Farovi- Problemi, iskustva, saveti

Započeo danijelzg, 05.06.2008. - 09:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

bome osram xenoni dosta kostaju

miro1

Dali netko zna mjesto gdje uštekati ove masene kablove od farova na clio IV ? Slučajno sam otvorio gumu na oba fara i primjetio da ih 1. vlasnik nije imao nigdje uštekane!?

Farovi rade uredno , što se tiče rasvjete, jedino mi u kabini i gepeku trzaju ledice za osvjetljenje kabine povremeno.

Sloba999

Cisto sa javim kako sam moja sociva na scenic 3 ocistio. Kratka svetla su bila kao fenjeri, uzeo halogene philips night braker 150+ bila bolja situacija ali i dalje lose i pala mi je ideja. Uzeo sam cetkicu za sminku (novu cistu)  i alkohol u spreju 75% ( bolja varijanta 98%) da ne ostaju fleke. Dakle natopim cetkicu da bude vlazna kroz otvor za sijalicu ubacim cetkicu. Sa spoljne strane pratim gde se cetkica krece po socivu uz pomoc neke baterijske lampe. Mora se dobro ponoviti nekoliko puta i sada su kratka svetla mnogo drugacija i bolja. Trosak 500 dinara a rezultat za mene extra dobar!

mire

Slobo, dobrodošao na forum. Ovo je valjda prvi put da novi član prekrši pravila korisnom informacijom, a ne pitanjem. :ziveli:

U svakom slučaju, pročitaj pravila, dopuni profil (datum rođenja, lokacija) i predstavi se u temi za nove članove pa ćeš dobiti pun pristup forumu.

:rfs:

wcyber

da, moram da se zahvalim na ideji, nije mi palo na pamet tako nesto jer mi vizuelno deluju cisto sociva.. meni isto bila slaba svetla pa sam stavio OSRAM LED sijalice...

moram probati ovo brisanje sociva iznutra.. mada ostaje i spoljni deo sociva iza plastike fara  :pije:

Sloba999

Izvinjavam se. Sada sam procitao pravila i korigovao svoje greske.
Meni je majstor za oba sociva trazio 120e. Jednostavlno sam rizikovao pa sta bude. Ispalo je da je cetkica jako ucinkovita. Samo mora da je vlazna jer suva samo razmazuje unutrasnji sloj koji se vremenom zalepio na socivu. I sto gušća četkica to je efikasniji rezultat. Ja sam koristio alkohol 75% pa kada se osusilo socivo ima po negde traga kako se osusila voda ponegde ali ne smeta snopu i jako se lepo vidi noću.
Na slici koju sam prilozio socivo koje je cisto i sada ima prelamanje snopova svetla u x . Ova druga slika je rezultat gde je levo socivo ocisceno na navedeni nacin a desno nije. U mrklom mraku pre ciscenja je bila jako slaba vidljivost. Dok sada kada je sve ocisceno snop ide u daljinu i svetlo je izuzetno ujednaceno.

Goxxy

Samo ne bi bilo loše da se i predstaviš u ovom forumu, ako ti nije teško. Pa da ti odmah dodelimo status punopravnog člana.

https://www.renaultforumserbia.com/index.php?board=18.0

Inače hvala za ideju, Megane mi ima projektore i razmišljao sam o tome kako poboljšati snop. Ovo je dobra ideja...

Sloba999

Pazi samo lagano i nezno sa alkoholom da ti ne kaplje. samo da je vlazna cetkica. dok cistis videces sa spoljne strane kako se skida taj masan film sa sociva i cistis sve dok ne bude glatko unutra. Javi ako uspe! :)

wcyber

ovde mozes naci moje slike sa ubacivanjem OSRAM LED H7 SPEED 450 sijalica u isti far

https://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=33130.msg903001#msg903001

BojanGer

Kako vam se cine svetla na Megane 4, pure Led? Po meni nije toliko lose, ali ocekivao sam da ce biti mnogo bolje.  :ziveli: