Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Akumulatori- Problemi i Saveti

Započeo nuk, 02.06.2008. - 23:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sencha_

Pozdrav,
Da li je moguce da mi akumulator pravi problem sa automatskim mjenjacem na Renault Espace V. Naime, prosle sedmice mi je nakon voznje 160km kad sam stao, izbacio gresku "provjerite start-stop", nije se vise pojavljivala nakon sto sam upalio auto. Jucer mi je izbacio gresku za mjenjac, da bi onda upalio STOP. Ostavio sam auto ugaseno nekih 20tak minuta, upalio i sve je bilo ok. Danas mi je 4 puta javljalo gresku i morao sam stati, ali nakon gasenja i paljenja je greska nestajala.
Molim za savjet.

wcyber

sve je moguce, a najbolje da odes u dobar servis da provere i akumulator i alternator s reglerom

mire

Najbolje da ode u servis da provere koja je greška upisana. To da je uzrok akumulator je samo nagađanje, a pogotovo ako je problem nastao posle duže vožnje.

Boeing

Izgleda da me je izdao u akumulator 🤦 Nebitno, ko zna od kada je u autu koji sam kupio pre godinu i kusur. Nego bih zamenio i kleme jer mi ne ulivaju poverenje. Gde da kupim u Bg kleme? Crvena mi je ona ogromna, ne znam kako da objasnim.. Jel to ima u svakoj radnji auto delova ili je to nesto specijal?

zokce

Ja sam morao da zamenim minus klemu, u prodavnici sam nasao samo neku kao mesinganu ali ko zna od cega je. Na njoj se vrlo brzo formirao sloj soli od korozije i bila je bas nikakva, samo problemi sa njom. Moja preporuka je da ne uzimas takvu klemu i ako nema drugog izbora da je potrazis na nekom auto otpadu, sto sam i ja uradio.

Boeing

Ok, hvala na odgovoru. Mislio sam da je to lako naci po prodavnicama.. Sad treba na otpadu naci neku bolju od ove moje haha

wcyber

klema se osmirgla i namaze nekom provodnom mascu za to ako bas treba i to je to :)

na mom scenicu 2 iz 2004. nikad nisam nista radio sa klemama od akumulatora .. jos uvek trci auto  :nezna:

Ap0calypto

Ja sam sa vazeljin

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

Ap0calypto

Ja apotekarskim :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

markofpi

Setih se filma "Cao inspektore" i Nikole Simica sa pitanjem "imate li vazelina?" :D

zokce

U celoj svojoj karijeri sam se sretao sa olovnim akumulatorima, ali nikad nisam imao priliku da vidim niti da nadjem na nasem trzistu provodni vazelin ili mast za kleme (karijeru sam zavrsio pre 10-ak godina).

markofpi

Citat: zokce poslato 15.01.2026. - 22:48
U celoj svojoj karijeri sam se sretao sa olovnim akumulatorima, ali nikad nisam imao priliku da vidim niti da nadjem na nasem trzistu provodni vazelin ili mast za kleme (karijeru sam zavrsio pre 10-ak godina).

Ne mari za to, bitno da je karijera zavrsena vec eto cak pre deceniju i da uzivas u vremenu i slobodi. :)

wcyber

ne verujem da je sam vazelin provodan, nego je poenta da sklanja vlagu sa klema i da ne ostaju nigde rupice sa vlagom kad se klema stegne