Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Parking senzori- Problemi, iskustva, saveti

Započeo krvopija, 22.11.2010. - 00:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Citat: chaslav poslato 20.08.2011. - 23:50
smeju li da se farbaju parking senzori da budu u boji auta ???? :nezna: :nezna: :nezna: :nezna: :nezna: :nezna:
Sme, naravno.

Milan.S.90

Citat: chaslav poslato 20.08.2011. - 23:50
smeju li da se farbaju parking senzori da budu u boji auta ???? :nezna: :nezna: :nezna: :nezna: :nezna: :nezna:

ja koliko znam neki da neki ne

Adam

Zanima me kako se senzori ponašaju zimi? Pošto zimi verovatno na senzoru (bilo kom) budu ''naslage'' snega i leda, pa kako se senzori ponašaju? Da li to registruju senzori i konstanto pište ili kako? :nezna:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

nikolanixy

mom kumu nisu zakazali nikad i na -15 i to najobičniji od 2500din

Goxxy

Ako se nahvata podebela naslaga leda, možda hoće. Na Concordeu su mi samo jednom tako počeli da pište, ugrađeni su bili naknadno - ali je leda bilo za izvoz... Samo su jednom pištali konstantno, dok nisam skinuo debele naslage leda. Posle toga sve ok, savršeno. Na Mirage-u mi nijednom nisu zakazali, ali to je već bio kraj zime...

Adam

^^

Pištali su ti iz čista mira ili kad si ubacio u rikverc?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Goxxy

Taj jedini put, ubacio sam u rikverc i pištalo je konstantno. Izašao sam, pogledao i video tonu leda na senzoru. Skinuo i sve je radilo kako treba.

Adam

bobanr

Da ne otvaram novu temu, imam problem sa parking senzorima. Imam fabički ugrađene senzore i problem je počeo pre desetak dana - nekad rade nekad ne, s tim da češće ne rade nego što rade, možda u odnosu 1:5. Šta mislite, da li neki kabl gubi kontakt?

H@CKler

Je li neko ugradjivao parking senzore na Megana 2? Zanima me kako se ponasaju, posto je branik ovalnog oblika. Osim toga, ako bi se ugradjivali na mesta fabricki predvidjena za to, brine me visina. Nesto mi ddeluje da je to previse nisko.

Mozda su ti fabricki prilagodjeni, pa nemaju problema sa visinom.
Sta mislite o parking senzorima od 20-30 EUR? Ima ih masa po oglasima, ali ne znam da li valjaju nesto.  :nezna:

nikolanixy

valjaju ništa im ne fali

edit: nije potrebno citirati prethodni post u celini

daki

Prilikom kupovine Fluenca u servisu sam odmah ugradio parking senzore koji su koštali oko 8000din.Auto kupljen u aprilu!Od početka su se stalno čuli odmah po ubacivanju u rikverc.Sa Ili bez prepreke su se čuli non stop neprekidno.Prilikom približavanju prepreci počinju da 'RADE'dobro.Da li je neko imao sličnih problema?

zezam krizu

Još mi reci da si ga kupio u AK Vozdovac  :doh: to i mene muci, jedan senzor ili mi nije namesten kako treba ili ne radi, pa bih trebao da ga zamenim, ali navodno moj brat treba da da pare za to, tako da mu ne pada na pamet da ga menja :fiju: i moj savet, ukoliko imas garazu, i dodje neko pametan kao moj brat da te navodi da parkiras, prosto nemoj da trazis pomoc od ikoga i slusaj senzor  :wink: mene je posle brat krivio sto sam malo pipnuo zid od garaze ni krivog ni duznog jer on uvek voli da ga parkira do kraja zida  :mad:

daki

Kupljen je u V.Gradištu i trenutno čekam da mi zamene jer su napokon prihvatili da su neispravni.Treba da ugrade sa indikacijom daljine na instrument tabli iznad displeja! Do tada još se okrećem i pazim jer sam imao zbog LAŽNOG signala kvar na menjaču na 3000km u inostrnstvu!Javljam kada ih zamene ,kako rade!Pozdrav!

zezam krizu