Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Pneumatici za sve sezone (univerzalne gume)

Započeo acamilicko, 19.09.2017. - 18:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Probane večeras po gradu. Kad izlazim sa parkinga, ugasim ESP. Lepo to deluje, u ulici nisu čistili uopste, i ide guma.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Gasis esp da bi lakse izasao ili da proveris trakciju?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Da bi lakse izašao, da mi ne blokira točkove, itd

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Jasno, samo sam ja pogresno napisao, asr je kod mene a gasi se zajedno sa esp-om
Kod dobrih zimskih, gasim bas kada upadnem opasno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drobac

Prijatno sam se iznenadio sa Viking all season gumama na ženinom autu. Ima ih već par godina, ali sad su tek videle pravi sneg. Ne proklizavaju, dobro idu kroz dublji sneg, ne zanose, dobro koče. Na kiši koče odlično.

adzo

Sve pohvale za CONTINENTAL AllSeasonContact 2 gumu. Juče po autoputu koji je imao dosta snega odlično drži i pravac i skreće bez problema. Menjanje traka i preticanje bez ikakvog stresa. Ni u jednoj situaciji nisam primetio bilo kakvo proklizavanje ili gubljenje pravca.
Na autoputu su samo kolotrazi bili koliko toliko bez snega ostatak je imao 5+ cm snega. Na 100kmh promena trake i prelazak u preticajnu gaženjem nanetog snega je svaki put prošlo bez ikakvih problema ili nedoumice. Baš sam zadovoljan sa gumama. Za nekog prosečnog vozača ne vidim nikakvu razliku u odnosu na zimsku.

wcyber

bas tako i moj utisak kolko sam vozio po gradu, namerno zanosio pri skretanju.. guzica malo ode i opet navata .. bljuzgavica ne smeta nista.. po vecem snegu jos nisam imao prilike.. slabo ga ima  oko NSa jbg

markofpi

+1 za CONTINENTAL AllSeasonContact 2

slavko_bgd

Sinoć sam onako iz dosade išao da probam po snegu sva tri automobila koja vozimo, čisto da vidim kako se koji ponaša u istim uslovima. BMW i Hyundai  su na novim zimskim gumama a Mercedes je na AS gumama kojima je ovo sad 5-ta zimska sezona. Hyundai ima potpuno nove Riken zimske gume a na Mercedesu su Orium AS, oba vozila slučajno imaju 85kW , manuelne menjače i prednji pogon, pneumatici su iz istog cenovnog ranga i iz istog kazana, pa mislim da su uporedivi u istim uslovima.

Referenca Riken zimska: ako smo se prekjuče bez ikakvih problema i bez lanaca ( kada su vozači masovno stajali da postave lance i pomagala) nas četvoro na Rikenu popeli na Crni Vrh i spustili sa njega bez ijedne intervencije ESP/TC/ABS-a, smem da kažem da je Riken vrlo dobar pneumatik. Ako uporedim nov zimsli Riken i 5 godina star Orium AS - Orium je sada na snegu za nijansu lošiji od Riken-a. Na mokrom kolovozu Orium AS je lošiji od Rikena i tu se primeti razlika.  Nexen Winguard WH21 na BMW-u koji je 50% skuplji od Riken-a i Orium AS-a opravdava svoju cenu time što je značajno bolji na mokrom od Oriuma i za nijansu bolji od Rikena, ali na snegu meni nema razlike.

Sve u svemu - sada kada je prošlo 4 godine i skoro 50.000km mogu da kažem da je Orium All Season pošteno odradio posao i da sam generalno zadovoljan. Sledeći set guma na Mercedesu će svakako biti all season (AS) a koje će biti - videćemo kad za njih dođe vreme.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

croblue

Ja već godinama u Njemačkoj vozim s All Season gumama i mogu samo reći da sam prezadovoljan. Prve sam dobio zajedno sa svojim bivšim Meganeom III Grandtour (Falken AS200) i moram priznati da sam bio skeptičan.

Vozio sam ih sigurno 65.000 km dok ih nisam zamijenio novim Falken AS210. S njima sam prevalio isto toliko kilometara da bih prodao auto prije dva mjeseca.

Nikad me nisu razočarale, niti na snijegu, niti na mokrom, niti na suhom. Istina, bile su malo bučnije, ali što se tiče držanja ceste i izdržljivosti, Falken mogu samo preporučiti.

U međuvremenu sam kupio još dva automobila (Citroen C1 kojeg koristim za posao i obiteljski Dacia Bigster) i na njima također imam All Season gume. Na Citroenu imam Kumho Solus 4S HA32 s kojim sam zadovoljan, ali za koji ne mogu reći da će biti izdržljiv poput Falkena (nakon 20.000 km prednje su već zrele za zamjenu, a stražnje se još dobro drže) dok je Bigster još nov (na njemu su iz tvornice došle Vredestein Quatrac Pro+) pa još ne mogu ništa reći o njima.

U svakom slučaju, ako mjesto gdje živite nema značajno jake zime poput mog, All Season gume su jako dobar izbor, čak i ako pravite puno kilometara godišnje.
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!

H.U.D.

Citat: markofpi poslato 06.11.2025. - 08:32
Na ovo sam i mislio, odnosno tako shvatio gledajuci onaj test. Bridgestone odlican po mokroj i suvoj podlozi.

po ovom testu, Pirelli je "odličniji" u tom pogledu, a i po snegu izgleda "šije" Conti..

https://www.tire-reviews.com/Tire-Tests/The-Best-All-Season-Tires-for-2025-26.htm

Ap0calypto

Zakljucujem da hladnije vreme prija ovim Sava all weather. Probao sam ih na 160, nema vibracija kao leti. Mozda je i balansiranje pomoglo, ali bih rekao da je ipak do vremena i smese gume :D

— Robert Todd Carroll

slavko_bgd

Ima smisla da je pomoglo balansiranje, pogotovo ako je rađeno nakon leta...
Improvizacija je majka svih...sekiracija.