Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Odrzavanje trapa i upravljackog mehanizma- Problemi i saveti

Započeo shone, 05.06.2008. - 11:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

Razlika u ceni je neverovatna..to samo govori u kakvoj neuredjenoj sredini zivimo.Mogu razumeti da dva servisera imaju komponente razlicitih proizvodjaca pa da postoji i razlika u ceni na bazi toga,ali ovolika razlika je  :fiju:  .
Bas me zanima..nazovi Master u Novom Sadu i pitaj cene.   :yes:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

1. Razlika u proizvodjacima
2. da li prvi steluje trap?

sasha

Citat: Click poslato 17.10.2008. - 23:50
1. Razlika u proizvodjacima
2. da li prvi steluje trap?

1. Za servis (a), znam da je receno da je renault deo, servis (b) nije rekao poreklo. Cak i ako je poreklo razlicito imam utisak da je prevelika razlika. Ne samo za delove vec i za ruke (3000:1000).

2. U servisu (a) nije bilo reci o stelovanju trapa, tj serviser mi je predlozio da posle zamene krajnica stavim zimske gume, balansiram i uradim reglazu.

Evo da dopunim, zvao sam i treci ovlasceni servis (c), oni kazu da imaju krajnice i to original Renault-ove po ceni od oko 5500 ali da imaju i jeftiniju varijantu. Ovo opet dovodi do toga da je servis (a) skuplji za malo pa 20evrica po krajnici.

Sta sada ciniti? Da li ici sa originalnim Renault krajnicama ili je dovoljno dobro ako se deo zameni i jeftinijom varijantom. Ne razumem se puno pa ako ima neko (da ne kazem Click, mozda ima jos neko:) ) da zna bio bih zahvalan da me malo uputi/posavetuje.

Kao clan RKS imam i neki popust ponegde pa i to valja uzeti u razmatranje.

nuk

Za toliku razliku u ceni bi bio lud da stavljas original deo koji je takodje sumnjivog porekla i kvaliteta a pogotovo ako se radi o delovima trapa, jer sta god da stavis, po ovim nasim putevima ce da traje 4x krace nego sto pripisuje fabrika. Kad je takva razlika u ceni ja ne razmisljam ni momenta, samo aftermarket

Alhemičar

Citat: nuk poslato 19.10.2008. - 10:27
Za toliku razliku u ceni bi bio lud da stavljas original deo koji je takodje sumnjivog porekla i kvaliteta a pogotovo ako se radi o delovima trapa, jer sta god da stavis, po ovim nasim putevima ce da traje 4x krace nego sto pripisuje fabrika. Kad je takva razlika u ceni ja ne razmisljam ni momenta, samo aftermarket

Ima logike  :yes: ..jos samo kad bi moglo da se sazna iz prve ruke od nekoga ko ih je ugradio,kako se auto ponasa sa njima.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Marko Os

Evo info iz prve ruke. Ja sam dva puta mjenjao krajnike na svom autu. Original u servisu su 650kn + montaza i optika trapa. Prvu su mi promjenili vec u garantnom roku i trajala je isto kao i prva, znaci nekih 30k km. Poslije sam kupio u autodijelovima krajnike od TRW-a za 110kn, a montaza je bila besplatna, samo sam platio 80 kn optiku PREDNJEG trapa. Zadnji nema nikakve veze s time, pa ga zato i ne naplacuju. Sto ce reci da sam obje promjenio za 300 kn i trajale su jednako kao i originalne. Samo dodatak, kad su mi mjenjali one prve u servisu pod garancijom, onda jos auto nije bio spusten i imao je serijske 15" felge. Ove druge jeftinije su imale torturu sa spustenim autom i 17" felgama i 225/45 gumama. Dakle, vec ti je Nuk rekao, za vase, a i nase puteve se jednostavno ne isplati dati vise novaca za isti ili cak bi se usudio reci za nijansu losiji proizvod.
Cijene sam stavio u kn, ali u Din to izgleda isto, samo dodajte jednu nulu. Vise manje je to tu negdje.  :hey1:
Ušveckoj ladno, al standard

Click

Ako zelis aftermarket ( a ne vidim sto ne bi), odluci se izmedju TRW i Febi Bilstein  :hey1:

filo

Pomenute delove sam zamenio u  Masteru u garntnom roku.  Ustvari odmah posle isteka garancije ponovo u Hit Auto  Bgd.  Tamo su mi rekli da u Masteru  nije nista zamenjeno .  :fucka:  Vremenski period izmedju ta dva servisa je bio 3 meseca.  Malo kratko zar ne

Mislim da je prva cena najbliza realnoj.  Na pomenute ugradjene delove ide godinu dana garancije.  Naravno ako su originali ugradjeni u ovlascenom servisu.

Posto se pomenuti problem cesto ponavlja bolje servis sa garancijom .   Naravno dobio sam popust na osnovu clanske karte i nemam primedbu na uslugu.
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Marko Os

To stoji sto se tice garancije, ali ti u jednoj godini koliko ti traje garancija za originalne, za te novce promjenis 3 puta ove aftermarket.

nenasan

Krajeve sam menjao pre godinu i po i to sam sam uradio i tada se uverio da je fabrička na autu,jer je bila zanitovana.
U pitanju je bila firma Sasic ili tako nekako,a koštala je 1480 din po kom u hit autu,a i toliko mi je i Reno Sava tražio.
Kada sam posle jedno godinu osetio da imam neki blagi luft obradovao sam se da je kraj spone jer je jeftin,ali na moju žalost u pitanju je neka čaura u letvi koja samo remontom može da se popravi.
Hoću reći da taj deo nije original a ponaša se jednako kvalitetno kao i originali.
Za uništavanje naših vozila nisu zaduženi loši delovi,nego loše ulice.
Samo ti kupi te jeftinije i vozi.
Za tu razliku para možeš nekoliko puta raditi istu stvar,a sigurno ti neće tako brzo stradati.

Click

Da li ti treba kraj spone

ili unutrasnji kraj spone

Prvi kosta oko 40 evra na zapadu po komadu (TRW, Lemforder je 45, a Febi je ista cena kao TRW). Najjeftiniji je Delphi sa cenom od oko 27 evra po komadu.

Drugi deo (mislim da se o njemu radi kod tebe  :nezna:) je od 41 evra (TRW) pa do 56 evra za Delphi.

sasha

Kako sam razumeo predlazete da odem do servisa (b). Sva tri servisa su ovlasceni Renault serivisi, ko bi rekao da su tako velike razlike u cenama i ugradnji cak i kada su u pitanju originalni delovi.

@Click

Rado bih ti odgovorio da tacno znam, ne razumem se zaista ali naucicu :). Znam samo da je serviser podigao auto, pogledao tockove i posle me pozavao i pokazao da tockovi imaju luft a za cenu delova i opravke uputio me na gazdu koji me kasnije nazvao i rekao cene koje sam naveo (servis a) za orig. krajnice (sa manzetnama ako sam dobro cuo).

Click

Ako je sa manzetnama, onda je to ovaj drugi, unutrasnji kraj spone, nazovimo ga  tako.

sasha

Odradio danas u servisu (b). Zadovoljan sam odnosom, brzinom i cenom, cak sam upotrebio i popust za clanove RKS :zubo: . Za kvalitet cu jos videti ali kako vecina rece trebalo bi da je ok. U servisu su mi rekli da odmah odem na centriranje trapa u servisu blizu njih sto sam i uradio. Medjutim imam utisak da treba da reklamiram to neko 3d centriranje jer sada kada drzim volan pravo kako sam navikao auto skrece lagano ali sigurno u desno, odnosno da bi auto isao pravo moram da napravim mali otklon, vrlo mali ali vidljiv i primetan za mene, u levo da bi auto isao pravo. Znam da se ne tripujem. Da reklamiram centriranje?

Marko Os

Naravno. To je inace malo teze za "pogoditi", ali moze se. Ako je volan ravno i auto mora ici ravno, osim ako ne vuce cesta.