Ne vergla i ne pali senik 2

Započeo Sci, 18.12.2025. - 14:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sci

Kupio sam senik 2 pre par dana, palio normalno, u jednom momentu nije hteo da vergla, samo cujem klik kod anlasera i cuje se relej kod akumulatora. Morao sam da palim na gurku. Sutradan upali normalno, pa onda opet nece. Kad ubacim karticu pise da pritisnem start dugme i kocnicu kvacilo, upali se lcd tabla normalno, ali nece da vergla, samo vrti ventilator i ne pali. Mislim da je alnaser, imate li vi neku ideju sta bi moglo biti. Kupio sam novi akumulator, nije do njega. Pise  fault ignition od kad sam ga kupio, ali je tada palio normalno, zamenio sam ulje i filtere, sad i akumulator.

Sci

Goxxy

Ja napisah ovde lepo: https://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=61074 - dopuni profil... do tada, tema ide pod ključ.

:lock:

Goxxy

Ap0calypto

Proveriti osigurač, ako nije to onda je verovatno anlanser jer pali na gurku.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Goxxy

1.9 CRDI sigurno nije, verovatno dCi :D

Šalu na stranu - anlaser 100%, zreo za remont. Vrti ali ne uzubljuje, tj. ne izbacuje osovinu da zavrti zamajac. Remont ili zamena istog i radiće kako treba, bez brige. Ne bi smelo da je skupa popravka. Polovan oko 20-25e, nov oko 70e. Zamena verovatno par crvenih.

Sci

Majstor popravio anlaser, 3000 dinara delovi i 4000 ruke, ne znam koliko je to realna cena. Podjem od njega, zaverglam, kad iznenadjenje, vergla i ne vraca, pre nije hteo da uzubi, sad nece da prekine verglanje. Kazem majstoru, on kaze da je to do ploce sa osiguracima, prodrma malo zice, upali auto, radi:))). Posle par km, ugasim, upalim, kao da radi na dva cilindra, par sekundi i ugasi. Opet probam, normalno pali.Parkiram kod kuce, sve ok. Podjem do marketa, par km dalje, odjednom, nece preko 48kmh, ne prima gas, kao da je u safe modu?!? Zato sad ne pise fault inection,ali ne ide brze od traktora, veselje se nastavlja. Rikverc svetlo nije radilo, majstor kaze da je menjao osigurac, ali je opet riknulo, negde spajaju zice. rock and roll, Renault je cudo prirode.

wcyber

pa da.. ozbiljan problem s instalacijama.. vrlo ocekivano za 20ak god star auto.. ali mora se detaljno sve pregledati.. ili da menjas komplet instalaciju

Sci

Dok majstor nije skidao anlaser i cackao po ploci, nisam imao nikaka problem em sto anlaser nije uzubljivao ponekad. Sad je ispomerao zice i eto veselja.

mire

Citat: wcyber poslato 31.12.2025. - 00:42
vrlo ocekivano za 20ak god star auto..

Pogotovo kad je taj auto scenic 2 kome je sasvim normalna pojava da kiša potopi razvodnu kutiju sa osiguračima.

wcyber

meni je plivao kabinski ventilator u vodi, al nisam bio te srece da mi se potopi razvodna kutija pod haubom, al smo sekli konektor ispod vozacevog sedista i prelemljavali zice.. to je sve bilo skoro odma kad sam uzeo 7 god star auto.. posle vise nisam imao problema s instalacijama, nakon ciscenja kisnih odvoda.. al vidi se koliko stvrdnu 20 god stare zice u motornom prostoru svakako

Sariv

Citat: mire poslato 31.12.2025. - 08:41
Pogotovo kad je taj auto scenic 2 kome je sasvim normalna pojava da kiša potopi razvodnu kutiju sa osiguračima.

To se dešava kod S2 ph1, dok su kod S2 ph2 nešto izokretali kutije i poklopce pa ne ulazi voda.
Imam problem za svako rešenje  ;)

wcyber

moj je bio ph1, al srecom nisam imao tih problema.. duga svetla su me zezala zbog ručice ablendera samo

Sci

Dok cekah na majstore skinem protokomer, EGR koji je bio zapusen 90%, bez njega auto ide m=normalno i ne ulazi u seif mod. Nadam se da je sve bilo do EGR ventila. Napravio sam plocice, zatvoricu EGR, ne znam da li da zatvorim ulaz od izduva, ili kod usisne grane, ili oba. Evo slike, gde zatvoriti?

Sci

Opet je poceo za zeza, skinuo sa maf senzor i ocistio ga, sad radi perfektno, presao 400km, sve radi kao singerica.