Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Farovi- Problemi, iskustva, saveti

Započeo danijelzg, 05.06.2008. - 09:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Levi far (far sa vozačeve strane) svetli kraće zbog vozila koja dolaze iz suprotnog smera. Sasvim normalna stvar :ok:

Nuk je nešto pobrkao što se tiče leve/desne strane :rotfl:

ΕΛΛΑΣ

Driver023

Citat: nuk poslato 13.09.2010. - 21:39
treba, to je zbog boljeg osvetljavanja ivice puta
I to , a levi je kraci da ne bi smetao vozilima koja dolaze u susret. Zbog toga kad se automobil doveze iz Engleske, moraju farovi da se menjaju, jer je kod njih obrnuto.

NesBG

To znam za kratka da nesmetaju vozacima. Ali zanima me sta je sa dugim svetlima sa obzirom da su sociva odvojena a duga svakako smetaju ako se neugase.
Da li zbog toga i ona moraju krace da bacaju ili ne. U pitanju je CLIO III. Da li sam se ja istripova ili kad sam ugradio ksenone dugo baca krace.

nuk

Citat: Exception poslato 13.09.2010. - 21:40
Levi far (far sa vozačeve strane) svetli kraće zbog vozila koja dolaze iz suprotnog smera. Sasvim normalna stvar :ok:

Nuk je nešto pobrkao što se tiče leve/desne strane :rotfl:

nisam, valjda... ne znam

nije mi danas dan definitivno

MarcosBG

Citat: NesBG poslato 13.09.2010. - 21:44
To znam za kratka da nesmetaju vozacima. Ali zanima me sta je sa dugim svetlima sa obzirom da su sociva odvojena a duga svakako smetaju ako se neugase.
Da li zbog toga i ona moraju krace da bacaju ili ne. U pitanju je CLIO III. Da li sam se ja istripova ili kad sam ugradio ksenone dugo baca krace.
Kod mene je za duga svetla levi far malo visi,bar tako vidim na vratima garaze kada priblizim auto njima,ali ne nesto puno jako malo,dok kratko levo naravno baca krace.

Driver023

Koliko sam ja primetio, dugo je iznad oborenog, pa valjda u zavisnosti na kojoj visini baca far, tako je i dugo, jer kad se steluje svetlo, steluje se zajedno dugo i kratko (na istom su nosacu).

Stragi21

Citat: NesBG poslato 13.09.2010. - 21:44

Ja sam kod mene namerno podigao desni far vise,dok mi na tehnickom to uzeli kao zamerku oni vratili,ja opet podigao :fuck:
Pa duga moraju duze da bacaju od kratkih,to svi znamo a ako si xenone ugradio u sociva a nisi dirao duga onda je to varka za oci
Ako zelis da podignes far treba ti inbus kljuc mada moze i sa zvezdastim i iznad samog fara imas plasticni sraf za podizanje-spustanje istog :wavey:

Sauriann

ima li taj šraf na cliu II, mrzi me sad da potežem uputstvo

nuk

NesBG

Ljudi hvala vam puno na savetima al dizao sam i spustao far i duga i kratka se pomeraju zajedno tako da sam vratio na prvobitnu visinu.
Kad sam ugradjivao ksenone sociva nisam dirao tako da je verovatno opticka varka.
Hvala svima jos jednom.

raka87

ima problme sa podizanjem svetla iz kabine...kao da se ono dugme sto se okreve gore dole...pokvarilo i nece svetla da mi podigne...pa kako da resim taj problem...jel mogu nekkao kad podignem haubu da na faru to namestim..da podignem svetla na gore...a mozda je bitno da kazem da imam fabricke xenone... :respect:

edit:spojene teme

SlObOdNi

Imas autonivelaciju (sam podize i spusta farove kada naidje na neravnine) ili ono gde ti tockicem nastelujes polozaj i on tu stoji?

Jesi li proverio motorice na farovima, imas li ih uopste (ako to nikada nije ni radilo), i da li imaju struju?

Adam

Citat: raka87 poslato 27.12.2010. - 16:18
Kao sto sam napisao u imenu ove teme...ima problme sa podizanjem svetla iz kabine...kao da se ono dugme sto se okreve gore dole...pokvarilo i nece svetla da mi podigne...pa kako da resim taj problem...jel mogu nekkao kad podignem haubu da na faru to namestim..da podignem svetla na gore...a mozda je bitno da kazem da imam fabricke xenone... :respect:

Ako kaže da je dugme, onda verovatno nema autonivelaciju.  A možeš i na samim farovima mehanički podizati/spuštati far  :ok:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

SlObOdNi

Mozes ga nastelovati po visini, imas sraf na svakom faru, kojim se podesava osnovni polozaj, a tockic (ili autonivelacija) ga u odnosu na nagib mogu dodatno spustiti.

Pitam, jer to NIJE automatsko podizanje (nivelisanje), vec rucno. Kod automatskog, auto sve sam radi :yes:

krvopija

Dal je mozda neko imao iskustva sa rastavljanjem fara od lagune II.
Hteo bih da ga rastavim i da ga detaljno ocistim iznutra ali me malo strah da nesto nezeznem.
Ima li neko iskustva sa tim???