Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Akumulatori- Problemi i Saveti

Započeo nuk, 02.06.2008. - 23:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Stavi ga na punjac i napuni ga kako treba. Ako ubrzo oslabi onda ga menjaj.

mire

Ne nagađaj, izmeri napon. Ako je oko 12V onda nije crkla nijedna ćelija (u smislu da je potpuno ispala iz lanca). Ako je 11V ili niže, bacaj to i kupi drugi.

Zapravo, pre bacanja svakako poslušaj šta kaže zokce, neće punjač da mu škodi.

wcyber

ako je pametan punjac, izmerice odmah i napon  :lopta:

mire

I zadržaće to merenje za sebe... osim ako baš ima i displej, mada tu obično ne bude napon akumulatora pre punjenja.

wcyber

sta znam, ono sto sam ja vidjao, cim nakacis stipaljke, prikaze napon i onda zapocnes punjenje na taster ,, ali slazem se da ima svega i da zaivis od uredjaja

zokce

Najjednostavniji punjac sa transformatorom i Grecom sa pokazivacem struje punjenja ce bas dobro da napuni akumulator. Maksimalno 10 sati punjenja i mora da se prati nakon 8-9 sati da li krece gasiranje i ako je pocelo prekidati punjenje. Ako posle takvog punjenja ne drzi struju onda mu nema spasa.

Ap0calypto

Kupis adapter na aliju, pa izmeris :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Sasa_NS

Video sam pre par dana u Lidlu jedan njihov ozbiljniji tester (kao neki dijagnostički uređaj otprilike, sa LCD displejem), ali 4.000 dinara mi ipak bilo puno za jednu ili nijednu upotrebu godišnje...

wcyber

dovoljan je i obican voltmetar sa se meri napon prilikom verglanja

Ap0calypto

Izdrzace do sledeće zime :D

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

Ap0calypto

Ovo mu je 5ta godina, Firecell se dobro drži moram reći.

— Robert Todd Carroll

mire

Citat: Ap0calypto poslato 21.02.2026. - 13:20
Izdrzace do sledeće zime :D

Hoće, ako ne gekne u sred leta.

Ap0calypto

Da starter nije tako dobar, verovatno bi se mane akumulatora već primetile.
Praticu u narednom periodu, ne bih ni da starter previse pati.

— Robert Todd Carroll

wcyber

vecita dilema da li akuu smeta preniska il prevelika temp

verv ce ti najjeftinije biti da ga odmah zamenis neg da samo odjednom crkne tamo gde ti najmanje odgovara