Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Akumulatori- Problemi i Saveti

Započeo nuk, 02.06.2008. - 23:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

drMarty

Tako je i meni prošli,a ovaj sad ima 13 meseci,videćemo dokle će trajati.Inače ima 44(45) ah

Mix

Meni je u Meganu Bosov od ja mislim 60Ah mozda je placebo,ali nekako sam sigurniji da ce moci malo duze da vergla ako mi zatreba...  :smoke: U Sieru je uvek isao Crni konjic i uvek je izdrzavao izmedju 4 i 6 godina, sto se toga tice ja zadovoljan da kucnem u drvo

Alex Ferguson

Svratim do komšije, vidim digao haubu i nešto čačka na Meganu II 1.9dci, beli, 3V, 2004.
Jutros mu, 2 sekunde posle paljenja, eksplodirao akumulator !!!!   :doh:
Zvao servis, rekli mu da ga skine i okolinu dobro ispere, prvo vrućom pa onda hladnom vodom, doći će sutra da pogledaju.
Onaj aku, ne znam koje marke, razbijen sa strane, iskočio poklopac ćelija, lagano curi kiselina. Kaže da je mislio da mu je neko bombu podmetnuo, koliko se jako čulo.
Prvi put da čujem za ovako nešto!

amply

Isto se dogodilo mom ocu na Škodi Feliciji. Akumulator je bio fabrički.

Click

Moze da se desi da akumulator "kuva" ako ne radi regler.. Za eksploziju, bas retkost..

Dogac

Nisam imao pojma da i ti jadi mogu da se dese!  :help:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alex Ferguson

Ipak je samo akumulator! Doneo majstor drugi, stavio i radi kako treba, nema drugih kvarova.  :shit:

Kod

izdao me akumulator vesna starter 55 posle 2 godine i celih 5 meseci. uzeh neki drugi koji je komsija u radnji imao (60) i zatvorenog je tipa....
Aleksandar

Filip

I moj je originale iz 2002, al imam osećaj da mu je prošla zima bila poslednja....
Captur 1.3 tce 2025

Kod

pitah ovog indijanca kod kog sam kupio drugi koliki je vek akumulatora. rece mi da prvi traje 6, 7 - 8 godina. svi ostali izmedju 2 i 3 godine...
Aleksandar

newbie

i mene izdao nakon 8 godina  :too:  kupio sada vartu od 53Ah umjesto 45Ah...

Exception®

Citat: Kod poslato 19.08.2009. - 21:46
pitah ovog indijanca kod kog sam kupio drugi koliki je vek akumulatora. rece mi da prvi traje 6, 7 - 8 godina. svi ostali izmedju 2 i 3 godine...

Ćaletu fabrički akumulator crkao posle 3 godine :nezna:
ΕΛΛΑΣ

newbie

to sve ovisi koliko auto stoji, koliko cesto se pali i tak, moj stari ga mijenja svake 3god, ali on pali auto po 20-ak puta na dan ;)

makarije

pozdrav svima ! evo krece zima a samim tim i potreba za novim akumulatorima . ( subota vece a ja pesnicki nastrojen )
treba mi akumulator od 55 ampera .da li neko ima iskustva sa ovim novim somborskim sa 3 god.garancije.trenutno je neka promo cena u tempu - 5000 din.
zenu dupe krasi a tortu orasi

Cherokee

Ako mislis na Black Horse, koliko para toliko i muzike....
Cale moj je uzimao za njegov auto nekoliko puta taj ... Garancija 2 godine, a akumulator vrisne 10 dana nakon isteka garancije.... Par puta ga punio, i kada vise nije bilo efekta, kupi opet Black Horse... Opet 2 godine garancije, i nakon isteka garancije, nakon nekoliko dana vrisne akumulator :shock:
Sad vidim da se pojavila i neka serija White Horse, za njih ne znam kakvi su...
Sto se tice Bosh-ovih akumulatora, cuo sam da nisu ni oni vise kao sto su bili nekada - cena dobra, a prica ista kao i sa BH.

Ja kod sebe u autu imam neki Topla, crvene boje... Dobio ga nov kada sam auto kupio prosle godine... Za sada radi, a citao sam da i preporucuju tu crvenu seriju, kazu da neverovatno dugo drzi (nadam se da ce i moj tako :D )
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.