Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Megan 3 desna strana ne greje manuelna klima

Započeo kornar, 10.01.2026. - 08:25

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

kornar

Kolege da li je neko imao problem da grejanjem desne strane kod megana 3 sa manuelno klimom, greje leva strana ali desna duva mlako na ona dva ventila ionako otvora na sredini desni duva hladno Levi toplo, sumnjam na neku klapnu ili da je ispala sajla, ali zna li neko kako se to proverava mora li tabla da se skida. Čitam ostale teme to je problem kod digitalnih klima sa motorićima nekim ali ja nemam digitalnu klimu,. Hvala unapred na pomoći.

wcyber

pre ce biti da ti je zapusen radijator kabine..

e sad, ako su manuelnu klimu u meganu uradili na isti nacin kao digitalnu, onda moze biti problem..

npr, bratov hyundai ima manuelnu klimu ali tockici nisu sajlama vezani, nego je to opet direktna kontrola motorica klapni, uemsto da upravlja neka automatska klima

kornar

Zato i pisao na forumu verovatno je neko rasturao pa zna kako je to megan u 3 na manuelno klimi na cliu 2 sajla a su vezani točkići sa klapna ma, mislim da je i ovde tako.

wcyber

mislim da bi se moralo osetiti kad se okrecu tockici da pomeraju klapne, koliko se secam mog scenica 2   .. ako nisu sajle, onda bi se opet kad je ugasen motor, morali cuti motorici kako pomeraju klapne