Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: spulna na volanu

Započeo Dusman, 28.10.2010. - 08:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

IgorML

Da li prestanak rada sirene ima veze sa spulnom?

mire

Milenko_M

Pre će biti da je sirena neispravna . Trebalo bi od nje krenuti ali je do nje teško doći jer uglavnom mora prednji branik da se skida.

lapceviccn

Pomoc ljudi!
Auto prijavljuje gresku multipleks senzora ugla volana, promenjene 3 spulne i dalje ne zeli da obrise gresku, skinute su sa auta na kojima nije bilo nikakvih gresaka sa esp, je l mozda zna neko koje je resenje da vise ne izbaca tu gresku izludjuje me, takodje mi ne radi tempomat ni na jednoj spulni dok limiter brzine radi... Je l mozda ima neko resenje toga?

mire

Špulna nema nikakve veze sa senzorom ugla volana.

lapceviccn

Citat: mire poslato 05.05.2024. - 09:33
Špulna nema nikakve veze sa senzorom ugla volana.

Nalazi se na njoj, i ona prijavljuje esp.

mire

lapceviccn

Milenko_M

Špulna se završava u volanu i povezuje vazdušni jastuk , sirenu i dugmiće za tempomat . Tako da ona nema veze sa senzorom ugla volana.
Treba taj senzor proveriti i njegove konektore.

mire

Na laguni 2 definitivno senzor ugla volana nije deo špulne. Ako dobro pamtim, nalazi se ispod špulne. Odavno sam rasturao pa se ne sećam.

SasaLaguna95

Evo sa Lagune 2 kad sam ja ugradjivao tempomat

My car = My rules !

lapceviccn

Citat: mire poslato 06.05.2024. - 16:06
Na laguni 2 definitivno senzor ugla volana nije deo špulne. Ako dobro pamtim, nalazi se ispod špulne. Odavno sam rasturao pa se ne sećam.

Na spulni se nalazi

I kopca se na spulnu tj. ide preko nje

I kroz nju prolaze kablovi za airbag, tempomat i sirenu, iz auta izlaze kablovi za konektovanje na nju ali ona ne prihvata 3 razlicita senzora odmah izbaci gresku esp.

Milenko_M

lapcevic : jel na tvom autu to radilo nekada nije naknadno ugrađivan tempomat ili ESP .
Na tvojoj špulni fali jedan konektor .
Ovako izgleda sa tempomatom : https://www.x1-autoteile.de/index.php?site=carproducts&carId=15473&groupnode=104391

mire

lapceviccn

Citat: Milenko_M poslato 06.05.2024. - 19:14
lapcevic : jel na tvom autu to radilo nekada nije naknadno ugrađivan tempomat ili ESP .
Na tvojoj špulni fali jedan konektor .
Ovako izgleda sa tempomatom : https://www.x1-autoteile.de/index.php?site=carproducts&carId=15473&groupnode=104391

Menjana je spulna iz nekog razloga, mislim da je nesto cackano jer je menjan i ceo volan i sve komplet, uglavnom ona ima fabricki tempomat i vracena je spulna sa tempomatom da bi imao taj tempomat jelte, mislim da sam nasao razlog zasto ne radi, ako uspem da resim objasnicu kako i sta ako uspem