Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Scenic nema ulja

Započeo worldwideweb, 20.11.2025. - 21:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alexsasa

Jel se desilo nekada nekome na forumu da ga bord zestko slaze? Ono, pokazuje da ima dovoljno ulja a sipka masna  pri samom dnu? Ja mozda par puta godisnje pogledam, oslanjam se na kvadratice sa borda xD
Jednom mi je pokazalo top up oil level, pustalo na nekom senzoru ako se dobro secam. Dolio ulje odmah, naravno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Citat: URKE 80 poslato 22.11.2025. - 21:24
Ja sam službeni auto letos uzeo sa servisa. I posle 100km reko ajde da proverim nivo ulja. Izvukao merač on suv. A lampicu nije upalio. Dolio 2l i nivo se podigao do pola na meraču. Zvao servis i rekao da je nemoguće da je za sat vremena i nepunih 100km potrošio toliko ulja. Međutim radilo se o zameni radnih naloga,gde je u drugi auto sipana količina za moj auto. Dešava se i ovlašćenima....

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Au jbt

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

u principu, sipka ulja na min i max nisu apsolutni minimum ulja i apsolutni maximum.. ima fore jos i dole i gore.. samim tim nije toliko bitno u milimetar kad se menja sipka ulja da bas bude identicna..

senzor ulja na tabli ce pokazivati razlicitu kolicinu u zavisnosti da l gledas prvo jutarnje paljenje kad je hladan ili odmah posle krace pauze od vozenja, isto ko sto se i sipka razmaze uljem.. al senzor nema ko da prebrise

mire

Lampica pokazuje nizak pritisak ulja, a ne nizak nivo. Ne mora da se pali lampica ako ulja nema dovoljno. Ali, da si ga malo poterao brže po krivinama, verovatno bi se palila.

wcyber

mire, pricamo o zutoj lampici koja se pali kad je ulje na minimumu... crvena lampica jeste za pritisak, tu si u pravu

naravno, na svim "novijim" sad vec 20+ godina starim autima sa displejem uvek na displeju ispise i tekstualno sta je problem ..

mire

Mislim da moja laguna nije imala žutu lampicu za nivo ulja. Ne znam, nisam je nikad video. :celb1:

wcyber

ne verujem da nije imala :D  cak je i moja calibra iz 1990. imala zutu lampu za low oil level  :pije:

gledam sad uputstvo od lagune 2, izgleda da stvarno osim ispisa na tabli informacije o low oil level, nije postojala i zuta lampica za nizak nivo ulja

verovatno su za to koristili samo zutu kljuc lampicu

sad vidim da mi je otvorio uputstvo za lagunu 3, a ne 2  :rotfl: