Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Clio 2026 rđa na aluminijmskim felnama

Započeo VladanBGD, 19.08.2026. - 11:27

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

VladanBGD

Vlasnik sam novog Clio 6 2026 techno TCe 115 vozila, nekih 5 meseci. Prezadovoljan sam sa autom. Ono što me je šokiralo, je pojava rđe na aluminijumskim felnama?!?!?! Da dobro ste pročitali. Bio sam juče do AK Kompresora uložio reklamaciju, zakazali mi termin za 31.8.2026. Ono što sam tom prilikom saznao je da se to isto pojavilo i na službenom vozilu, isto kao moje, prodavca od koga sam kupio auto. Znači ovo nije usamljen slučaj....

Ako kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti!

mire

Sudeći po izgledu rđe, reklo bi se da je veliko pitanje da li su to aluminijumske felne... zapravo, i nije pitanje.

Inače, dešava se da aluminijumske felne oksiduju. Evo primera na slici ispod

Goxxy

Da, baš je čudno ovo što se pojavilo, mislim na boju. Alu felne kao što reče Mire oksidiraju, a ovo je neke braon, tamno rđaste boje. Uglavnom i ti delovi koji su navodno "hrom" budu nečim presvučeni da ne oksidiraju brzo. Da li si probao nečim da skineš neko malo parče, komad te "rđe"? Možda je nešto drugo u pitanju...

zokce

Trebalo bi da se malo pažljivije pogleda, meni uopšte ne liči na rđu, više na neki premaz. Moguće da je to rastvor gume u benzinu koji mnogi vulkanizeri koriste da premažu obod gume i felne, pa je deo četke prešao na spoljni deo oboda felne.

Jakota

Ovo nije rdja

Ovo nesto izlazi iz felne, kao da su felne namazane sa necim i prilikom voznje izlazi izmedju gume i felne, od inercije
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

Meni deluje da se boja odvaja od felne, mada ih ne vidim u punoj rezoluciji

Sent from my Poco using Tapatalk
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

fLiP

Citat: zokce poslato 19.08.2026. - 17:54Trebalo bi da se malo pažljivije pogleda, meni uopšte ne liči na rđu, više na neki premaz. Moguće da je to rastvor gume u benzinu koji mnogi vulkanizeri koriste da premažu obod gume i felne, pa je deo četke prešao na spoljni deo oboda felne.
I ja mislim da je do ovoga. Nadam se da jeste.
Na jednoj slici se vide tačkice na svakih 5mm kao kapljice.

singer

Kakva crna rđa.....prljavo od montaže guma...

Za čega su ti zakazali termin???

Uzmi nitro i krpicu i to obriši,,,ne brukaj se  :lool: