Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Parking senzori- Problemi, iskustva, saveti

Započeo krvopija, 22.11.2010. - 00:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

igogitar

Pozdrav svima
Vozim Megane 2 Berine,2004.g.p. Ne znam koji paket opreme je,neki siromašniji i naravno nema parking senzore. Planiram ugraditi one sa Aliexpress-a. Da li je neko ugrađivao na Megane 2? Konkretno me muči visina ugradnje. Za senzore piše da se ugrađuju na visinu od 50-60 cm od tla. Mjerio sam i to mu dođe na onu lajsnu na zadnjem braniku(u mom slučaju crna lajsna a auto je inače bijele boje). Ako neko ima iskustva sa tim molio bih za savjet. Ako se ugrađuje na tu visinu morao bih naručiti senzore u crnoj boji a ako se mogu ugraditi niže na branik onda mi trebaju bijeli. Da li mogu nešto oštetiti ako bušim rupe na toj crnoj širokoj lajsni na braniku?

mire

Mislim da ti je najjednostavnije da pogledaš koja su mesta za fabričku ugradnju. Em to nije izabrano slučajno, em obično branik ima pripremu za senzore na tim mestima.

djiuliju

Bojan1976

Pozdrav,

da li neko zna u Beogradu servis koji se bavi popravkom/dijagnostikom parking senzora, a da nije zvanican Reno servis?
Imam problem sa istim, u pitanju je Espace V

igogitar

Problem je što ne nađoh nigdje sliku fabričkih na Meganu kao moj a ni na ulici nigdje nisam vidio. Vidio sam na facelift modelu ali su branici različiti. Ako neko ima mpdel kao moj sa senzorima zamolio bih da slika.

opmo

Citat: Bojan1976 poslato 24.02.2022. - 16:09
Pozdrav,

da li neko zna u Beogradu servis koji se bavi popravkom/dijagnostikom parking senzora, a da nije zvanican Reno servis?
Imam problem sa istim, u pitanju je Espace V

Ja sam isto pitao pre mesec dana ali nisam dobio odgovor.... Ako se snadjes i nije ti problem javi mi.

Hvala unapred

Byk

stefanboz10

Da li je na megan 3 moguce ugraditi prednje parking senzore? Dajte neku preporuku i koja bi cena bila?

frenchkey

velimir

Pozdrav svima,
Ja imam Megane 3 GrandTour 2011god.
Pre nekih mesec dana sam primetio da kada idem u rikverc ne rade mi zadnja svetla za rikverc i ne rade takodje parking senzori, dok prednji parking senzori rade. Zadnja svetla rade sve ok i pozicija i stop svetla. Rastavljao sam farove i sijalice su potpuno ispravne, gledao sam osigurače kod volana i ispravni su svi, pre nedelju dana sam radio veliki servis i mehaničar mi je pogledao osigurače pored akumulatora i takodje su svi ispravni. Znam da kad jedan senzor ode, i ostali ne rade. Zbunjuje me ta situacija...
Ima li neko ideju neku šta bi mogao biti problem?
Zahvalan svima unapred.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

djiuliju

Prekidac na menjacu ti ne radi, zato se ne pale svetla,  samim tim ni senzori...nema sta da javi da oces u rikverc da ides

frenchkey

tako je, a pri zamjeni tog senzora pazi da ti ulje na mjenjaču ne iscuri

velimir

Extra. Hvala Vam puno.
Najiskrenije, nisam ni znao za taj prekidač :)
Rešavam sledeće nedelje i javljam
Hvala još jednom i sve najbolje

nebojsa9

Majstor nije znao da postoji prekidač za rikverc svetlo na menjaču? :kafa:

velimir

Pa vidi, meni kad se pojavio taj problem, bio sam kod električara i samo je na brzinu bacio pogled na osigurače u kabini i bilo je sve ok (što sam mu i rekao), pa je rekao da sumnja na osigurače kod akumulatora. Zatim sam radio veliki servis kod svog mehaničara i samo mu rekao da proveri osigurače kod akumulatora...ništa više, pravo da ti kažem bio sam u gužvi i mrzelo me je da mu detaljno objašnjavam i samo sam ga zamolio da proveri osigurače...
Dobar je mehaničar stvarno...