Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Motorna ulja za Renault motore

Započeo AleksandarPG, 03.06.2008. - 09:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Maki_M

Tačno tako, Acca je sve lepo objasnio.
Inače Elf je pod Totalom.
Koga interesuju ova ulja neka klikne na sliku dole:

Alhemičar

Citat: Dogac poslato 09.02.2009. - 14:09
Ja ne znam što bi iko sipao nešto drugo i razmišljao da li je to to??Lepo odem u servis i kažem tačno koje ulje...mada oni to već znaju.Ako je Renault preporučio ELF (iz bilo kog razloga) ja ću to da slušam i tako da radim i tačka!  :stop:

Ne radi se uvek o tome!Sta sad npr. ja da radim kada odem do ovlastenog servisa i kada mi kazu da sada sipaju Castrol .. a Castrol uopste nije lose ulje (pretpostavimo da sipaju original) .. da menjam servis zbog toga .. nesto mi se to ne radi!   :nezna:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Malivuk612

cekaj, Dogac, ispadne da PSA npr sa Totalom ima losije tj nize standarde od Renoa? pa sve je to isto danas...
+ ne vozimo masine visokih performanski...

Dogac

Ma ok je ljudi,razumem ja pricu...samo kazem da necu da razmisljam uopste oko tih stvari kad ne moram!! Sipam ono sto Reno preporucuje i za mene je to zavrsena prica! THE END! Nije se do sada desilo da mi Renoov servis nema Elf... ;)
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

AccA

Citat: Clioman poslato 09.02.2009. - 22:06
Ne radi se uvek o tome!Sta sad npr. ja da radim kada odem do ovlastenog servisa i kada mi kazu da sada sipaju Castrol .. a Castrol uopste nije lose ulje (pretpostavimo da sipaju original) .. da menjam servis zbog toga .. nesto mi se to ne radi!   :nezna:

Bas tako, odes lepo u ovlasceni servis i oni garantuju za ono sto su sipali u auto. Pa makar to bio i vama Novosadjanima dobro poznat Viskol. Ako servis kaze da je to to i stoji iza toga, sta se onda mi imamo mesati.

Laguna22D

Samo zbog toga sto je njihovo dok je auto u garanciji, tj 100 000km, a to bi presao i sa Galax-om. Bitno je sta se desava posle.. A dovoljno nam je lose gorivo da bismo bar uljem mogli da odrzimo motor koliko-toliko u formi. U ZR-u je poplava Wurth-a, svi servisi imaju nekakav deal sa njima, i samo sipaju. Koliko sam ja skontao sta se desava, bitno je doci do nekog originala, sad dal je Total, Elf, Castrol, Valvoline nije vazno, samo da nije neka underground varijanta. Svidja mi se kod Renaulta to sto ne kriju koje je ulje u pitanju, pa ako ces da ga nabavis jeftinije,skuplje, na tebi je ne kod nemaca, pise BMW na ulju, a unutra neki Castrol i to od lokalnog dilera... Pa promene ugovor, opet pise BMW , a unutra Valvoline...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

rajan

Ovi moji sa CFS-a se kunu u Totala.
Spačekista medju sve samim rendžerima

Maki_M

drMarty

Lepo je neko napisao,na starijim motorima ima razlike sa uljima,tj osetiš razliku...

rajan

... a kad noviji motori postanu stariji, onda osetiš razliku.  :zloca:

AccA

^^

Ne, nego kada noviji motori postanu stariji promenis auto

nenasan

E,ovako sve ste u pravu i ja delim vaše mišljenje da to nema neke preterane veze,čak šta više mislim da je Agip ulje mnogo bolje od ovih koje pominjete,ali to je stvar za neke laboratorije a ne za nas laike.
Međutim,jednom , ne tako davno, pročitao sam u jednom auto magazinu da, svaka ozbiljna fabrika reno,bmw opel itd.,imaju u svom razvojnom postupku proučavnje uticaja određenog ulja na leguru tog bloka,ebem li ga verovatno i zbog nekih kiselina ili aditiva u ulju i verujem i da povere nekoj fabrici da razvije ulje za tog i tog proizvođača.
Naravno da mobil 1 ne može da šteti našem renaultu,ali isto tako mislim da je exellium(elf 5w 40) provereno da nema nikakvih nus produkata u eksploataciji pa sa tim u vezi viđam da ga toče u 1.9 dci sa puno vere u to ulje.
Što bi rekli ako morate da ga kupite (a ne da dobijete ili ukradete u državnoj firmi) onda kupite ono što je deklarisano ne vidim razlog što bi tražili nešto drugo.

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

bokim80

O.K. sledeci put sipam Elf Excellium LDX 5W40  :wavey: :hey1:

rajan

Citat: AccA poslato 11.02.2009. - 12:03
^^
Ne, nego kada noviji motori postanu stariji promenis auto
Tačno je ... za one koji tako mogu. Ali, pre ili kasnije, svi dodju u situaciju da tako više ne mogu (a to se dogodi mnogo pre nego što bi čovek pomislio).