Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Amortizeri i solje amortizera

Započeo shone, 03.06.2008. - 17:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Ja sam o zameni amortizera, mada prednjih, za scenica pisao u ovoj temi. http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=2314.0

Burazer je pre 3-4 god. zamenio na scenicu I zadnji amortizer. Stavio je monroe, ali turski. Razlike izgledu su ocigledne. Vidi se razlika izmedju turskog i originala. Sto bi se reklo original je bas fensi. :D Ne secam gde je tacno kupio, ali mislim da ih je uzeo u Vojvode Stepe u Beogradu. Mogu reci da do sada nije imao nikakvih drugih problema sa zadjim amortizerima. Sve je ok.

sweex1983

Da li neko zna neki dobar servis amortizera u Begradu,i koliko bi to kostalo ,posto je kompletni amortizer oko 16000din.

imola43

063614653 Nune KRAGUJEVAC, provereno najjeftiniji i najbolji , oko 20-tak vevrica!

sweex1983

Citat: imola43 poslato 15.03.2010. - 16:18
063614653 Nune KRAGUJEVAC, provereno najjeftiniji i najbolji , oko 20-tak vevrica!

DAleko mi je Kg,radije bi neki kontakt u Bg-u.Hvala u svakom slucaju

mire

Iz iskustva par ljudi - sačekaj malo, skupi pare i kupi nove amortizere. Zamena uložaka = bačene pare.

Exception®

ΕΛΛΑΣ

rmilenko

Nego, kako znam da su mi losi amortizeri?
Imam utisak da mi je voznja u Laguni malo neudobnija  nego u starom Megane-u, pa trazim razlog da se 'besim  :pop:

aleksandar.o

nadam se da pod reparacijom mislis na popravku tj zamenu amortizera a ne sto se radilo devedesetih punjenje amortizera
pritegnes auto rukom ili sednes na njega i onda kada ustanes ako se ljulja spreman je za zamenu amortizera a ako je tvrd i samo se isparavi a ne ljuska onda su dobri
isti princpi vazi za zadnje kao i za prednje
ali ne mozes porediti babe i zabe jer tvoj subjektivni osecaj nije bas merodavan kada ne znas kako se proverava jesu li dobri ili ne,i jos nesto da znas ne znaci sto je laguna visa klasa da treba vise da ljulja u voznji
zamena ulozaka kako ih mupe zove ili amortizera nisu bacene pare ako su dobre solje i gumice ,ali majstor koji bi menjao rekao bi ti treba li da menjas solje i gumice jer nema potrebe da se menja sve u kompletu ako je nesto dobro

minister

Prilikom prelaska preko neravnina, kod desnog prednjeg točka čulo se lupkanje. Dijagnoza u ovlašćenom servisu je bila loše čaše, čaša ili set čaša (više ni ja ne znam) prednjeg desnog amortizera. Inicijalna sugestija majstora je bila, menjaj prednje amortizere i čaše, u fazonu kad menjaš čaše, treba da menjaš i amortizere. Pošto se ne radi o malom iznosu, samo za promenu seta čaša za prednja dva amortizera, servis traži 10500 dinara. Zajedno sa amortizerima ne verujem da bi bilo ispod 20000. Moja pitanja su sledeća:

1. Da li je stvarno debilitet menjati samo čaše a ne promeniti amortizere?
2. U slučaju da se odlučim za nove čaše i amortizere, Koji model (brand) je vaša preporuka?
3. Pošto ja ne mogu da verujem svojoj proceni stanja amortizera (auto se možda malo više naginje u krivinama) koji je najpouzdaniji način provere ispravnosti amortizera, tačnije da li nekako mogu da utvrdim da su mi amortizeri loši i da treba da ih menjam (a da ne puknem još para na dijagnozu u nekom servisu) ?

Godina prve registracije auta je 2005, auto je bio van. Nadam se da je svima jasno na kakvim sam mukama, ako nije slobodno tražite još informacija. Pls help :)

SlObOdNi

jako pritisnes auto odozgo, da klekne i pustis. Ako je amort ok, treba samo da se vrati u normalan polozaj, bez osciliranja. Ako oscilira, menjaj

RS TEAM

Za početak ne vidim nijedan razlog zašto bi takvu popravku radio u ovlašćenom servisu....mislim da je to bespotrebno bacanje para. Promeni amortizere i šolje i uživaj
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Exception®

U principu, trebalo bi da promeniš i šolje (čaše) i amorte... Nije loše sve odraditi kako treba. Ako su ti stradale šolje, u kakvom su ti stanju tek sami amorti :wink:? Slobodni ti je napisao kako da ih proveriš ali može biti da negde sitno cura pa ovaj način provere baš i nije 100% siguran. I da... Zašto bi takav zahvat radio u ovlašćenom servisu? Radi to kod čika Pere u šupi iza ćoška :doh: 

NHF 2 RS TEAM, ali ovo je ipak bitna stvar što se tiče ogibljenja i nije za igranje :ne:

ΕΛΛΑΣ

aleksandar.o

promena amortizera i solja nije nikakva nauka
ako ne umes da se naslonis na kola i vidis kada pustis hoce li da ljuljaju ili se samo isprave i jesu li tvrda kada pritegnes ili meka onda u servis pa zameni
a ako ces vise da platis onda odes u ovlasceni i zamenis a ako hoces da prodjes jeftinije zamenes u nekom obisnom servisu
tako da ti za tako nesto nije neophodan specijalan majstor
a posto vidim da si u bg onda makar mozes oticni na mnogo mesta gde samo rade amortizere i to besplatnu zamenu posto ih kupujes kod njih
jedina stvar kod menjanja samo solja je u tome sto ces platiti rad za solje a isto toliko i da zamenis solje i amortizere a par amortizera ti je manje od 100 evra tako se nadam da si shvatio

Storia

Baš tako nije neka nauka i nema potrebe zbog toga terati auto u ovlašćeni servis.
Možeš imati oči a i dalje biti slep

Exception®

OK, povlačim reč... Ja nemam pojma o tome :nezna:, samo nagađam :fucka:. Nisam ni rekao da je nauka, rekao sam da može uticati na bezbednost :wink:

ΕΛΛΑΣ