Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Citac kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Dogac, 25.10.2010. - 19:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

chika.doctor

Auuuu.. :D A kad si došao sa karticom, prestalo da svetli?

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

bane.lukic

Citat: Dogac poslato 04.12.2010. - 16:41
Danas sam slučajno rešio misteriju. Ostala mi kartica van auta, ja seo i stisnuo START/STOP kad poče da svetli čitač  :hura: Znači fora je da svetli kad ne detektuje karticu.

Evo još jednog tripa sa HF karticom: ako pokušaš da upališ auto sa otvorenom prtljažnikom, auto će tražiti da se kartica ubaci u čitač i čitač će početi da treperi (bez obzira što je kartica unutar zone detekcije) :fiju:
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

Dogac

Citat: chika.doctor poslato 04.12.2010. - 17:01
Auuuu.. :D A kad si došao sa karticom, prestalo da svetli?

Čim je kartica u autu, više ne svetli  :bigl:
Citat: bane.lukic poslato 04.12.2010. - 17:17
Evo još jednog tripa sa HF karticom: ako pokušaš da upališ auto sa otvorenom prtljažnikom, auto će tražiti da se kartica ubaci u čitač i čitač će početi da treperi (bez obzira što je kartica unutar zone detekcije) :fiju:

Ću da probam baš  :kez:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

chika.doctor

Pa kako ćeš onda devojci da pokažeš kako ti svetli? Daš nekom prolazniku da prošeta karticu.. :rotfl:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Dogac

Ni sad nije videla da svetli jer je kod nje bila kartica  :bigl:

Probao i ne radi kod mene  :ne:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

nuk

i kod mene je ovako  :yes: a ako ti kartica izadje iz dometa dok je auto upaljen, moras dva puta da stisnes dugme da bi ga ugasio

bulmil

pozz svima..imam jedan problem sa start tasterom,a negde sam na forumu slucajno to procitao al sad ne mogu da ga nadjem..listam vec satima.
problem: kad ubacim karticu do juce sam morao samo da stisnem da bi upalio a sada moram da zadrzim dugme.neko je od clanova pisao kako je to popravio nesto je skidao... da ne mlatim kad neznam.
ako neko moze da mi pomogne oko ovoga bio bih mu zahvalan ili barem da mi da stranicu gde to pise.
izvinjavam se administratorima u napred.
hvala

Blazar

Ima negdje smo pisali o tome ali evo ne znam ni ja dje. Treba citac kartice da se skine i da se zalijepi neka plastika....

Crazy Laguna2.2dCi

Mislim da sam postavio negde slike al neznam vise gde. :nezna:

Mozda ce ti ovo pomoci. :nezna:

http://www.lagunaclub.nl/forum/index.php?topic=554.msg57741#msg57741
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Exception®

Druže, pukla ti je jedna od "žabica" u čitaču kartice što je pritiska. Znam da su ljudi popravljali ali ne znam kako :nezna:

ΕΛΛΑΣ

Byk

cao svima,... od jutros novi "problem".
od jutros moram da drzim dugme dok ne upali (da bi verglao)... ranije samo pritisnem jednom i on odvergla svoje i upali....
da le neko zna koji problem moze da bude?
hvala!

EDIT: Spojene teme, molim clanove da koriste pretragu!

@bulmil > Da li si resio problem i ako jesi molim te reci mi kako?

resio sam problem prateci instrukcije sa UK sajta (20 minuta posla)
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=2313&page=8

nebojsa9

Ljudi, malo pre burazer vozio kola i došao kući, ugasio, stao da očisti sneg, ja izašao, reko da preparkiram, sednem u kola ubacim karticu, sačekam da se ugase lampice, pritisnem start dugme, kad ono ništa, tišina.. Pitam brazera šta je, on gleda nema pojma, kaže ajde probaj malo zadrži dugme, ja zadržim kad ono upali, i tako par puta, probali i sa rezervnom karticom, ma jok, oće da upali samo kada se drži dugme sekund, dve.... Burazer je tražio po netu i kaže da je moguće da se u čitaču kartice neki zubac(žljeb) slomio pa da mora da se zalepi, ništa strašno, ako je do toga, videćemo sutra pa javljam.. Da li je neko imao ovih problema do sada?

edit: spojene teme

nebojsa9

Problem rešen, pukla ona plastika i zalepljena je, videćemo do kad će da šljaka tako  :wavey:

Byk

Citat: nebojsa9 poslato 13.02.2011. - 19:26
Vrovatno ova plastika što je pukla ti se zaglavila na ono dugme i sad "radi"
:yes: upravo tako...

ristic0609

Ima dva nedostatka koje sam primetio:
1. Kad palim motor mora da zadrzim dugme, ne smeta ali bi da resim ako neko zna kako?
2.Rucna radi samo kad ugasim motor, aktivira se automatski, a kad radi motor i stavim u P, pritisnem dugme nece, da li tako treba ili ?
Unapred hvala

edit: spojene teme