Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Citac kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo Dogac, 25.10.2010. - 19:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

hmm... A koliko ti dugo pali? Moras duze da drzis start dugme(2-3sec)? Jer ja bukvalno pipnem i on da kontaku i zavisno od vremenskih uslova pali za sekundu ili manje. I palis ga bez gasa?

Drugo trebalo bi rucna da ti radi tako sto povuchesh ruchnu(ruckicu leve strane) ka sebi, a otpusta se kada se digne i stisne(to se bas i ne secam dobro jer je nisam dugo koristio).

nuk

1. poluga u citacu kartice je polomljena 99%, cesta boljka na lagunama, imas na forumu detaljan opis kako se popravlja, mozes uraditi u sopstvenoj reziji, nije neka nauka
2. polugu rucne povlacis ka sebi da bi je aktivirao, deaktiviranje se vrsi automatski prilikom polaska ili povlacenjem polugi i stiskanjem tog dugmeta u isto vreme

ristic0609

Hvala puno, za rucnu sam ukapirao i to je ok, a za karticu secam se nesto od pre da je bila prica nesto vezano za karticu, ali sam zaboravio.  :banghead:
Ne snalazim se bas najbolje u ovim pretragama, pa bi zamolio ko moze da nadje tu temu dobro bi mi dosla

nebojsa9

Moraš da skidaš čitač kartice, da ga otvoriš i da zalepiš plastiku koja je pukla  :zloca:

mobivet

I meni se od juce pojavio isti problem sa drzanjem dugmeta da bi se auto upalio pa predpostavljam da isto resenje vazi i u mom slucaju,,,

Da li moze neko da mi pomogne sa otvaranjem dela gde se nalazi taj citac kartice i kako se on vadi?

Hvala u napred...

U pitanju je Laguna II 1.9 dci 2003 god.

Pozdrav

nikolanixy

mobivet

Hvala puno, sredicu to odmah ujutru...

nikolanixy

važno: upozerenje ne koristite pištolj onaj što topi lepak ili kako se već zove već samo ove super lepkove
ako trebga okačiću ceo tutorijal kako se sređuje čitač

starshey

evo i ja sredio citac  :cancan:
samo ne znam koliko ce da drzi, jer sam ubrzo nakon nekih 15 min ugurao karticu, nadam se da je nisam otkinuo! :fucka: ali svejedno nece mi biti tesko da to opet sredim  :)

nikolanixy

mobivet

Ja sam upravo zalepio nekim saratoga lepkom za plastiku (izgleda da mu treba malo vise vremena da se osusi), cekam pa cu videti da li i koliko drzi...

stanko.i

Ja juce bio kod majstora zbog spone. Ali je on video da mi se laguna pali tako sto moram da drzim kvacilo pritisnuto do kraja ( ne bitno dali je u brzini ili u leru ) i da dugme mora da se drzi da bi upalio. Popravio mi je to da se sada pali samo jednim kratkim pritiskom na dugme ali jos uvek moram da drzim kvacilo da bi upalio auto.
Dali je neko imao ovakvog problema i sta bi moglo da bude u pitanju?

Laguna2002

Koliko je meni poznato menjac mora biti izbacen iz brzine ili stisnuto kvacilo da bi upalio. E sada, problem je verovatno sto on ne registruje kada ti je menjac izbacen iz brzine, vec samo da je stisnuto kvacilo. Na koji nacin to registruje, nije mi poznato, ali ce se sigurno neko naci da nam to objasni.

nikolanixy

drugaro je otišao davač za rikverc svetlo ili kako se već to zove i od tad mora da se stisne kvačilo u pitanju je laguna 2.0turbo benz

ziksi79

Ljudi kako se skida citac kartice na laguni,skinuo sam pepeljaru ali ne vidim nikakve srafove koji drze citac  :tup:

GDE SEDE PAMETNI LJUDI, SAMO JE BUDALI DOSADNO !!!!!!