Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Parking senzori- Problemi, iskustva, saveti

Započeo krvopija, 22.11.2010. - 00:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dzule

ja sam umesto parking senzora postavio na zadnje staklo sirokougaono ogledalo. to je folija koja omogucava da vidis sliku iza u mnogo sirem uglu od onog kada samo gledas u retrovizoru, tako da mogu da se uparkiram na 10-20cm do automobila koji je iza mene, sto iskreno dok to nisam pronasao na netu, nikako bez pomoci nije islo....to sam imao i na sanderu, sada imam na cliu III koji ja vozim, a ovih dana cu postaviti i na zenin clio...kosta desetak dolara u usa....ako nekog zanima mogu postaviti link....
Dzule

alexsasa

Postavi i daj sliku kako u kolima izgleda

Sent from my iPhone using Tapatalk

dzule

Dzule

Darmarko

Pa izgleda jako zanimljivo i korisno ako je zaista kao na snimcima i fotografijama. Ne znam u praksi koliko je realno?

alexsasa

Mene brine to sto na slikama ne postoji naslon na sredini zadnjeg sedista, verovatno bi sa njim bila manja vidljivost, correct me if im wrong?

Darmarko

Ne samo to, da li samo približava sliku ili menja i ugao kako bi se videlo iza automobila, kao što je na nekom snimku. Plus, nisu sva zadnja stakla pod istim uglom postavljena, dakle koliko će "kriviti" sliku te istu činiti verodostojnom?

dzule

da, postoji ogranicenje na koja stakla moze da se postavi, ne moze na stakla sa manjim uglom... ja sam imao na sanderu, sad na cliu...verujem da na meganu limuzini ne bi radio posao, kao ni na kojoj drugoj limuzini...fotkacu, meni ne menja sliku, jednostavno, kada idem u rikverc, priblizavam se vozilu iza mene, i kada bi, po, meni vec cuknuo auto, jer i sandero i clio imaju visoki i debeli zadnji kraj, u ogledalu vidim tacnu poziciju, odnosno dokle god vidim tablicu auta iza mene, sto inace ne vidim kroz staklo bez ogledala, mogu da mu pridjem....ista je stvar i sa stubicima, manjim predmetima..... da, kaze u uputstvu da je potrebno 24 casa da se iskristalise komplet pogled...
evo videa...
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=1b6c1bc5b84c8566&sca_upv=1&sxsrf=ADLYWIIzbjIQ70rE35p7K21tTraqj-tsPA:1717500822220&q=rear+screen+wide+angle&tbm=vid&source=lnms&fbs=AEQNm0A61-BQmH1eSSb-2f2ecJ72KBFsUe0RhkUwhLRUpK0pJ2YdjG97l_J6o8ZfJp2wc3PIYkMdCrbs6YGhHjMyqiO_xCHsQAkhRJirMtMDuWUVOM9TjmbIuLM1bAw7P7G5-rzOmK7OGxJhvc3WiOxnR2Fd93pDA8_JBvWxBn6kTcUNKBZh_BIuvEBj6HxXTEXtN4gjM_SI3e4XY5qFk_KnxS45d2i6RA&sa=X&ved=2ahUKEwiEpqOT7cGGAxWs-QIHHQBvCpMQ0pQJegQIDxAB&biw=1600&bih=772&dpr=1.2#fpstate=ive&vld=cid:1275b620,vid:ZsuCcc7kNo4,st:0
Dzule

dzule

evo konacno i fotografija

ovo je prvi polozaj oba auta, kako smo bili na parkingu....

ovo je pozicija kada sam mu prisao blize, a mogao sam jos i malo blize.....
i oslednje dve fotke . kada sam se vratio iz voznje i parkirao ispred nekog opela...fotke su sa retrovizora...

Dzule

alexsasa

Kao ekran za kameru, samo pozadi
Ps. Lepa boja Clia, rubin crvena

dzule

da, bas tako....meni dosta pomaze ogledalo....

a boja je oduvek bila posledica zeninih zelja......
i novi clio IV je iskljucivo u coca cola crvenoj boji...od kako se pojavio, taj joj je bio prelep...i eto ga...
ja se tu nista ne pitam.... :kez:

Dzule

Darmarko

Dobra je ovo fora, samo kada bi radilo na mom automobilu.

dzule

vidi, bilo koji auto sa zadnjim staklom koje je pod uglom kao kod sandera, clia III clia IV itd, npr. ford fiesta i slicni oblici karoserije bi trebalo da radi....
Dzule

mike_task

Zdravo. Imam problem sa parking senzorima. Povezao sam na snop žica u gepeku, vezanih za rikverc svetlo. Kada ubacim u rikverc pale se i senzori parkiranja. Dešava se da par dana rade lepo a ponekad se uopšte senzori ne pale. Da li je do povezivanja na tim žicama ili je ipak do uređaja za senzore. Jel se nekome slično dešavalo?

mire

Koji parking senzori? Fabrika ili neki aftermarket? Možda su baš oni neispravni.

Milenko_M

Povezivanje mora da bude urađeno kvalitetno. Pokaži kakav ti je uređaj.