Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Amortizeri i solje amortizera

Započeo shone, 03.06.2008. - 17:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

Citat: Click poslato 24.07.2008. - 17:17@Clioman
Auto se pritisne nadole i pusti naglo. Ako se samo izdigne i stane, bez ljuljanja, trebalo bi da su amortizeri  :ok: . Mada ovo nije bas precizan pregled. Ljuljanje auta na bocnom vetru, cudno ponasanje u voznji (ko ume da oseti) su sasvim dovoljan znak za uzbunu i zamenu istih..

Da,da..na to sam i mislio.   :ok:  Tacno je da to nije bas najprecizniji pregled,ali za onoga ko ima iole malo znanja a jos bolje iskustva..taj postupak provere moze pokazati sasvim dovoljno da bi se moglo odluciti da li,ili ne menjati amortizere.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

fLiP

Hteo bih da cujem i vase misljenje koje bi amortizere trebalo staviti. Original (naruceni preko o. servisa) ili neki drugi? Na oba automobila trebaju da se menjaju prednji amortizeri.

Prosle nedelje sam bio u R. Savi i na stanju su imali neke domace amortizere za 4800din komad, ali se uzimaju u paru. I original (74e prednji po komadu, 65e zadnji po komadu)da poruce pa da mi ih zamene ove nedelje kada stignu. To sam i narucio za Scenic II.
Dok za Scenic I ph2 su uzeti monroe amortizeri sa sholjama i ispalo je sve ukupno oko 15000dinara. Mislim da je jedan amort oko 3800din. :wtf:

Kako moze da bude tolika razlika u ceni?! Jos ako su slican kvalitet. Ja nisam cuo da je monro amort los.

MilosM

Ne znam kako se krecu, ali i ja sam cuo dosta losih reci o monroe :nezna:

Cherokee

Na caletovom dzipu vec 15 godina isti amorti, i to Monroe.... Voznje po ko zna kakvim terenima, i nista im ne fali.... Mada sam isto cuo da nisu na dobrom glasu  :nezna:

Bilstein je keva, bar po govoru mase..... Samo sto ko zna koliko kosta.....
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Laguna22D

Monroe je odlican, ali samim tim i najvise kopiran, te je velika sansa naleteti na fush nesto. Bilstein je odlican, kosta ali i traje... Ja bih isao na te u ovlascenim, pa kud svi turci tu i mali muja...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

MilosM

Laguna, uze mi post iz tastature :D. To i ja hteo da napišem. Turci kao kinezi :D

Click

Imas kod uvoznika original Monroe 4 komada sa popustom 20%, cini mi se.. Ja ih imam na 18-ici tri godine, original od uvoznika uzeti i sasvim su OK  :nezna:

fLiP

da. To je upravo burazer danas uzeo. Ako se uzmu 4 komada dobije se popust od 20%, a ako se uzmu samo 2 komada onda je 10%.

rotkod

Amortizeri i opruge se uvek menjaju u paru, "monro", "Bilštajn" il' org. Renault... sasvim svejedno, gledaj one koji te izađu najmanje para... Koje god da kupiš, na ove naše "kratere" ne vulkanskog porekla, isto će trajati...

fLiP

Danas sam zamenio amortizere(2x 6532 dinara) i solje na scenicu II(2x 4600 dinara) i jednu sponu(1748 dinara) i plus skoro 3 sata rada (5437dianra). Sve ukupno 29 449 :)
Inace racunali su mi popust samo na delove(2088 din), ne vidim popust i na ruke. Ali o tome cu u drugoj temi. :)

Dok su Monroe amortizeri i solje za scenica I kostali 15300dinara. Plus ugradnja u neovlascenom servisu. :tup: Razlika je ocigledna.

MilosM

Narode kao što stoji u naslovu teme. Dođe i taj dan kada moram da promenim amortizere. S obzirom da imam Kayaba opruge, da li mogu bilo koji standard amortizeri, ili moraju neki spec. za takvu vrstu opruga. U sve se po malo razumem, ali u amortizere i opruge, ni malo. :D.

Šta mi predlažete i koje su cene orjentaciono?

p.s. Verovatno ima sličnih tema, ali me konkretno inetesuje nešto o maortizerima za moje opruge, ukoliko je neko čuo za njih. :D

GoxY

Evo par saveta. Kupujes amortizer ovazezno samo za godiste tvog clia, nikako ona logika ma sve je to clio 2 to je isto.....Ovo ti pricam iz licnog iskustva.
E sad ne znam da li ti hoces fabricke amortizere ili neke sportske. Moje misljenje da uzmes kyb kad vec imas njihove opruge, amortizer ce se samo lepse poklopiti sa kombinacijom pomenutih opruga. :yes:

MilosM

Toga sam se i plasio, da ces mi preporuciti KYB  :rotfl: . Sad sam nesto gledao po netu, jedan amortizer je oko 13000 din :banghead: , pa cu da vidim da nadjem neku jeftiniju varijantu, a da ostanu opruge. JBG ne bih se dvoumio uopste, ali moram da mnenjam komplet prednji trap, spone, krajeve spona, balans stangle obe, gumice, verovatno je i viljuska u jako losem stanju, nosace motora. Ma ljudi sve, sustiglo me sve od jednom  :nezna:

GoxY

au e to je vec hebeno :kafa:
E nego ja sam proslog meseca kad sam jurio amortizere za mene bio do kyb-e u BG-u i nudili su mi fabricke amortizere za mog Clia i bili su oko 5500din prednji a zadnji oko 4800 din, to ti pricam po komadu. Al posto su to bili fabricki amortizeri koji meni nisu trebali, onda nisam ni kupio :zubo:
To ti otprilike neka realna cena za amorte, e sad posto tebi treba i jos mnogo stvari a za njih ne znam cene........Nek ti je Bog u pomoc :rotfl: :fiju: :angel:

MilosM

Jel to 5500 u kompletu (šolja, ona guma šta ti ja znam :nezna:), ili samo go amortizer?