Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nano premaz za vetrobran

Započeo chika.doctor, 13.11.2010. - 18:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

chika.doctor

Mislim da nisam promašio mesto..

Dakle, lutajući po Limundu, naletim na ovo.. http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Ostalo/NOVO-NANO-TEHNOLOGIJA/1332341

Normalno, bio sam zainteresovan da vidim o čemu se radi, pošto nikad ranije nisam čuo za tako nešto..
Posle malo Google-anja, vidim da je ovo nešto dobro, ali sam pročitao po forumima (pretežno hrvatskim) da se nekima nije pokazalo najbolje..
Postoji i nekoliko sajtova koji prodaju ovako nešto (http://www.nanogrupa.hr/ , http://www.ceracoat-ceramic.info/index_files/nano_tehnologija_za_staklo.htm , pa me zanima šta je to, vredi li uzimanja i ako neko ima iskustva sa ovim 'nano čudom'?
Gledao sam i klipove po Youtubetu i razlike su neverovatne..
Evo jednog:

i

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

IsNoGood

I jasam malo citao o tome i po komentarima korisnika sam dosao do zakljucka da je super dok traje, a onda pocne da se ljusti i kruni premaz i onda si je*o jeza u ledja. Kao tesko se skida, brisaci ne mogu da rade kako treba...pa je vidljivost po kisi uzasna. tako sam i odustao od toga  :zubo:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

chika.doctor

E, pa to sam i ja čitao.. :D
Kao dobro dok traje, a može da traje i do godinu dana.. :nezna:
Ma sa Mer Glass-om može sve da se skine.. :kez:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

mikele.st

Probaj da navoskiras stakla sa npr Turtle Wax, pa ce isto da vidis kako beze kapi :)))

Exception®

Kupio ga davno, radnja kod mene u komšiluku. Od nedavno je zatvorena ali imam još 2 l voska tako da će verovatno potrajati :celb1: Inače, u pitanju je VOULIS, imaju jako dobro sredstvo za bezkontaktno pranje koje takođe koristim :yeah:

EDIT: Inače, i ovo je genijalna stvar. Posle pranja auta, sa ovim pokupite sav višak vode sa istog i samo brisanje ide mnogo brže. Imam i to :bigl:

KLIK

ΕΛΛΑΣ

Malivuk612

Prvo, ovaj nano premaz za vetrobran je dobar, al morate redovno da ga obnavljate, da ne bi bilo sra*a... Mada, bolje kupite dobre brisace nego to...

drugo, nemojte ni slucajno voskirati vetrobran (tvrdim/tecnim voskom). To sto Ex koristi nije klasican vosak, to je neka vrsta silikona i nekih gluposti, traje dosta krace nego pravi vosak, i brisaci mogu da se bore s tim... Ako voskirate vetrobran pravim voskom moze doci do prelamanja svetlosti (usled kruznih pokreta pri nanosenju), a brisaci nece moci da rade kako treba....

trece, ova silikonska lopatica koju Ex pominje, extra je kada je auto savrseno opran, i spran, da nigde ne ostane jedna jedina truncica prljavstine, peska ili bilo cega slicnog... Ako ostane (bukvalno) jedna truncica peska, i pokupi je lopatica, razvuce se po celom delu koji brisete.. Posle 10 pranja auto ceo bude u sitnim ogrebotinama...  (naravno, one su povrsinske i mogu se ispolirati)

filo

To postoji vec neko  vreme samo se sada zove drukcije .   Mislim da vredi ali nista posebno .    Polir pasta za za staklo mislim  da je puno bolja i traje duze  .
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE