Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Amortizeri i solje amortizera

Započeo shone, 03.06.2008. - 17:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

GoxY

go amortizer. :cool:
Pa cekaj, ne mozes da iskoristis tvoje solje? A i ona guma na amortu bi trebala da ti je ok :nezna:

MilosM

Citat: GoxY poslato 29.08.2009. - 16:25
go amortizer. :cool:
Pa cekaj, ne mozes da iskoristis tvoje solje? A i ona guma na amortu bi trebala da ti je ok :nezna:
Na zalost leva je otisla u aut jos pre godinu dana. Desna bi trebala da je ok. Sad u ponedeljak idem kod majstora da mi pregleda detaljno tockove i da mi napravi spisak. Ali mislim da mi je  i ranije govorio da treba da se zameni solja> :(

fLiP

Cudno je da su ti otisle solje. To je kod Renaulta bas dugotrajno. Ili si dugo vozio bez amorta, ili si pregazio par zescih rupa. :D

MilosM

:D Problem je taj sto ga vozim vec nekoliko godina sa istim amortizerima, a putevi u Arandjelovcu nisu bas sjajni. Nekoliko puta sam nocu upao u takozvani bunar od rupe, a i milion manjih rupa i neravnina postoje ovde, tako da za spusten auto nije ni malo cudno sto je malo brze stradala solja, tj u mom slucaju :( :(. Znao sam da ce ovaj dan doci kad tad :D

fLiP

Taj dan ti dosao sa svih mogucih strana u isto vreme. :tup:

MilosM

Sredinom septembra leze plata, pa kad poplacam sve kredite i racune sto imam ,onda cu da vidim sta ce mi ostane za auto. Kako stvari stoje, cale i kevo, stizeeemmmmm :D :D

GoxY

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :respect: to je skroz realna situacija :yeah:
A koliko su ti te kyb-a opruge nize od standardnih, ja znam da ako si preterao sa ralikom visine opruga da amortizer hhoce nakon nekog vremena da propisa (pricam o visini -3cm u odnosu na standard) :yes:

El Bayanero

Savjet prijateljski...ne diraj trap dok ne nadjes 100%kvalitetne dijelove...ako ti je frka za pare kupuj svaki mjesec ponesto i za dva-tri mjeseca imaces sve sto treba. Dalje, dijelovi nisu bas tako porozni na Renault-u, ma sta ti majstor rekao. Seleni, nosaci motora, zadnji amortizeri su na mom autu bili skoro 20g i preko 300 000km. Kayaba je prva ugradnja u neke renault-e ali cijena koju su tebi rekli je smijesna tj. prevelika za jedan, za te pare mozes uzeti Koni i pjevati borbene. Mozda su tvoje opruge samo od Kayab-e, nemora znaciti da su nize. Kayaba radi serijske opruge za Renault, na lupaj glavu bez veze. Ali ipak, zbog sinhronizovanosti rada opruge i amorta kupi Kayabu koja mora biti daleko jeftinija od cijene koju si ti naveo :nezna:
Mr. Weber & Mr. Garrett

MilosM

@Goxy
Auto mi je dosao sa tim oprugama, ali nista preterano spusten. Na njemu su vec neki no name amortizeri, koje mi je servis stavio kada sam lupao auto, a ostale su iste opruge. Za zadnje ne mogu da garantujem, ali prednji desni je pri kraju, a levi je otisao jos pre dve godine i sta se desava. Pri gradskoj voznji on ne lupa i ne cuje se. Kakva mu je efikasnost, sad ne znam. :nezna:. Ali kako izadjem na otvoren put i predjem vise kilometra, on pocinje da lupa ceo taj dan. Sutra naravno prestaje i ne cuje se nista. E dal se sada zagreje ulje u njemu i sta se tu desi, pitaj Boga  :nezna: .

@El Bayanero

Sad si me podsetio malo, cini mi se da mi je covek sto mi je prodao auto, rekao da je fabricki spusten, e sad da li je Renault sputao 1.2 8V motore, stvarno  :nezna:. Cekam samo ponedeljak da se raspitam po Bg sta ima od Kayabe za Renault, pa i to da kompletiram. Nadam se da zadnji mogu da izdrze bar jos jedno 50 000k.  :nezna:

GoxY

Druze rado bih ti pomogao jos al ne znam sta :nezna: :)
Nista obavestavaj od ponedeljka sta, gde, koliko i tako to :too:
Puno srece :yeah:

MilosM

Hvala Goxy, svaki info ovde gde kako za sta mi puno znaci, da znam i ja tacno sta hocu  :ziveli: :ziveli:

podun

Ako te interesuje imam odlicne sportske amortizere i opruge Nemacke firme "Vogtland", kupljeni su u Nemackoj i nisu puno presli, dajem im ih vrlo povoljno i mozemo u koji god hoces servis da idemo da ih proverimo.. imas link ovde pa pogledaj ako te interesuje:

http://forum.renaultklub.org/index.php?topic=1658.0

MilosM

Sada sam dobio odgovor od Velepromet iz HR

Cena prednjeg amortizrera po komadu je 7230,00 din a zadnji je 5000,00 din  :mad:

Kod

upravo promenih sva 4 amortizera. stari nisu lupali, iako sam presao 80.000km sa njima. auto je i dalje lepo isao ali posle promene kao da sma sreo u drugi auto! prosto neverovatno!

ovo je druga ugradnja SACHS amortizera jer je evidentno da sam zadovoljan posle takve kilometraze. na 60.000km nisu bili "masni" tako da ih nisam ni menjao. u Renault servisu su mi trazili 460eura. nasao sam za 250 eura (sa sve rukama i reglazom) u onim grckim udzericama gde prodaju gume, felne i ostali accessories za "namunjivanje" auta.

p.s. SACHS je ovde 57.50 eura (i prednji i zadnji) a KAYABA je 3 eura skuplja.
Aleksandar

nenasan

Rekao bih da su iz nekih neobičnih razloga prerano crkli zadnji amortizeri,jer mi auto ne zadrži najbolje putanju na zadnjem kraju kada pređem preko neke rupače ili izbočenja.
Mislim prerano jer mi na starijoj laguni sve radi super i baš je tvrda,osim ako dinamik nema neke tvrđe amortizere.
Bilo kako bilo zanima me koji su best buy,naravno i cena ako neko zna.