Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Električna oprema
»
Tema:
Laguna II 1.9 DCI problem sa zvucnicima i senzorom (kontakt ili...)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
Idi dole
Autor
Tema: Laguna II 1.9 DCI problem sa zvucnicima i senzorom (kontakt ili...) (Pročitano 4367 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
gliga
Gost
«
poslato:
27.03.2009. - 14:21 »
Imam dva problema. Jedan su zvucnici u prednjim vratima. Nekad rade a nekada ne. Desava se da kada predjem preko rupe ili lezeceg policajca da prestanu ili pocnu da rade. Drugi problem je taj sto se na zadnjim levim vratima ne pali ono svetlo kada se otvore, niti se na displeju pokaze da su vrata otvorena. U poslednje vreme i na prednjim levim vratima se to ponekad desi, a desi se i da se upali tek kada ih sirom otvorim i tek onda se otkljucaju ostala. Pomislio sam da su u pitanju oni kontakti u vratima, u N.T.-u sa elektricnim semama oznaceni sa R153-R156. Hteo sam da ih skinem, naprskam kontakt sprejom i vratim, ali nigde nisam nasao uputstvo kako se skidaju. Da li neko ima tako nesto, link or something? Da li mislite da je uzrok mojih problema ovo sto ja mislim, ili je u pitanju nesto drugo? Puno hvala unapred.
Sačuvana
Malivuk612
Koleos
Trenutno vozim: Peugeot 406, E 220 CDI, Viano 2.2 CDI
Pol:
Starost: 34
Re: Laguna II 1.9 DCI problem sa zvucnicima i senzorom (kontakt ili...)
«
Odgovor #1 poslato:
27.03.2009. - 14:49 »
zvucnike ti je najmanji problem da proveris, skini onu mrezicu koja je preko njih, izvuci, i proveri kontakte...
ako je do same sijalice na vratima, lako se izvlaci ona plastika, pa zameni/proveri dzek, al bice da nema veze sa tim... za vrata stvarno
Sačuvana
gliga
Gost
«
Odgovor #2 poslato:
27.03.2009. - 15:04 »
Ma to sam proverio, nije to u pitanju a ne znam sta je
Sačuvana
celicni
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna II
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #3 poslato:
28.03.2009. - 00:19 »
Imao takav problem, resio. Majstor kaze da se to zove mikro prekidac (stvarno je sitnih dimenzija, ne znam da li je zbog toga "mikro") nalazi se u samoj bravi, mora da se zameni i onda radi sve kao pre. Moraju da se rasture vrata, skine brava, rasturi brava, doslovno "odreze" postojeci prekidac i zameni drugim. Dva sata posla... Nisam stavio original, vec smo se posluzili slicnim, malo super-lepka, malo lemljenja i to je to
Naime, originalni "mikro prekidac" se "pojede" (mali zubic na njemu) i onda ne ostvaruje kontakt. Da stvar bude gora, ako imas alarm, uopste ne reaguje ako se ta vrata otvore, stoga moras hitno da reagujes... Nadam se da sam pomogao i da si razumeo o cemu pricam... Pozzz
Sačuvana
gliga
Gost
«
Odgovor #4 poslato:
29.03.2009. - 17:14 »
Da, potpuno sam razumeo šta hoćeš da kažeš. Puno hvala na pomoći! Da li neko zna kako da rešim ovaj drugi problem, sa zvučnicima?
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Električna oprema
»
Tema: