Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: spulna na volanu

Započeo Dusman, 28.10.2010. - 08:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dusman

Pozdrav svim forumasima,

Koliko sam mogao da vidim ovakav problem nije bio u postavljem temama, ako grijesim molim admina da isbrise ovaj...

Problem je sledeci: pokidala mi se navojnica upravljaca (to je neka sajla unutar upravljaca za koju bas i nijesam siguran cemu sluzi) i od tada mi na board comp. prijavljuje kvar STEERING CHECK i gori lampica od air bag-a. Auto potpuno normalno radi, drzi pravac sve je ok, a kada ga je ovlasceni serviser prikljucio na komp. nije prijavljivao nikakac kvar!? Tada mi je rekao da ce se to iskljuciti kada promijenim tu navojnicu. Posto je ona dosta skupa nova (184e jer se prodaje zajedno sa rucicama od zmigavaca i brisaca) cekao sam da nadje ispravnu polovnu. Nasao sam je poslije nekoliko mjeseci i kada je zamijenio, navodno je sve bilo u redu, ali je i dalje bord. comp. prijavljivao isti fault STEERING CHECK. Trazio sam da mi vrati staru navojnicu jer ocigledno ne umije da rijesi problem.

Interesuje me da li je neko imao slican problem, posto bi mi svaki savjet dobrodosao :help:

E da :smile: auto  je Megane II 1.9dci, 2005. god...

EDIT: Izmenjen naslov teme

bane.lukic

Otišla ti je špulna za airbag. Iskren da budem, i nije skupa kad se recimo uporedi sa onom za Twinga. Na CLIP-u mora da se vidi greška u AIRBAG/PRETENSIORS delu. Greška mora da se resetuje posle menjanja špulne. Nisi uzeo u obzir da je možda i ta polovna prekunta negde.
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

Dusman

On mi navodno garantovao da je ova ok, posto je probao nekoliko prije nje i svaka je bila pokidana. E sad, kada je stavio ovu rekao je da je air bag sad napravljen (posto ga je bio iskljucio prvi put kada sam dolazio - izvukao dzek) ali jos uvijek i na board compu prijavljuje gresku, i jos uvijek gori servisna lampica (kada upalim auto servisna bljecka dok ne pocnem voznju, onda je upaljena non-stop). Onda su poceli da mi slazu pricu mozda su kablovi, kontakt negdje (zaboravili su da su mi prosli put sve to gledali i cistili kontakt sprejom i sve je bilo ok), jednostavno - vidim da ne znaju :nezna:

Mozda se ja ne razumijem, ali nisam mogao da vjerujem da njima kad ga ukljuce na komp ne prijavljuje nikakav kvar :??: Zato mi se jos uvijek i ne kupuje nova, jer ne znam da li će to biti kraj problema...

bane.lukic

Citat: Dusman poslato 29.10.2010. - 08:08
Mozda se ja ne razumijem, ali nisam mogao da vjerujem da njima kad ga ukljuce na komp ne prijavljuje nikakav kvar :??:

Kao što rekoh, na CLIP-u mora da prijavi kvar. Čini mi se da se kvar u CLIP-u vidi kao prekid između dve tačke (npr. A1-B4).
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

dussko

:help:pukla mi je spulna na volanu, tacno na samom kraju pa me interesuje sta da radim ,da li to sme da se lemi,polovno ako ima neko ,nova je oko 15000din upitanju je dinamik oprema kod cvike u ns.

EDIT: Spojene teme
dussko

dussko

:help: jos uvek nisam resio problem sa spiralom airbega,danas sam je narucio kosta 15700din bez palica ili ablendera , nemogu da verujem da to parce flert kabla kosta toliko ,a master grupu 19400sa ablenderom i za dinamik opremu , jel neko ima iskustvo da li to ide u kompletu ili moze tako zasebno da se kupuje
dussko

teske83

Da to je skupo! Pogledaj po otpadima! Samo ga treba naci!
I meni je to otislo ali jos nisam poceo da trazim! Probacu u Sapcu!

Milan.S.90

teske83

To je namotaj , koji se nalazi u volanu tj. u onom delu gde su rucice za zmigavce i brisace! Kad pukne moze da ne radi sirena, pali lampcu za airbag, ili ne rade prekidaci za tempomat na volanu...

dussko

isao sam u sabac cetiri puta 3 su bila puknuta i za taj treci mi nisu vratili pare tako da sam pukao par desetina evra,nemojte da kupujete takvu stvar polovnu to vam je moje iskustvo cene su od 40 do 100evra i to dobijes uz njih i ablendere ,a sta ti to vredi kada spirala air bega  puknuta, to sam sve preko oglasa ,znaci samo novo verujte mi da je jeftino u odnosu na maltretiranje i majstor nasao dva i nijadan nije valjao stavicu fotku kad najem kabal
dussko

Milan.S.90

jesi zvao onoga decka sto prodaje megan u delovima sto sam ostavio broj?

dussko

nisam ,verovatno je ok decko ali veruj da sam potrosio novu spulnu trazeci je /vise niisam hteo da rizikujem narucio sam novu u cetvrtak mi stize. da li je to problem kad skidaju pa ni neznaju da su je pokidali neznam stvarno. e sad sam poceo da sumljam i u prodavnice auto delova. koliko znam nema da se kupi bez ablendera, a tip mi je narucio i kaze da je bez ablendera :??:
dussko

bane.lukic

Kao što reče Duško - špulnu samo novu! Uštedećete sebi gomilu živaca.

Problem sa njom je što ona dolazi ulepljena kao nova. Kad se jednom stavi, lepljive trake se skidaju i ona može da se slobodno okreće. Međutim, kad se skida, mora se prvo ulepiti selotejpom kako se ne bi raspala prilikom vađenja. Većina ljudi na otpadu to ne zna, pa kad im se raspadnu sami ih namotavaju, ali tada je već kasno jer je flet kabl sigurno prekinut.

Duško, trebalo bi da ima da se kupi bez ablendera, pošto se obično vodi kao poseban rezervni deo. Ovo govorim iz ličnog iskustva jer mi se na Twingu dva puta prekidala.

dussko

videcemo u cetvrtak kad dobijem ima da ponesem lupu da pogledam pakovanje i sve ostale rekvizite sto bi moglo da mi bude od pomoci . u ovlascenim servisima po novom sadu ide komlet , e sad nisam kontaktirao kompresor servis ali sam zvao neke radnje u bg i nigde nisam nasao spulnu bez ablendera isto je cena 19500din,jer ima maglenke itd  Bane samo nova mada vi u obrenovcu imate super otpad i taj fiksni tel sam zaturio negde
dussko

bingo

mene zanima u kom slucaju dolazi do pucanja iste
da se eventualno povede racuna

inace za ovo prvi put cujem

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara