Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Motorna ulja za Renault motore

Započeo AleksandarPG, 03.06.2008. - 09:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 22 gostiju pregledaju ovu temu.

El Bayanero

U principu i na novijim se osjeti, samo sto nekoga to ne interesuje, bitno je ulje zamjeniti pa sve i da je voda u kanisteru. :tup: Izmjenjajte nekoliko ulja i oslusnite rad motora prilikom prvog paljenja ujutro i bice vam jasno. Megy takodje negoduje kad joj se ulije polu sintetika, sa sintetikom je kao beba-nesto mi se nikako neda da eksperimentisem na Megy i nepada mi napamet. Sam Elf ima nekoliko punionica po Evropi i tu ima razlika od punionice do punionice-ne pricam napamet, probao sam i jeftino prodajem, pa ko hoce nek kupi....ko nece nek plati skuplje... :lool:
Mr. Weber & Mr. Garrett

Exception®

A gde sam tu ja :bigl:?

Nisam siguran, ali mislim da meni sipaju 10w40 :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Exception®

Elf i samo Elf. Ako treba sam da ga kupim, kupiću ga ;). Ono Renault-Elf mi jednostavno nekako ide jedno s drugim i to je to :) Pogledajte kadašnja je ovo

fotka :D... To Renault-Elf nije od juče :yeah: EOD od mene :fucka:
ΕΛΛΑΣ

Click

Ti si uvek tu negde.. 5w40 je za tebe.

Vookela

sustina je u gradaciji... i originalu !
Sve ostalo je marketing

Exception®

:ok: TNX...

Evo me opet, prolećem :bigl:
ΕΛΛΑΣ

mali_veseljak

Citat: fLiP poslato 12.01.2009. - 01:57
Ok, ako ti je auto mnogo presao. To je gusce ulje od 5w40. Tako  da ce ti manje dimiti auto, i manje ce ti trositi ulje. Mada to je kao neka granica za dci 10w40. A 15w40 mislim da ide u D2 motore, ali ponavljam koji su bas presli.
To je neko moje misljenje ne smatraj ga merodavnim.

Prvih 10 000km sam odvezao sa 10w40...sada usuo 5w40 pa da vidimo:)
10w40 na ovu predjenu kilometrazu nije potrosio ni deci:)
Sad cemo da vidimo sa ovim sta ce da bude. Malo mi se cini da mirnije radi sa ovim 5w40.

Nenad

Citat: Click poslato 03.01.2009. - 22:28
RN0700 -- Renault "0" level tests + ACEA A3/B4 or A5/B5; benzin, atmosferski;npr. F4R -- 2.0 16V motor
RN0710 -- Renault "1" level tests + ACEA A3/B4 (0-5W40); turbo DCI non FAP (DPF); turbo benzinci;npr F9Q -- 1.9DCI ili F4Rt
RN0720 -- Renault "2" level tests + ACEA C4 (0-5W30/0-5W40); turbo DCI FAP (DPF); npr. M9Rb -- 2.0 DCI motor

Samo bih nadodao..

5W40 = ACERA:A3/B3/B4 ( Preporučen za 2.0 16V )
10W40 = ACERA: A3/B3 ACERA: B3/B4 ( Normalna uporaba )
15W50 = ACERA : A2/B2 ACERA : B2 ( Elastična vožnja )

Mjenjači:

Ručni : 75W80   = API : GL5
Automatski : Renaultmatic D3 SYN = DEXRON III
Servo : Renaultmatic D2 : DEXRON II
Kočnice : DOT 4 ( preporuka DOT 5.1 u autima sa ESP-om i TC-om )

Uživajte  :wavey:

chaki85

forumaši moji sta ja da sipam u mog Scenica 1.9dci, trazio sam malo po forumu i nasao da je preporucljivo da sipam Elf 10w40,
ako neko ima neku bolju kombinaciju neka mi preporuci!!!!

fLiP

Huon

Meni su u moj 2.2 dci do sada sipali 5w40

Huon

Pozdrav svima! Elem, svratio sam pre neki dan do HIT-AUTA da kupim flasu ulja da mi se nadje, kad ono "nemamo ELF, samo Valvoline"!?! - izem ti ovlasceni servis. Obisao sam onako usput par radnji i pumpi po Bg-u i nigde Elfa... U nekoj radnji u Zemunu, mislim, ponudlili su mi nesto sto ni sa 20m ne izgleda kao original... Inace treba mi Elf Evolution SXR 5W40, tako da dragi forumasi racunam na vasu pomoc (nemam bas vremena da stajem od radnje do radnje)
P.S. Uzgred cuo sam, prepricavajuci jednom prijatelju ovu epizodu sa "original Elfom", da je dobar deo ulja najpoznatijih svetskih proizvodjaca na nasem trzistu fake! :wtf:

fLiP

Sigurno znam da u Reno Savi (ulica Mirijevski bulevar pa do kraja. Na Karaburmi) imaju Elf. Pitanje je samo da li ti je to usput.

I ja sam video u novom ovlascenom burad od texako ulja. : :nezna:

Malivuk612

imas iza hita, pored placa Auto Balkan zutu prodavnicu za francuska vozila, imaju uvek ELF i sve ostalo sto ti treba...

Lence

Ja sam par puta pazario ulje u nekoj prodavnici za Renault u Cvijicevoj 1, tamo me je poslao prijatelj jer imaju kvalitetne delovo, pa kapiram da im je i ulje original.
Mada,...., u Crnoj gori kada sam otisao sa drugarom da kupimo za njegov auto, sa donje strane kantice je bilo utisnuto ELF u plastiku i ima onu nalepnicu preko grlica kantice, kod nas ni na jednoj, gde god bila kupljena, nisam to video, e sad da li to nesto znaci ili ne - pojma nemam, ako nista drugo uliva ti vise pouzdanja takva ambalaza.