0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ako zvace I skripi mogla bi biti 'viljuska'.Neki to odmah menjaju, neki majstori uzmu spric i iglu i kroz gumu uspricaju malo glicerina mislim, nisam siguran tacno sta
Pozdrav ljudi, vidim da ova tema nije aktivna malo duze vec... Imam situaciju koja polako pocinje da me nervira, ne zbog para, nego sto svaki majstor kaze drugacije ili nije siguran. Elem, radi se o tome da mi se prilikom voznje cuje kao neko zvakanje gume tako nesto, to se desava samo kada se auto zaljulja malo vise, ali preko lezeceg kad predjem sve je ok sa te strane. Zima ili leto, isti djavo maltene. Menjali smo prednje solje i lezajeve SNR i centriranje trapa. Nakon toga i dalje se cuje, majstor je malo podmazao semerin (ako se tako zove tacno) sumnja da je on suv i da mu treba vremena da odradi ulje svoje. Drugi majstor mi kaze da je u pitanju amortizer mozda ili silen blokovi. Ako je automobil nepokretan i pokusam malo jace da zaljuljam auto napred kod tocka onda se isto cuje taj zvuk gume. Manja investicija bi bila da zamenim silen blokove.. U pitanju je Reno Megane 4 hechbek 1.5dci motor.
Cvili, kao neka guma da skripi. Isto to se cuje kad pocnem da okrecem volan u desno nakon sto sam ga namotao skroz levo. Nema lufta, nista ne lupa sve normalno sem tog zvuka.