Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
VAŽNO: Automatska (električna) ručna kočnica Scenic 2
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
...
46
Idi dole
Autor
Tema: VAŽNO: Automatska (električna) ručna kočnica Scenic 2 (Pročitano 346273 puta)
0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
VAŽNO: Automatska (električna) ručna kočnica Scenic 2
«
poslato:
25.10.2010. - 21:34 »
U ovlascenom servisu Reno Sava su mi podesavali el. kocnicu preko racunara, tj. ubacili nove podatke o aktiviranju el. rucne kocnice i zvucni-svetlosni signal upozorenja vozaca. Kazu da su dobili naredbu iz FR.
Nisam do sada nista primetio cudno i drugacije, sem kada se otvore vrata dok je auto upaljen da zapisti kao da motor gori ako rucna nije aktivirana.
Mozda neko zna nesto vise o tome, jer ja nisam bio u servisu kada su to radili tako da nemam preciznu informaciju sta su sve uradili i zasto su morali da menjaju te podatke vezano za el. rucnu kocnicu.
Iskreno ja do sada nisam imao problema sa rucnom kocnicom. Cak sam se iznenadio (obradovao!) jednom da se nije aktivirala, kada mi se auto ugasio pri 120km/h
«
Poslednja izmena: 17.02.2013. - 18:32 od strane direstraits
»
Sačuvana
nuk
VIP
Trenutno vozim: Renault Espace
Pol:
Starost: 41
Odg: VAŽNO: Automatska (električna) ručna kočnica Scenic 2
«
Odgovor #1 poslato:
25.10.2010. - 21:45 »
ja sam imao opoziv za el. rucnu, kada sam proveravao servisnu istoriju automobila bio je naznacen taj crveni ots. radi se softversko reprogramiranje parametara koliko sam shvatio, zbog mogucnosti aktiviranja rucne u toku voznje, u pitanju su neke serije iz 2005.
prenosim ono sto mi je rekao ex i njegove kolege iz ruskai servisa
Sačuvana
Exception®
LIMITED EDITION
Administrator
Trenutno vozim: *Suzuki S-Cross 1.4 BoosterJet *Renault Clio II 1.4 16V
Pol:
Suzuki S-Cross 1.4 BoosterJet
Starost: 42
«
Odgovor #2 poslato:
25.10.2010. - 21:46 »
Na određenoj seriji Scenic-a II je od nedavno otvoren crveni OTS-fabrička greška koja
MORA
da se otkloni o Renaultovom trošku. Desilo se na svega par modela iz te serije (lupam, ali u pitanju je npr. broj do deset) da se ručna aktivirala tokom vožnje. Svi Renault servisi su odmah dobili direktivu koja serija je u pitanju i kada im se pojavi u servisu, moraju to da odrade (reprogram ručne kočnice)
Sačuvana
ΕΛΛΑΣ
smule
Clio
Trenutno vozim: Scenic II 1.9dci ; Clio III 1.2 16v
Pol:
scenic II Ph 2 1.9 dci
Starost: 49
«
Odgovor #3 poslato:
26.10.2010. - 09:13 »
Pa zasto takvu informaciju onda ne postavi Renault Srbija javno pa da svi vlasnici scenica znaju sta treba da urade jer pretpostavljam da ima mnogo vlasnika koji uopste ne idu u ovlasceni servis
Sačuvana
Piros
Talisman
Trenutno vozim: ESPACE 2.0 dci
Pol:
Starost: 56
«
Odgovor #4 poslato:
26.10.2010. - 09:18 »
Pa da svi znaju
.Takve stvari oni nikad nece objaviti.
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
«
Odgovor #5 poslato:
26.10.2010. - 15:32 »
Isto tako, pre jedno 2-3 godine, sam procitao na eng. ren. forumu da je Renault izdao naredbu da se na Scenicu I ph1 ili ph2 (moj je bio ph2 2001. godiste) zameni dzojstik za el. podesavanje retrovizora.
Jer je se taj dzojstik spalio i nekom coveku zapalio kucu, auto je bio u garazi... Pored toga su se jos neki clanovi javili kako im se istopio taj dzojstik i kako ne radi i da su u ovlascenim servisima to zamenili bez ikakvih primedbi i za dz. Cak su neki dobili mailove da se jave u ovlascenom servisu zbog provere.
E vidis to se meni desilo na prvom Scenicu I ph2 2001 god. koji sam imao! Naravno kada smo otisli u ovlasceni servis nama to nisu spomenuli... vec su lepo naplatili, mislim da je to tada bilo negde oko 60e(2004-5 god.). Ja sam to procitao 2007 godine. Dzojstik je bio istopljen, morali su i zice da se seku.
I zamisli ti kao buduci kupac si dosao na njihov sajt da prelistas i procitas informacije o novim kolima i tebi pise obavestenje o el. kocnicama?! hehehehe mislim da ni na taj sajt vise ne bi dosao.
«
Poslednja izmena: 26.10.2010. - 15:36 od strane fLiP
»
Sačuvana
djakalos
Gost
«
Odgovor #6 poslato:
06.11.2010. - 00:19 »
juce mi se desio problem prestala je da radi el.rucna kocnica i na displeju pise check parking brake,nov mehanizam kosta oko 500 evra,polovan 150,da li se neko vec susretao sa ovim problemom i postoji li neko drugo rjesenje,u reno servisu su mi rekli da jos niko nije kupio nov mehanizam ali da je bilo slicnih problema i da su ljudi rjesavali a kako to oni ne znaju,pozdrav
«
Poslednja izmena: 06.07.2012. - 19:58 od strane damal
»
Sačuvana
fLiP
Administrator
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
08.11.2010. - 17:13 »
Ja isto prvi put cujem.
Verovatno bi trebao da pregledas taj sistem za el. kocnicu. Ne verujem da tu ima nesto da se menja! Mozda ima da se ocisti.
Sačuvana
djakalos
Gost
«
Odgovor #8 poslato:
09.11.2010. - 10:38 »
sve je normalno radilo auto je nov kupljen 2004 god prije nekih 7 dana upalilo se chek parking brake i rucna ne radi necuje se motoric sto zateze sajlu pa sam mislio da to razmontiram i pokusam provjeriti motoric da nije pregorio i moze li se zamjeniti jer na racunaru kaze da je motoric u kvaru nova je skupa oko 500 eura a polovna oko 150 eura a kako vidim niko do sad se nije susretao sa takvim problemom u renou su mi rekli da do sad nikom nisu prodali nov mehanizam a da je bilo par slucajeva sa ovakvim problemom ali ne znaju kako su to ljudi rjesavali
Sačuvana
fLiP
Administrator
Pol:
«
Odgovor #9 poslato:
09.11.2010. - 17:47 »
Isto to mogu da ti ponovim. Niti da je neko imao problema sa el. rucnama na Scenicu, a ne secam se ni slicne teme na forumu.
«
Poslednja izmena: 09.11.2010. - 17:47 od strane fLiP
»
Sačuvana
sajberkurajber
Gost
«
Odgovor #10 poslato:
11.11.2010. - 20:42 »
Ja sam se danas u servisu raspitivao za uzrok zašto mi se povremeno zagreje zadnji levi točak. Pretpostavljaju da je do ručne kočnice. U svakom slučaju, rekli su mi da su sajle spojene na "kompjuter za ručnu", pretpostavljam procesor za ručnu, i da se npr. nemogu menjati samo sajle ako otkažu već mora sve. I cifra jeste oko 500€.
Rekoše i da mogu da očiste klipove, ali to po njihovim rečima nikada nije bio problem. Izvini, nisam ti pomogao, ali to donekle potvrđuje njihovu priču. A ako imaš vremena, ti pročačkaj sa motorom... ko zna, možda je priča kao i za pumpu za tečnost za vetrobransko staklo.
Srećno i pozdrav.
Sačuvana
čokerče
Twingo
Trenutno vozim: Clio III
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #11 poslato:
28.11.2010. - 13:53 »
Koliko je meni poznato ne radi se o bezbednosti već o običnom update-u programa, ja sam ih imao i na prethodnom espaceu i na ovom koji trenutno vozim , kada je bezbednost u pitanju nađu oni vlasnika (ne znam kako ), mom rođaku je stiglo pismo na kućnu adresu(a nije prvi vlasnik) čak iz Hr pre dve godine, na modusu je trebalo nešto proveriti oko volana, javio se u servis i sve su mu rešili bez troška (za njega) u toku jednog dana, po meni to je potpuno u redu pa pogledajte koliko vam na komp stigne nekih poruka update windows,update antivirust itd.
Sačuvana
pa to se zna nemačka medecina je najbolja
ljuba73
Gost
«
Odgovor #12 poslato:
12.02.2011. - 18:57 »
Poucen vasim iskustvima, i ja sam nazvao HIT AUTO i trazili su mi broj sasije i kolika je kilometraza na autu, i ispostavilo se da nazalost i na mom Scenicu koji je uzgred 2004.god treba da se uradi to reprogramiranje softvera, kako ga oni nazivaju. Otisao sam sutradan i posle jedno dva sata rada su me obavestili da ipak nisu mogli da to urade usled nekog problemcica i da moraju da se konsultuju sa kolegama iz France i da ce me nazvati sutradan a do tada cu voziti auto bez rucne jer su morali da je iskljuce?! Sutradan ujutru su me nazvali i rekli da su nasli resenje i da dovezem auto i da ce sve biti ok. Posle jedno sat vremena dobio sam auto nazad, sa obrazlozenjem da je odradje taj crveni ots da je sad sve ok. Sad mi rucna radi i sve je kao i pre nikakvu razliku ne primecujem. Momci u servisu su ok i jedino mi smeta sto na nekoliko mojih pitanja o cemu se tu radi, neodredjeno odgovaraju i zagonetno se smeskaju. Uglavnom, posavetao bih sve vlasnike Scenika da pozovu servis i da vide da li i na njihom autu to treba da se odradi, usluga je besplatna
Sačuvana
manga
Twingo
Trenutno vozim: renault scenic
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #13 poslato:
14.03.2011. - 08:27 »
SCENIC 1.5 dci 2004. Molio bi da mi neko objasni, da li se može otpustiti el. ručna kočnica, kada je auto ugašen, probao uobičajenim načinom, ali se ne gasi. Razmišljam, možda se nekad auto ugasi na putu, a ručna....
Sačuvana
nuk
VIP
Trenutno vozim: Renault Espace
Pol:
Starost: 41
«
Odgovor #14 poslato:
14.03.2011. - 10:04 »
imas u gepeku kod rezervnog tocka polugu koja povlacenjem mehanicki otpusta rucnu
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
...
46
Idi gore
« prethodna tema