Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
A

Kupovina krila za Clio

Započeo automobi.li, 03.11.2010. - 13:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

automobi.li

Našao sam negde na oglasima krilo za Clio za 50 EUR. Pošto je moje krilo malo oštećeno, a i druge je boje, treba ga prefarbati. Krilo je plastično.

Zanima me ko to radi i koliko je komplikovano, verovatno neko ko radi plastiku. Koliko bi moglo da košta farbanje, da li se skida stara boja i da li bi se primećivala razlika? Ako znate nekog u Nišu ko to radi, bio bih zahvalan.

Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini krila, ja nemam nikakvog iskustva u tome?

chika.doctor

Znam ja jednog farbara koji bi mogao da ti ofarba krilo, živi gore u Viniku, Kusmuk Bojan, dečko dobro radi.. Što se tiče razlike, na početku Jagodin Male, sa desne strane, malo uvučeno imaš dve farbare, u levoj radi jedan dečko koji ima oko za medalju, pogađa boju samo tako, tu nemaš problema, neće se primetiti razlika.
E sad, pošto je plastično, morao bi da pitaš ovog koja boja ide i kako se to farba, ali ne bi trebalo da je neka velika nauka.. :ok:

Kupovina krila, to ne znam.. :nezna:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Cherokee

Farba se isto kao i limeni deo, samo je potrebno naneti plastik prajmer, da bi se boja imala za sta vezati na plastiku  :ok:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

automobi.li

Ja mislio tu se uzima uzorak, pa se određuje boja. Ili ima tačno svaka boja svoj broj (pretpostavqam da je fabrička farba kod mene).

Hvala u svakom slučaju, ako još neko ima iskustva ili bilo šta da doda, slobodno.

Evo slike krila.

Cherokee

Na svakom autu na odredjenom mestu se nalazi kod boje, i onda ovi u farbari nadju recept u kompu i naprave....
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

automobi.li

Citat: chika.doctor poslato 03.11.2010. - 14:06
Znam ja jednog farbara koji bi mogao da ti ofarba krilo, živi gore u Viniku, Kusmuk Bojan, dečko dobro radi.. Što se tiče razlike, na početku Jagodin Male, sa desne strane, malo uvučeno imaš dve farbare, u levoj radi jedan dečko koji ima oko za medalju, pogađa boju samo tako, tu nemaš problema, neće se primetiti razlika.
E sad, pošto je plastično, morao bi da pitaš ovog koja boja ide i kako se to farba, ali ne bi trebalo da je neka velika nauka.. :ok:

Kupovina krila, to ne znam.. :nezna:

Imaš li kontakt tof Bojana što farba?

MarkoJ-Nis

Citat: Cherokee poslato 03.11.2010. - 14:26
Na svakom autu na odredjenom mestu se nalazi kod boje, i onda ovi u farbari nadju recept u kompu i naprave....

Kolega lepo kaže.
Na meganu broj farbe piše na B stubu kod suvozača. Ne uzdaj se u oko farbara, već u fabrički broj farbe