Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: spulna na volanu

Započeo Dusman, 28.10.2010. - 08:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

meganed97

Klasičan flet kabl
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=6150.msg208925#msg208925

Namotan je u ovom krugu

Vidi se i kad je montiran volan.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Boky

Mozda su nijanse u pitanju za Megana i Lagunu, ali u sustini to je to. Ovako izgleda kad je kupis.

djiuliju

meganed97

Citat: Boky poslato 27.08.2012. - 23:19
Mozda su nijanse u pitanju za Megana i Lagunu, ali u sustini to je to. Ovako izgleda kad je kupis.

Kod Lagune II valjda ide bez ručice ablendera i brisača. :nezna:
Kod Megana II to sve ide u paketu.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Boky

Citat: meganed97 poslato 27.08.2012. - 23:24
Kod Lagune II valjda ide bez ručice ablendera i brisača. :nezna:
Kod Megana II to sve ide u paketu.

U pravu si. Kad sam uzimao novu u servisu nisam dobio rucice, al kad sam uzimao polovnu onda sam dobio, al svakako nemojte ovu stvar uzimati polovnu.

FreemanNS

Kod mene na meganu 1.6 16v se čulo samo tiho struganje prilikom motanja volana i nije bilo nikakvih upozorenja na putnom racunaru i dijagnostika je pokazivala da je sve ok. Majstor mi je samo naprskao spulnu vd 40 sprejom i više se ne čuje.

reeno

imam problem svijetli mi air bag i servis lampice. na dijagnostici mi ne pokazuje nikakav kvar , a stalno svijetle ove lampice , povremeno se upali i lampica od grijača  ali se u toku vožnje ista se ugasi , desi se da kazaljka koja pokazuje brzinu kretanja u vožnji iskljući i tad mi auto nestabilno radi, pa rekoh da nije do resetovanja compjutera  da i to probam kako se resetue kompjuter na clio 2 i koje rezultate bi trebao time da dobijem, hvala. poz...
lijep pozdrav svima

milospopa

Dragi moji imam Renaul Scenic 2003 godiste sa motorom od 1900 kubika i 120 ks.Na dijagnostici su utvrdili da je `otisao` flet kabl i da iz tog razloga ni jedna komanda za tempomat ne funkcionise kao i da je zato upaljena lampica za air bag.Isto tako sumnjaju i da se zbog toga svaki put kada upalim auto resetuje instrument tabla.E sada :) imam pitanje:

Da li je moguce popraviti tak flet kabl ili moram nov da uzmem.U nisu sam nasao majstora koji to popravlja za 50-60 evra

undermaster

Da,tako se desava kada taj flat kabal pukne,naravno popravlja se i to uspesno.Pucaju jer nisu kao kod drugih automobila koji imaju po 2-2.5 m kabla namotanog u vise krugova,kod megana tj. senik-a ima samo 50-52 cm kabla.Citao sam temu vezanu za taj kabl na ovom forumu,i onog ko je rekao da se to obavezno kupuje novo i da se ne popravlja njega rasirenih ruku ceka ovlasceni servis,obozavaju takve da im pune kasu.

djiuliju

Ne, nego se izmedju novog i polovnog bira nov. A ako se popravlja, slobodno podeli sa nama kako i ko to radi, i za koliko para

dragisa

Citat: milospopa poslato 02.04.2013. - 09:30
Dragi moji imam Renaul Scenic 2003 godiste sa motorom od 1900 kubika i 120 ks.Na dijagnostici su utvrdili da je `otisao` flet kabl i da iz tog razloga ni jedna komanda za tempomat ne funkcionise kao i da je zato upaljena lampica za air bag.Isto tako sumnjaju i da se zbog toga svaki put kada upalim auto resetuje instrument tabla.E sada :) imam pitanje:
Da li je moguce popraviti tak flet kabl ili moram nov da uzmem.U nisu sam nasao majstora koji to popravlja za 50-60 evra

Flet mislim da nemože kvalitetno i trajno da se popravi, ( bolje nađi polovni i sa ugradnjom ) a ako ti se resetuje sat na tabli - onda tabla crkava ( od pregrevanja ) a to nema veze sa fletom.

undermaster

pozdrav druze...
Da li si nekad pokusao da popravis flat kabal?
Ja sam ih popravio vise komada i za sada se niko nije javio da mu je ponovo pukao ili da suska nesto u volanu.
Sta te je navelo da napises takav komentar,tj da "mislis" da ne moze da se popravi?
poz

Korištenje isključivo smileya u odgovoru nije dozvoljeno (osim u delu Foruma: Small Talk), kao ni citiranje čitave prethodne poruke.

Boki

^^
Pa ako si popravio vise komada,kazi kako si ih popravio :nezna: Forum tome i sluzi,da izmedju ostalog jedni drugima pomognemo u nevolji :ok:

A ako si dosao na forum samo da bi se reklamirao,obrati se upravi foruma da ti posaljemo cenovnik oglasavanja na forumu :yes:
Nisu sale za umove male

djiuliju

Cudis se kao da smo rekli da guma ne moze da se zakrpi. Kao da vas koji to popravljate ima na svakom cosku

Uostalom, Boki ti je sve reko. Over and out

Na stranu sto vec imamo temu o problemima sa navojnicom, bice spojeno kasnije

direstraits

Spojene teme. Mole se članovi da pre otvaranja novih tema koriste opciju Pretraga sa naslovne strane i da pretragu ograniče na deo Foruma: Delovi, održavanje, problemi.

Hvala na razumevanju.