Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Parking senzori- Problemi, iskustva, saveti

Započeo krvopija, 22.11.2010. - 00:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

krvopija

Treba mi pomoc.....
Prvo pitanje glasi:
Kako da pojacam zvuk od parking senzora, ako je uopste to moguce ( posto je previse tiho ono pipkanje)???
Drugo pitanje:
Posto imam fabricke xenon farove i prskalice za iste, interesuje me kako se prskalice pale???
Trece pitanje:
Neradi mi displej od klime. Znaci sve ostale tipke svetle samo displej nesvetli. Da li je sijalica crkla ili postoji nesto drugo?
Ako je sijalica kako se menja??
Hvala u napred...

Blazar

o svemu tome je pisano nedje po forumu.
1. koliko sam ja shvatio zvuk od parking senzora ne moze da se pojaca
2. prskalice bi trebalo da se pale onda kad prskas i soferku
3. a za displej klime koliko sam ja saznao, ako je crkao mora da se mijenja i jako je skup.

mire

1. Zvuk parking senzora može da se pojača, ima opcija u CLIP-u.
2. Prskalice se pale kada su farovi upaljeni i prskaš vodu na šoferšajbnu, ali ne svaki put.
3. Kvar na osvetljenju displeja klime je poznat i lako rešiv. Mislim da je i na ovom forumu već pisano o tome. Treba samo da se zalemi jedan kontakt na ploči. Nemam sad vremena da tražim gde se nalazi taj tekst, ali na netu ima i uputstvo sa slikama.

Adam

Citat: mupe poslato 22.11.2010. - 13:44
2. Prskalice se pale kada su farovi upaljeni i prskaš vodu na šoferšajbnu, ali ne svaki put.

Ovo mi nije jasno, šta određuje kad će da prska?  :nezna: zar ne treba svaki put kad prska i na šoferku?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

krvopija

Prvo da se zahvalim svima na pomoci.
Ako neko zna gde se nalazi taj teks bio bih mu zahvalan  kad bi ga okacio ovde.
pozz

Crazy Laguna2.2dCi

Citat: krvopija poslato 22.11.2010. - 00:12
Neradi mi displej od klime. Znaci sve ostale tipke svetle samo displej nesvetli. Da li je sijalica crkla ili postoji nesto drugo?
Otisao ti neki otpor. Postavio sam vec negde na forum kako se treba popraviti.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

mire

krvopija

Dal moze neko u par reci da mi objasni kako da izvadim ovaj displej i tipke iz auta, gde se nalaze sarafi, zabice.... da nepolomim nesto prilikom skidanja?

I imam jos jedno pitanje da neotvaram novu temu
Iamam problema na komadnama za muziku koje se nalaze na dzojstiku kod volana, naime nece da prihvati odmah komandu ni za pojacavanje niti za smanjivanje, moram jace da pritisnem i to par puta da bi prihvatio, kao da gubi negde kontakt.
Zna li neko kako to da resim??
Pozzz

noxy91

krvopija

noxy91

mislim da prvo moras da skines plastike oko volana, pa onda vazdusni jastuk, kad skines jastuk imas dzekove, proveri njih, ako i dalje zeza onda je nesto do samih komandi...

nebojsa9

Vidim ja, ima neki karambol da napraviš....  :smoke:

noxy91

nebojsa9

noxy91

ja mu dao instrukcije a on kako hoce...ja sam zbog jedne obicne bajonet sijalice koja mi nije radila u podizacu morao da kupim drugi podizac jer sam ovaj prilikom skidanja zeznuo...odkad sam menja to ne radi mi vise ni jedna sijlica na podizacima i na onom za podesavanje retrovizora...i od sad kad nesto ne radi u ovlasceni servis, pa ako zeznu mora i da ga poprave...