Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Farovi- Problemi, iskustva, saveti

Započeo danijelzg, 05.06.2008. - 09:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

filo

Pronasao sam tehnicku notu za farove.   Kako servis treba da resi problem ?  Obratite paznju na uokviren text na kraju-desno.   :cekicem:

ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Djuro

Moj komšija je nedavno kupio Lagunu 3  :yeah:
Prije nekoliko dana mu se pojavila rosa (kondenzacija) u prednjim farovima (i u lijevom i desnom podjednako)  :wtf:
Pa me on zamolio da mu malo pronjuškam po forumu.Tako da,ako neko zna nešto o ovom problemu,nek se javi, dobro ce doći!

EDIT: Spojene teme

Cherokee

:wtf: kupio skoro nov auto i ima kondenza u farovima  :??:

Negde ne dihtuje kako treba, mozda na spojevima, a mozda neki od poklopaca sijalica ne zatvara dobro.... Ne znam kakav je far kod Lagune 3  :nezna:

Ako je kojim slucajem pod garancijom auto, neka ide u servis, trebali bi da mu rese u sklopu garancije to.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Djuro

Ali ima kondenz u oba fara, podjednako  :wtf:
Da je do dihtunga ne bi bilo na oba fara...a bas ima mnogo rose unutra  :banghead:

Exception®

Neka ih zajaši da mu zamene farove dok je auto pod garancijom :ziveli:

ΕΛΛΑΣ

Djuro

To sam mu i ja rekao...samo auto je super  :ok:

sagittarius82

danas posle pranja vozila ... kad sam parkirao kola pogledam u farove iznutra se vidi da su mokri da ima kapljica itd...kako se toga reshiti kod da vlaze iznutra ili voda ulazi

EDIT: Spojene teme

makarije

Citat: sagittarius82 poslato 02.08.2010. - 23:07
danas posle pranja vozila ... kad sam parkirao kola pogledam u farove iznutra se vidi da su mokri da ima kapljica itd...kako se toga reshiti kod da vlaze iznutra ili voda ulazi

a kukas i places da ti nisu dobro oprali    :place:

pa za 700 dindzi si dobio i dubinsko pranje  :kez:
zenu dupe krasi a tortu orasi

sagittarius82

brate da si video auto pitao bih brate jesi prao auto ili si ga samo polio vodom da izgleda kao opran :PPP

SlObOdNi

Znaci da ti farovi ne dihtuju dobro, otvori ih, ostavi da se osuse iznutra neko vreme i onda ih dobro zatvori

sagittarius82

jos kad bi to znao brate da uradim :))) al dobro videcu sa majstorom

mkrnjic

ima ja isti problem sa desnim migavcem na Meganu I ph 1 ... naoružam se ja silikonom .. skinem Migavac ... kontam kako da provalim gde ulazi voda, ka da vidim da on ima baš lep otvor konstrukcijski  :doh: ... pa mi nije nikako jasno što ta vlaga ne ispari na ovoj žezi ... Elem skinem ja migavac i posle 4-5 sati na suncu on i dalje Vlazan ... jbg oma sam odustao od svih daljih radova  :nezna: ... šta da mu radim  :cekicem:

Goxxy

Pazari farove sa phII i nećeš pogrešiti. Inače, nije to nikakav problem - samo ne dihtuju, treba ih rastaviti, prebrisati, zadihtovati i vratiti nazad. Da bi skinuo far, mora da skineš kompletnu prednju masku da bi prišao svim šrafovima. Simple as that.

Evo ti farovi sa phII, mnogo su lepši (meni makar) :)
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Rezervni-delovi/Signalizacija/farovi-LAGUNA/1259280

sagittarius82

matori pa ove sam gledao farove negde na netu :)) znaci pasuju sto posto na nashe lagune a ??? umes ti to danamesti goksi?

Goxxy

Trebale bi da pasuju šraf na šraf (nije to još bilo vreme ozbiljnih redizajna vozila, kada se pomeri jedan šraf da se napakosti vlasnicima :) ), ne sumnjam da su i džekovi isti kao i električni podizači farova. Da li znam da namestim? Pa - hipotetički da, u praksi ne, pošto nikada nisam menjao pa samim tim ne mogu da ti kažem da umem 100%. Kod sebe sam samo nameštao ukrasnu masku, pa sam video da se odatle pravi prilaz šrafovima za farove da bi se skinuli. Kao i sve što sam radio - krenem sam pa šta mi bog da, uvek je išlo sve kako treba i uvek sam uspeo da namestim sve na svoje mesto (sa kojim šrafom viška... :banghead: )

Da prevedem na običan srpski - mogao bih, ali ne bih da garantujem za rezultat :)