Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Parking senzori- Problemi, iskustva, saveti

Započeo krvopija, 22.11.2010. - 00:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Citat: daki poslato 23.01.2012. - 20:10
jer sam imao zbog LAŽNOG signala kvar na menjaču na 3000km u inostrnstvu!
Kako si zbog lažnog signala sa senzora za parkiranje imao kvar na menjaču?

daki

Došlo je do kontakta zadnjeg branika sa zidom ,lagano, i blokirao je u jednom položaju!Izgleda čudno ali nisam mogao da verujem da laganim pritiskom u zid zadnjim branikom blokira menjač!Popravljen je u Solunu ,rekao mi je da je 5 brzina blokirala sve ostale  :shit:.Pozdrav!

damal

:hmm:
Jasno mi je sta si napisao ali mi nista nije jasno kako se to desilo  :blink:

zezam krizu

Citat: daki poslato 25.01.2012. - 21:59
Došlo je do kontakta zadnjeg branika sa zidom ,lagano, i blokirao je u jednom položaju!Izgleda čudno ali nisam mogao da verujem da laganim pritiskom u zid zadnjim branikom blokira menjač!Popravljen je u Solunu ,rekao mi je da je 5 brzina blokirala sve ostale  :shit:.Pozdrav!

wtf  :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:  :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: i ja sam imao kontakt za zidom, ali fala bogu nije nista strasno, meni sve funkcionise kako treba osim tog jednog senzora koji mi pisti i na prazno  :mad:

kako se secam, benzinci imaju 5-stepeni menjac, pa je verovatno zbog tog dela gde se ubacuje gore u 5. brzinu ili nadole u rikverc, nekako izgleda pobrljavio  :doh:
kod mene 1.5 dci ima onaj zaseban polozaj da povuces "papucicu" da bi ubacio u rikverc,  6-stepeni menjac je  :ok:

daki

Išao sam u rikverc a bio je nizak zid, oko 30cm visok,iza mene a oslonio sam se na senzore  i naravno pogrešio :nezna:Imali su isprekidan zvuk i kada je bio pribijen u zid !Tako je došlo do kvara menjača mada mi je i dan danas čudno ali su mi u servisu ROBOPULOS  u Solunu rekli da se 5 brzina poprrečila i da je sredjeno!Pohvale za njih jer su mi izašli u susret na reč više nego tzv RENO ASSISTANCE! koji tamo nije reagovao iako sam ih zvao !!!!!!!!!!!!!!

daki

29.11.2011. sam bio u servisu i ustanovljeno je  da p.senzori ne rade ,da će naručiti nove i da će me obavestiti!!!!!!!!!!!!!!! Prošlo je 2,5 meseca a mojih senzora NEMA .Stvarno profesionalno nema,kada je trebalo kupiti svi su grlili i smeškali se a sada sleganje ramenima.Voleo bi da mi neko kaže šta da radim jer ovo počinje da me  :spit:Pozdrav!

Alhemičar

Probaj sa njima popričati, ako je moguće normalno, ako ne, probaj pripretiti inspekcijom ili nečim sličnim.  :nezna:

Ako to ne urodi plodom, onda pišeš pismo RNS (Renault Nissan Srbija) i tako dalje i tako dalje..i nadaš se da ćeš doći do nekog ko će da se počeše po zadnjici i uradi nešto po tom pitanju.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

zezam krizu

daki

+1 :hmm: Može li mi reći neko kako se mogu čuti sa Jasminom Gujaničić ,možda mi ona može pomoći.

daki

Posle kontakta sa Jasminom sutradan su me zvali iz servisa i kompletno su zamenjeni park senzori i sada je konačno sve u redu!!Pohvale za Jasminu !!!!!!!!!!

vira31

kako pojacati zvuk parking senzora na laguni 2 1.9 dci 2001 godiste  :help:

Boky

Preko dijagnostike. Tako su meni pojacali ton.

ms10

@Boky
Tako je, koliko sam uspeo da izguglam jedino resenje je preko dijagnostike...
Nemoj na silu, uzmi veci cekic ;)

jukebox

Pozz. Laguna II 1.8 16V 2002god. Fabricki senzori, super si radili i onda im se par puta desilo da kad ubacim u rikverc, cujem kratko pep (ono sto oznacava da koristimo senzore koliko sam ja shvatio, to se uvek cuje, i kad su radili normalno i sad) i onda dugacko peeeeeeeeeeep, kao da sam udario u nesto. Kad se tako cuje senzori ne rade, ne reaguju...
Sad vise ne rade uopste, tj. ne desava se da rade normalno nego svaki put kad ubacim u rikverc cuje se pep (kratko) i odmah zatim (peeeep, dugacko koje koliko se secam oznacava da sam jako blizu necega) i to je to, ne reaguju...

Sta bi to moglo da bude? Neki senzor ili nesto centralno? Nesto se otkacilo? Ne znam nista oko senzora tako da mi ne pada na pamet sta moze da izazove ovako nesto...

mire

Neispravan je jedan od senzora, najverovatnije. Idi na dijagnostiku, videćeš tačno u čemu je problem.