanDrazic

Vazi. Sutra ili prekosutra kad upecam vremena cu sve proveriti, pa cu vam javiti. A zadnja ploca za svetla, gde se to nalazi i da li moram ceo zadnji kraj da pokvarim?

StefanDrazic

Citat: Goxxy poslato 21.10.2025. - 08:04
Ovo ti 100% probija masa na tom zadnjem svetlu. Proveri konektore, očisti, naprskaj kontakt sprejom - nikako sa WD-40! Javi šta si uradio kada si proverio osigurače u motornom prostoru.

Jel moze da se cisti sa sprejem za kocnice? On nije mastan

mire

Može, ali nećeš dobiti efekat koji očekuješ. Pogledaj stanje tih konektora. Najverovatnije imaš koroziju. Spremi finu šmirglu, eventualno neku turpiju i lagano to sve očisti.

StefanDrazic

Hvala Vam gospodo. Sutra uvece javljam rezultate

StefanDrazic

Resio sam problem sa masom. Ocistio sam ploce i ne izbacuje vise nista na tabli, ni kad dam smigavac, ni kocnicu kad stisnem. Ostalo je jos grejanje da resim. Osiguraci su svi novi i promenjeni. Grejanje verovatno neka zica spala dok sam cackao radio a ne znam kako da otvorim konzolu

StefanDrazic

Ona svetli i sve, samo mi ne daje da ukljucim iskljucim

Ap0calypto

Meni to miriše na osigurač

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Goxxy

Citat: StefanDrazic poslato 22.10.2025. - 17:34
Resio sam problem sa masom. Ocistio sam ploce i ne izbacuje vise nista na tabli, ni kad dam smigavac, ni kocnicu kad stisnem. Ostalo je jos grejanje da resim. Osiguraci su svi novi i promenjeni. Grejanje verovatno neka zica spala dok sam cackao radio a ne znam kako da otvorim konzolu
Isto i meni... kao što rekoh, na Meganu 2 se isto ponašalo. Radilo osvetljene ali neće da pali, ništa, mrtvo. Crkao osigurač u motornom prostoru. Njega kad sam proverio shvatio sam da je tu neki crkao. Jesi njih proveravao ili samo u kabini? Ne može kabl sa konzole klime tek tako da spadne, drži se na džek koji na sebi ima plastični osigurač koji sprečava da džek spadne sa konzole.

StefanDrazic

Ima nekih osiguraca u motornom prostoru, 5.6 komada sa leve strane. Malo veci od ovih iz kabine. Koliko sam video, deluju dobro. Ili jedino da kupim nove i da vidim