Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Akumulatori- Problemi i Saveti

Započeo nuk, 02.06.2008. - 23:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

alexsasa

Jasno, hvala na odgovoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wcyber

Citat: slavko_bgd poslato 25.11.2024. - 11:01
Apropo tog iz Lidla, ako ga kupiš savetujem da proveriš koliko "laže" napon. Imam taj, sad sam za vikend kačio na motocikl da osvežim akumulator i po Voltcraft-u displej u svim režimima pokazuje veći napon za 0.3V. Ništa značajno ali bi bilo lepo da je tačniji.

mislis na napon koji pokaze pre nego se pokrene rezim punjenja ?

slavko_bgd

Ne, isto je u svakom režimu. Prikazani naponi na displeju mog punjača iz Lidla su u svim režimima +0,3V u odnosu na realne napone na klemama.

Ko nema unimer koristiće ga tako kako je i radiće posao. Neće ni znati za tu razliku.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Ap0calypto

Bas cu izmeriti unimerom stanje akumulatora i uporediti sa onim adapterom za upaljač :)

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

da, ako lidl punjac laze samog sebe za isti ofset napona u svim rezimima, onda nema nikakvih problema sto se tice punjenja akua ..

sledeci put kad odem u zrenjanin, uporedicu bas unimer i taj lidlov 5A punjac  :pije:

zokce

Taj lidlov je savršen za 'stavi i zaboravi' punjenje.
Kod starih sa trafoom i grecom mora da se vodi računa o vremenu punjenja da ne počne elektroliza vode iz elektrolita kad se napuni akumulator.

Ap0calypto

Stigla ova zgodna spravica za merenje stanja akumulatora/alternatora
Kaze da zamenim akumulator :D. Startna struja je sad dobra i alternator lepo radi

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Rax032

Baš sam gledao ovih dana da poručim neku od tih spravica, razmišljao šta da uzmem.

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

wcyber

sta pise, koju struju je on u stanju da povuce da testira aku?  :pije:

Ap0calypto

Pa vidim da pada napon na malo iznad 8v pri paljenju. Ma gotov je akumulator, struja na 380A od 740Ah

— Robert Todd Carroll

wcyber

mislio sam na ovaj uredjaj za testiranje, koja mu je max struja? vidim da je 3 sekunde vukao tu struju  :pije:

Ap0calypto

Vidim da meri i 24V i do 2000A,

— Robert Todd Carroll

alexsasa

Dobra stvarcica

alexsasa

Gde si kupio i koliko si platio tester, vidim da kod nas ovi digitalni idu od 40e pa na gore?

mire

Citat: wcyber poslato 29.11.2024. - 16:28
mislio sam na ovaj uredjaj za testiranje, koja mu je max struja? vidim da je 3 sekunde vukao tu struju  :pije:
Nije on ništa vukao, merio je napon dok je auto startovao.