Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

VAŽNO: Automatska (električna) ručna kočnica Scenic 2

Započeo fLiP, 25.10.2010. - 21:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nuk

znaci da je pokidana rucica verovatno jer mora da bude na mestu kako je i oznaceno u korisnickom uputstvu.
tebi ovako sigurno niko ne moze pomoci, odes u neki ovlasceni servis i raspitas se sta ti je ciniti :nezna:

sajberkraguj

Pregledao sam drugog Scenic-a i kod njega u gepeku, kada se podigne poklopac rez.točka na plastici iza točka nalazi se poklopac i iza njega ručica koja "izlazi iz neke rupice".
Kod mene, tj. mog scenic-a toga nema. Hoću da kažem, da je kojim slučajem taj prekidač, osnosno ručica korišćena, bilo bi tragova korišćenja. Na mom automobilu, iliti u gepeku, na tom mestu, plastika je cela- nema rupica, tragova korišćenja. :nezna:
Na njemu je sve original. Imam čak i potvrdu iz renault-ovog servisa iz Francuske (odakle je i uvezen) da auto nije havarisan i da je tehnički ispravan, sa servisnom knjižicom.
Provereno je i u našem ovlašćenom servisu-sve se poklapa. :respect:
Sumnjao sam da je havarisan pa da je sve zamenjeno i svašta nešto...ali u gepeku je sve "original".
Sve nalepnice sa kontrole kvaliteta i datumi se slažu sa datumima iz dokumentacije. Tako da  mi ništa drugo ne pada na pamet nego da je taj prekidač premešten na drugo mesto ili da da ga na toj seriji nisu ugrađivali (valjda, mislim, tešim se). :banghead: :tup:

U servisu su rekli da ne znaju za takav slučaj i da će da provere-.... :p :yes:

vsvv

pozdrav drugari,od pre tri dana postao sam vlasnik senika i taman kada sam resio da prestavim auto peh,prestala je da radi rucna,istu gresku javlja kao i kod vas, :banghead: Da li je neko uspeo da resi problem,ja moj auto teram u ponedeljak kod elektricara da vidim da li je sve sa strujom u redu pa javljam kakvo je stanje,ako je neko vec reso problem neka javi.

vsvv

E pa drustvo problem je resen :celb1: ,problem je bio na ploci koja upravlja motorcicem. Popravka je kostala 90e  :banghead: mada licno mislim da je kvar bila neka sitnica ali elektricar kaze da je zamenio neka dva releja po 35e a ja se nesecam ni da sam video da imaju releji,samo neka 2 kondezatori i nesta slicno procesoru u svakom slucaju vazno je da je problem resen.

nuk

gde se tacno nalazi ta ploca u kolima?

gile00

Nalazi se u samoj ručici parking kočnice . Videću sutra da li mi je ostala stara ručica, pa ću je slikati.
Bolje je živeti sto godina kao bogataš, nego sedam dana kao siromah.

vsvv

Nepricamo o istoj ploci,ta ploca se nalazi ispod gepeka pored desnog tocka,u kutiji u kojoj se nalazi i motorcic za sajle,to je valjda glavna ploca od celog sistema za rucnu kocnicu, da kazem da je to racunar,neznam kako drugacije da objasnim,uglavnom u ovlascenom servisu menjaju komplet (celu kutiju) sa motorcicima i to zadovoljstvo kosta 620 evrica plus ruke.

vidak

Meni se jutros upalio trokut sa slovom "P'' na displeju i kada upalim pojavi mi se "check hand brake", a elektronska rucna kocnica mi radi dobro. Zna li neko sta je to sada?  

Probao sam danas u toku dana razne varijante zaustavljanja i kretanja i sve funkcionise kao i pre samo sto gori trokutic i P, pocece da me nervira.

Odspavao je 12 sati i opet gori- a radi. Moracu ga odvesti na comp. jer me nervira. Interesantno je da cim otvorim vrata i upale se one osnovne lampice na displeju upali se i lampica service i trokutic.

nenasan

Ovo je već epidemija,odjednom svi imaju isti problem. :help:

NecromasteR

Meni vec par meseci svetli /P\ ta tabli, navodno ne radi rucna, a radi perfektno. Ludi Francuzi.
@RFS | @FB

vsvv

Ja predpostavljam da je u momentu imao gresku pa da se upalila lampica,pravac na CLIP da se izbrise greska pa da se vidi da li ce se ista ponoviti.

vidak

Rece mi jedan majstor da negde ispod sedista vozaca ima neki dzek koji zna da korodira pa daprikazuje gresku. No medjutim ja NE ZNAM da izvadim onu ladicu. J..ti ladicu svasta sam probao i nece da izadje, mora da ima neko lagano resenje za to.

NecromasteR

Videcu ja sutra po svetlu da raskantam tu fioku ispod vozacevog sedista, izvadio sam je ranije jednom celu, slucajno. Nisam gledao sta ima ispod, nazalost. Nervira me sto mi svetli na tabli to P i pise SERVICE, a sve radi ok. Cak ne izbacuje nikakvu gresku posebnu, kad listam bordkomp meni, samo to svetli. Ako ne upali sa ciscenjem kontakta ili cega god, nema mi druge nego da zapucam na dijagnostiku, taman jos par stvari da odradim.
@RFS | @FB

nuk

Citat: vidak poslato 04.10.2011. - 19:02
Rece mi jedan majstor da negde ispod sedista vozaca ima neki dzek koji zna da korodira pa daprikazuje gresku. No medjutim ja NE ZNAM da izvadim onu ladicu. J..ti ladicu svasta sam probao i nece da izadje, mora da ima neko lagano resenje za to.

izvuci ladicu do kraja i iza nje sa jedne strane imas pipak koji stisnes i oslabadjas ladicu.
davno sam je vadio te sam zaboravio tacne detalje a verujem da ce ti ovo biti dovoljno

gile00

Citat: vidak poslato 01.10.2011. - 09:46
Meni se jutros upalio trokut sa slovom "P'' na displeju i kada upalim pojavi mi se "check hand brake", a elektronska rucna kocnica mi radi dobro. Zna li neko sta je to sada?   

Probao sam danas u toku dana razne varijante zaustavljanja i kretanja i sve funkcionise kao i pre samo sto gori trokutic i P, pocece da me nervira.

Odspavao je 12 sati i opet gori- a radi. Moracu ga odvesti na comp. jer me nervira. Interesantno je da cim otvorim vrata i upale se one osnovne lampice na displeju upali se i lampica service i trokutic.

Pre oko mesec dana menjao sam zadnje diskove. Pošto majstor koji je menjao nije imao adekvatnu dijagnostiku, morao sam na CLIP , jer se isto palila lampica za ručnu kočnicu, iako je skroz bila u funkciji. To je potrebno , kako oni kažu  da se "venča" deo, tj diskove ili ti senzore za ABS. Iz mog nekog iskustva , pošto pogledaš kontakte ispod sedišta, pogledaj i u kakvom su ti stanju diskovi i pločice, jer i one mogu da prouzokuju paljenje pomenite lampice.
Kontaktima najbrže možeš da priđeš, ako sedište podigneš na najviši nivo, pomeriš ga skroz do volana a onda sa zadnjeg sedišta podigneš "tepihić" i videćeš konektor.
Bolje je živeti sto godina kao bogataš, nego sedam dana kao siromah.