Motorna ulja za Renault motore

Započeo AleksandarPG, 03.06.2008. - 09:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

momcilo82

Zdravo,

Ima li neko iskustva sa uljima kupljenim u KIT komercu? Nedavno sam u jednoj radnji uzeo ulje sa njihovom deklaracijom, i auto se drugačije ponaša. Kao da malo slabije vuče i malo bučnije radi.

Sasa_NS

Lično imam dobra iskustva, odnosno nisam imao nikad nikakvih problema sa artiklima kupljenim kod njih.

Boing

I moja iskustva su pozitivna.
Isuviše su veliki da bi se zazali sa uljima.
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

Ap0calypto

Mislim da je samo osećaj da auto lošije ide. Ne znam ni kako bih primetio to u vožnji.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

milan_k

Ja licno sam kupio 1l ulja u Planeti guma na ceraku (GM Ulje), i posle nekog vremena sam kupio takav isti litar ulja u Kit Komercu, vidno drugacija ambalaza, drugacija folija ispod poklopca, drugacija plastika flase. Ali u korist Kit komerca. Od tada kod njih kupujem ulja i nisam primetio nikakve probleme.

Za ELF ulje sam primetio slicnu stvar ali nije bilo isto ulje. U Beocaru sam kupio 5w40 NF, a od sledece zamene sam koristio SXR kupljen u KIT-u. Takodje su bile blago drugacije ambalaze, ne drasticno kao u Planeti guma, ali Vise verujem KIT-u.

Stepit

Uzeh danas za Megana 3 1.5 dci 81kw K9K 836 sa 300k na satu i izvadjenim dpf/egr.

Ulje ima oznaku Rn0710, e sad u servisnoj knjižici pronalazim da su Stavljali Total LL 5w30 C4, na prošlom malom Servisu isao Motul 8100 5w40 isto RN0710 kaze majstor da je ok jer nemam dpf vise.

Ako ne valja, poslužiće mannol za drugo ispiranje?

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

wcyber

recenica na nemackom kaze da se proizvod preporucuje, a ne da zadoboljava te norme.. jako cudno navedeno, pomalo bezobrazno

ali svakkao vise nemad dpf

zokce

Sta li ce biti sa Lukoilovim uljima, da li ce da da se menja brend, ko ce ga znati. Do sada su mi se njihova ulja pokazala kao najbolja.

mire

Citat: wcyber poslato 02.11.2025. - 14:07
recenica na nemackom kaze da se proizvod preporucuje, a ne da zadoboljava te norme.. jako cudno navedeno, pomalo bezobrazno

Ništa tu nije čudno. Tamo gde je plaćena sertifikacija, piše da ima sertifikat ili da ispunjava normu. Tamo gde nije plaćeno, a prošlo bi, piše da je preporučen ako se to traži.

popicmika626@gmail.com

Koje je ulje najbolje za Renault clio dci IV 55/75, dali Renault Castrol R 720 ili Elf full tecc ?
Pozdrav svim članovima

mire

@popicmika626@gmail.com
Dobrodošao na forum. Još uvek nisi punopravan član, a da bi postao potrebno je da se predstaviš u temi za nove članove. Kada to uradiš, dobićeš pun pristup, a to je i uslov da se uključiš u diskusije.

momcilo82

Zdravo,

Da li neko ima iskustva sa ELF EVOLUTION FULL-TECH LSX 5W-40? Vidim da je među novijima a ima normu koja mi odgovara za Fiat 1.4 motor.

Ap0calypto

Ako ima normu, nema se šta mozgati

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

momcilo82

zokce

Pa, ovo je tema Za Reno motore, Fiat je na drugoj lokaciji.