Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Motorna ulja za Renault motore

Započeo AleksandarPG, 03.06.2008. - 09:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

momcilo82

Ok, a koja bi bila razlika u preporuci sa i bez DPF-a?

Ap0calypto

Kolicina pepela

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Sasa_NS

I šta smo na kraju zaključili za ono 0W-20 ulje (RN17 FE) kod 1.3 TCe? Dobro ulje ili "voda"?  :rotfl:

Da nastavim sa njim ili ne?

wcyber

jedino da vozis jednu turu sa guscim uljem, jednu sa redjim, pa bar da vidis ima li razlike u potrosnji goriva, kad ga vec hvale za to  :pije:  :rotfl:

mire

Citat: Sasa_NS poslato 23.08.2024. - 11:18
I šta smo na kraju zaključili za ono 0W-20 ulje (RN17 FE) kod 1.3 TCe? Dobro ulje ili "voda"?  :rotfl:

Pročitaj sam šta piše u prvoj rečenici ispod Application. Da, mislim na "low teperature properties".

E, znaš kad je na modernom benzincu low temperature na iole dužoj vožnji? Nikad.

wcyber

to odgovara hladnijim predelima i ko bas najcesce  vozi ladan

mire

Vidim ja da će nas proizvođači ubediti da je SAE 30 ulje zakon za sve aplikacije, čak i za fritezu. :)

Byk

Nego da vas ja pitam nešto... Gde uzimate ulje, a da sigurno nije falsifikat?

Ap0calypto

Pa Yacco od kolege sa foruma. Total ne mislim da je kopija, jer mu dođe kao ELF. Uzmem ga u bilo kojoj radnji

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Byk

Uzeo sam Yacco par puta. Nije mi se dopao datum na ambalaži. I iskreno, Motul mi je daleko bolja opcija za 2.0dci. Međutim, kako cene rastu, tako se i druge opcije traže.

Obzirom da meni treba 8 litara, Motul izađe nešto iznad 16,000.

Castol GTX 5w30 ima prihvatljivoju cenu ali se plašim falsifikata.

LM je u cenovnom rangu kao i Motul, kao i Miller's.

Možda se na kraju stisnem i ipak uzmem Motul ponovo.

momcilo82

Jedna firma u Rakovici (uvoznik) ima Petronas Syntium u ponudi, mada ne znam kakvi su sa uljima namenjena Renault vozilima. U svakom slučaju, original su a cene su bile razumne, koliko se sećam.

Byk

Gledam cene Motul i Miller's ulja u Poljskoj i Mađarskoj. 5l je od 4.600 do 5.700 dinara.

Kod nas je, tamo gde ga ima, 5l od 8.800 do 9.800 dinara.

Jebali mamu svoju.

mire

Motul X-MAX 0W-40, kod nas je 5 litara 7.700 dinara, u Poljskoj 47 ojro.

Za litarsko pakovanje je manja razlika. Kod nas 2.011 dinara, u Poljskoj 14,5 ojro.

Do Soluna 100 somuna...

Byk

Bolje da nisam ni tražio cene. Smorio sam se.

wcyber

da, skupo je imati auto  :spit:  :ziveli: :rotfl: