Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Odrzavanje trapa i upravljackog mehanizma- Problemi i saveti

Započeo shone, 05.06.2008. - 11:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boki

Reklamiraj,sta im je tesko da provere dal su dobro uradili :nezna:
Nisu sale za umove male

Click

Reklamiraj nakon sto proveris pritisak u prednjim gumama  :fucka:
U koji servis si isao?

Boki

Obavezno proveri pritisak u gumama kao sto Click rece i probaj zameniti mesta gumama(levu stavi na mesto desne i obratno) :yeah:
Nisu sale za umove male

sasha

A ne znam da li smem da napisem koji servis:)  :o: a napisacu i cene ako koga zanima.

Paaa sta znam za pritisak, jednom mesecno na pumpi kontrolisem. Ali moze je los pritisak ... mada, pre zamene, nije vukao ni u jednu stranu i kada je volan bio pravo i auto je isao pravo, sve promene su nastale u par sati posle zamene i centriranja, jeste da je otklon mali ali postoji, primetan je i smeta mi sto nije kao pre... Nazvacu sutra da vidim hoce li proveriti centriranje.

fLiP

:place: i meni se to desava isto tako neprimetno. :( isto mi vuce u desnu stranu... ali slabo se primeti... ali na vecem pravcu primetim... I ja sam mislio da je zbog pritiska u gumama ali nije... :)
Tako da cu i ja mozda morati ponovo na centriranje. Javi sta si uradio.

sasha

Isao sam u Reno Sava servis. E sada cene. oOstao mi racun u autu, ali znam da je total za delove (2xkrajnice) i ruke izasao 4790,00 din, od toga ako se ne varam delovi su 31xx,00din. Lepo i profi rade, dok rade mozes da gledas sa sprata gde imaju par stocica i posluzenje. :)

sasha

Citat: fLiP poslato 22.10.2008. - 21:44
:place: i meni se to desava isto tako neprimetno. :( isto mi vuce u desnu stranu... ali slabo se primeti... ali na vecem pravcu primetim... I ja sam mislio da je zbog pritiska u gumama ali nije... :)
Tako da cu i ja mozda morati ponovo na centriranje. Javi sta si uradio.

Danas sam ih nazvao i prihvatili su reklamaciju bez problema. Otisao sam i sada je sve opet kako treba, stelovanje nije trajalo ni 5 minuta ali sam zato dugo cekao da dodjem na red.

shone

Kolege,

Pri skretanju u sada vec vecem broju situacija, cujem malo cudniji zvuk.
Javlja se samo pri skretanju i recimo da se cuje kao da u nekom valjku imate kliker pa on ga pomerate a on kruzi po unutrasnjoj ploci i svake dve sekunde cujete zu zu zu.
(al sam ga objasnio, svaka mi cast  :tup:)

Prijatelj koji se "kao razume" u automobile mi je rekao da je to poluosovina, ali da generalno ne moram da je sada menjam vec tek kada se i na pravcu bude culo...

Zanima me da li je neko imao slican problem, tj da li je to uopste poluosovina?

Takodje, u slucaju da jeste poluosovina, da li da cekam da se cuje na pravcu ili da odmah menjam? Jel zna neko cenu kojim slucajem?

Izvinite ako previse pitam, al pre nego sto odem do majstora volim da sto vise saznam ako je moguce da ne gledam kao tele kada mi objasavanju sta je mom autu :)

Hvala unapred!

drMarty

Ako jeste polu osovina,nije baš o glavu da menjaš sve dok se ne čuje na pravcu :angel: Mada sve češće i češće će ti se čuti i na manjem gasu...

milan b

Ja bih pre rekao da je to lezaj tocka. Tako se ponasa, bas kako si i objasnio! A i cesci i jeftiniji  je kvar!

shone

Boki

Tek sad sam procitao ceo post kako treba :o:
Probaj pri brzini od 60-70km/h da cimnes levo-desno volan,ako se pojaca zvuk brujanja onda je lezaj tocka 99 posto :yeah:
Nisu sale za umove male

danijelzg

Vookela

Citat: Click poslato 19.10.2008. - 23:42
Da li ti treba kraj spone

ili unutrasnji kraj spone

Prvi kosta oko 40 evra na zapadu po komadu (TRW, Lemforder je 45, a Febi je ista cena kao TRW). Najjeftiniji je Delphi sa cenom od oko 27 evra po komadu.

Drugi deo (mislim da se o njemu radi kod tebe  :nezna:) je od 41 evra (TRW) pa do 56 evra za Delphi.

Ja sam danas radio redovan servis, kaze majstor da levi kraj spone treba da se zameni, samo je pomenuo umesto TRW nesto SMI - drugi tip ? Videcu u utorak cene, on kaze da je oko 30-40 eur.

chaki85

Da li neko zna koliko kostaju krajevi spona za Scenica 2002,i gde ima da se kupe u BG,hteo bi da menjam rekao mi majstor da su mi otisli,i da imam malo lufta u tockovima!?