Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Evolucija Renault logoa

Započeo Click, 02.06.2008. - 22:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Click

Evolucija Renault logoa

Louis Renault je imao samo 21 godinu kada je u dvoristu svojih roditelja napravio prvi automobil. Uskoro su pocele da pristizu i prve narudzbine, pa je otvorio Société Renault Frères u Boulogne-Billancourt, Francuska.

Prvi logo je odrazavao inicijale tri brata: Louis-a, Ferdinanda i Marcela i to 1900 godine.

Tokom I sv rata, Renault je proizvodio tenkove za saveznike (FT-17) i otud onaj gornji logo. Dijamant je predstavljen 1925 godine i od tada krasi nase ljubimce. 1972 godine nastao je savremeni logo (Victor Vasarely- smatra se ocem Opticke umetnosti).

Alhemičar

Lepa istorijska gradacija.Vidim da si postovalac istorije i istorijskog nasledja,to je lepo!    :ok:

Inace,ovaj prvi logo mi je bas zanimljiv..dok ovaj treci i nije bas primeren (za to vreme jeste) mada oslikava snagu marke!   :sm:    :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Svaka cast druze Klice...
Meni se dopada taj prvi...nekako izgleda aristokratski!  :too:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

@ Dogac : Jeste,dobro si..Rolls Rojs!  :laugh:

Boki

Zagledajte se u prvi znak...kao neke oci,kosa......ili sam ja opet lizao zelenu zabu????? :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nisu sale za umove male

Click

Nije Rolls-Royce, vec Emili, tako se zove ona figurica..
Jedini znak koji po meni moze da pridje Renault-ovom je Peugeot-ov lavic...

Alhemičar

Pa dobro..ima ih jos par,onako atraktivnih..Ferari konjici,Lamborgini bik,Jaguarova macka..to je sve sto mogu trenutno da se setim.Ali   :renault:  znak mi je bas lep!  :wub:

Exception®

A najlepše od svega je što sve to može da se kupi u ovako lepom KOVČEŽIĆU. Stvarno lep detalj za kolekcionare :)
ΕΛΛΑΣ

fLiP

sve za 30e????

Kako da dodjem do toga?!

deki

Citat: fLiP poslato 16.06.2008. - 19:30
sve za 30e????

Kako da dodjem do toga?!

Odi kod bilo kog koncesionara (dilera) i naruči iz kataloga. Ja sam naručivao u Savi i Hit-u.

Samo prepiši kataloški broj.

fLiP

extra! :) I ja cu u Savi. Svidja mi se i jos neke sitnice.

Alhemičar

Bas je lepo a nije skupo!   :yes:

Exception®

I ne služi ničemu :lool:. Šalim se, voleo bih da ga imam, ali ima i drugih stvari iz kataloga koje su mi preče ;)
ΕΛΛΑΣ

Edo

hocu onog TENKA. TAko mi je potreban tako opisuje moje auto. Opis ide ovako:

Ime mi je gica
sporo idem, a i da podem treba mi zaleta
elgantno sam popunjen, ali sa stilom,
ja nisam ko svi ostali (citaj njemci) ja imam svojih cari, svoj francuski sarm
mnogo sam cvrst, niko nista mi ne moze
trosim ko TENK