Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: spulna na volanu

Započeo Dusman, 28.10.2010. - 08:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dule-car

Pa izvadi ga ,na laguni ima nazad rupica tu se gurne srafcigerom jako i spadne airbag i ispasce ti novcic,vracanje je jednostavno samo kontra od skidanja i nemoras da guras srafciger,ponavljam to je na laguni

Maj

Posle krckanja u volanu, pojavila se poruka da proverim erbeg!
U pitanju je flet kabal u volanu.
  Čuo sam razne priće, pa me interesuje znali neko, da li ova poruka (očigledno vezana za erbeg u volanu) ima uticaja da se ostali erbegovi ne aktiviraju? Navodno kada je prijavljena ovakva greška bord komp. onemogućava senzorima da aktiviraju bilo koji erbeg!?!

meganed97

Skoro pohvalih mog Megija u jednoj temi, kad ono kvar :banghead:
Počela je da se čuje zavojnica (špulna) pri motanju volana, mada za sad sve funkcioniše normalno (ne pali lampicu air bag-a, radi sirena, zaključava volan...).
Nova košta 186 € (naravno, u paru sa ručicama za žmigavce i brisače :cekicem: ) + nekih 1800 dinara rad u ovlašćenom sa dijagnostikom.

Još malo pa ko sve 4 nove zimske gume. :suicide:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

zezam krizu

Citat: meganed97 poslato 27.08.2011. - 15:22
Skoro pohvalih mog Megija u jednoj temi, kad ono kvar :banghead:
Počela je da se čuje zavojnica (špulna) pri motanju volana, mada za sad sve funkcioniše normalno (ne pali lampicu air bag-a, radi sirena, zaključava volan...).
Nova košta 186 € (naravno, u paru sa ručicama za žmigavce i brisače :cekicem: ) + nekih 1800 dinara rad u ovlašćenom sa dijagnostikom.

Još malo pa ko sve 4 nove zimske gume. :suicide:

jbg druze, nista nije vecito  :frown: sto pre da popravis kvar i da ga vozis kao pre  :ok:

meganed97

200 € za jedan običan flet kabli... :banghead:
Čini mi se, lakše bi podneo da mi je otišla famozna Delfi pumpa i njen skuplji remont. Bar bih znao za šta se daju pare, a ovo  :mad:
A što se tiče večnosti, ta špulna bi bila neuništiva da su je malo bolje zaštitili od mehaničkih oštećenja. To nije čest kvar na drugim autima, a vidim da ovde ima dosta Megana/Scenica 2 sa tom boljkom.

Iskreno, ja ovo ne bih menjao dok se skroz ne pokida i popali sve lampice i poruke (možda ni tad ne bih promenio :bigl: ), nego moj ćale se rešio odmah da menja tako da je nova špulna poručena i treba da stigne u sredu/četvrtak. :)
Vožnja sa osmehom

zezam krizu

i ja bih isto uradio na tatinom mestu  :kez:

iggy1607

Citat: meganed97 poslato 28.08.2011. - 10:26A što se tiče večnosti, ta špulna bi bila neuništiva da su je malo bolje zaštitili od mehaničkih oštećenja. To nije čest kvar na drugim autima, a vidim da ovde ima dosta Megana/Scenica 2 sa tom boljkom.

Kad rikne pumpa,to je veliki izdatak vlasniku a loša reklama proizvodjaču,tako da im to i ne ide u prilog. Medjutim,kvar poput špulne,i šta ja znam...nekih sličnih stvari su idealni za fabriku da ti uzme lovu. Sve te stvari neko pravi smišljeno jer se od toga živi. Ako bi reklamirao odgovor bi verovatno bio: gospodine,vrtite volan levo-desno i taj deo (flet kabl,špulna) je podložan visokoj eksploataciji,haba se (kao što je slučaj na slajd mobilnim telefonima-mene skoro mobile izuo za 1500 din).
Šta je tu je,izvadiš 200e i voziš dalje. A što se tiče guma,to jeste izdatak ali...država je jača. Igraj kako ona svira.

Milan.S.90

a kad crkne ta spulna, sta sve prestaje da radi?

Milan.S.90

zato na klot modelima moze do sutra da crkava :D jedino bi mi bilo zao brisaca

meganed97

A brava na volanu kod modela sa karticom? Sirena, koliko sam video, ide preko posebnih žica. :hmm:
Vožnja sa osmehom

iggy1607

U tome i jeste draž (iliti glavobolja)-nema ništa na običnu žicu koju možeš da premostiš. Kad rikne špulna,sve otkaže   :banghead: :banghead:

meganed97

Danas sam bio baš prijatno iznenađen kada sam trebao da platim zamenu špulne u ovlašćenom AC Krunić. :)
Umesto 186€ koliko mi je rečeno u početku, košta ustvari 120€. :kez:  Kažem ja, pa rečeno mi ovoliko... Oni onda zovu da provere cenu i kažu to je ta cena, tako da ja 120 evra platih za novu špulnu. :plazi:
Ne znaju da li je bila neka zamena kataloških brojeva ili je deo pojeftinio, mada mi je nelogično da toliko pojeftini. :nezna: U svakom slučaju očekujem poziv u toku sledeće da doplatim ovih 66€. :celb1:

Btw, Megi je u ponedeljak upalio lampicu za Air Bag.
Vožnja sa osmehom

Milan.S.90

Citat: meganed97 poslato 03.09.2011. - 17:10
Danas sam bio baš prijatno iznenađen kada sam trebao da platim zamenu špulne u ovlašćenom AC Krunić. :)
Umesto 186€ koliko mi je rečeno u početku, košta ustvari 120€. :kez:  Kažem ja, pa rečeno mi ovoliko... Oni onda zovu da provere cenu i kažu to je ta cena, tako da ja 120 evra platih za novu špulnu. :plazi:
Ne znaju da li je bila neka zamena kataloških brojeva ili je deo pojeftinio, mada mi je nelogično da toliko pojeftini. :nezna: U svakom slučaju očekujem poziv u toku sledeće da doplatim ovih 66€. :celb1:

Btw, Megi je u ponedeljak upalio lampicu za Air Bag.

kad pozovu kaze nemam pojma kupio sam karticu od komsije to vidite sa njim.... a to za air bag ako nije do spulne onda proveri dzekove ispod sedista

meganed97

Do špulne je :yes: Posle zamene se ugasila.
Vožnja sa osmehom

Miselin79

Megane II 1.5dCi - Prilikom okretanja volana, neposredno ispod njega čuje se zvuk kao kad struže plastika. Nema ga uvek ali strašno iritira.
Da li je imao neko sličan problem? :hmm: :hmm:

Počelo je da se čuje sa prvim hladnijim danima a uključio se i SERVICE za airbag, i to kada sam isparkirao auto. Sumnjam da je za onaj u volanu. :fiju1: :fiju1: