Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Reno traffic problem sa lamelom

Započeo Mikibeli1, 13.05.2026. - 19:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mikibeli1

E ovako kombi kupljen nov pre (7 dana preuzet) na satu bilo 12-13km vec posle nekih 15 km osetio sam miris lamele i odmah to prijavio kombi je sada u ovlascenom servisu takodje i oni su potvrdili isto samo su cekali da Reno dozvoli skidanje menjaca i proveru delova,to ce sada trajati sigurno 10 dana pa vas pitam jel je neko imao slican problem?
motor je 2.0 110/150
menjac manuelni 6 br.

mire

Dešava se. Nešto verovatno nije bilo montirano kako treba ili (verovatnije) neki deo ne radi svoj posao kako treba. Za to i služi garancija.

Mikibeli1

Prva reakcija iz servisa,skinuli menjac tj lamelu,korpu i plivajuci ustanovali da postoji skrama izmedju lamele i korpe i da je procureo druk lezaj.Sada opet cekam sta ce reno da kaze po pitanju toga.Sve vec traje 20 dana.

Goxxy

Tek će da traje, nažalost. Ako možeš traži zamenski auto, ako si u garanciji treba da imaš pravo na to.

wcyber

neverovatno da ne mogu da promene set kvacila sa druk lezajem i teraj dalje .. prosto ti dodje da nikad ne kupis nov auto iz salona  :pije:

Goxxy

Mislim da nije stvar u tome da ne mogu, nego da je pre stvar u tome da se vidi da li je problem do lošeg kvaliteta dela ili ne daj bože uslova vožnje, pa da vide na čiji trošak će ići popravka. Kada je garancija u pitanju, retko koji proizvođač (pogotovo u Srbiji jel'te, jer ovde itekako važe pravila odlične poslovne prakse i izlaženje klijentima u susret jer su klijenti svetinja - ironičan sam naravno) hoće brzo i lako na svoj račun nešto da uradi.

wcyber

ali ovo je bas ekstreman slucaj, reklamacija posle 7 dana i par kilometara predjenih  :pije:

Goxxy

To si u pravu potpuno... ali šta ih sprečava da mrcvare klijenta ako to mogu i žele? Ili ako ne žele da mu izađu u susret...?

Drobac

Pripretiš advokatom, kažeš da ćeš ih tužiti i tražiti nadoknadu za to što nemaš auto, a treba ti za obavljanje delatnosti i morao si za to vreme da iznajmljuješ tuđe vozilo. Da vidiš kako se stvari brzo rešavaju.