Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Slab signal radia na talismanu 2021

Započeo Maraccc, 07.05.2026. - 10:27

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Maraccc

Pozdrav, na talismanu 2021. koji ima shark antenu mi jako šteka signal FM radia.
Lovi mi samo par stanica i to ovih lokalnih koje imaju kod mene nejjači signal i to jako slabo, nestaje zvuk, šumi itd...

Da li zna netko što bi mogao biti problem ili kako otvoriti tu shark antenu, svaka pomoć je dobrodošla.

wcyber

dok ne resis problem antene, pustaj omiljenu radio stanicu preko interneta .. ili iz samog auta ako moze, ili s telefona preko BT .. svakako ces imati mnogo bolji kvalitet zvuka nego i sa najjacim FM signalom

mire

Kao što rekoh, stvarno si velemajstor u odgvaranju na pitanja koja nisu postavljena. :)

Mislim da talisman ima pojačalo antenskog signala što znači da može biti da je pojačalo neispravno ili da je negde na instalaciji između antene, pojačala i headunit-a slab kontakt. Možda postoji oksidacija na kontaktima. To je za radio signal više nego dovoljno da napravi problem.

Na žalost, mislim da se toj anteni pristupa isključivo odozdo tj. mora da se skine obloga krova, a u talismanu to baš i nije jednostavno (nema hatch vrata prtljažnika).

wcyber

zato sam i odgovorio kako sam odgovorio  :kez:

Maraccc

hahah onda izgleda budem slušao samo preko BT :D
A možda ga dam u servis da poprave jer mi se neda prčkati s tim ako je tako komplicirano

wcyber

mene nervira kako radi radio na mom Scenicu3, hvata on jako mnogo stanica, ali nekako ne ubode bas tacnu frekvenciju nego cesto suska.. onda kao mrdnes napred nazad za 0.5 ili koliko vec pa kao bude bolje ... na kraju se svede na to da mi eto svira radio u pozadini kako god svira ..

kad me ne mrzi, povezem muziku s telefona preko BT..  to pricam za ove kratke relacije .. kad se negde putuje, obavezno ide spremljena play lista  :ziveli:
svakako kad se ide na duzi put, posle 100km nestanu sve stanice i putovanje se svodi na beskonacno vrtenje stanica

zokce

Pre 15-ak godina sam razmišljao o nabavci satelitskog radija, on nema prijem samo u tunelu, ali je cena bila neprihvatljiva.

wcyber

internet streaming je pobio klasicno emitovanje radio stanica .. svaka radio stanica koja iole drzi do sebe ima internet streaming.. ovako sam slusao radio as od Beca do Novog Sada jednom prilikom  :kez:

https://radioas.fm/kanal/as-fm-on-air/
https://playradio.rs/aktuelno.php?id=5
https://radiostanice.rs/beograd-202/

itd..

bmarke

Koristim android aplikaciju Radio Srbija, povežem preko android auta na multimediju u kolima i slušam na putovanjima naše stanice tj. njihov stream.

Jedino što treba da imaš dosta MB u paketu ili neku data karticu...

Sent from my SM-S936B using Tapatalk

wcyber

da, 10ak sati slusanja moglo bi da potrosi ~500MB

srecom uskoro ukidaju roaming

zokce

Da, ali i dalje ima naplate po domaćim tarifama. Paketi ne važe.

wcyber

ja trenutno imam u paketu 3GB roaminga mesecno za EU.

al svakako tako neku glupu potrosnju na slusanje radio stanice trosim u povratku u Srbiju, kad znam da mi vise nece trebati internet.. pametnije je pustati pripremljenu play listu s telefona, bez trosenja neta.. sa deezerom je to sad bar lako